Všechny buňky a orgány v lidském těle potřebují pro své fungování kyslík. K tomu, aby mohly být okysličené, je však nezbytná přítomnost jednoho důležitého prvku – železa. Tělo si železo nedokáže vytvořit samo, a okysličení buněk je tak přímo závislé na příjmu tohoto prvku ze stravy. Pokud ho tělu dopřáváme málo, může dojít i k […]
Odborníci z University of California v Riverside ve své nové studii zjistili, že během 9. století našeho letopočtu – kdy se předpokládá, že poloostrov Yucatán a sever Střední Ameriky zasáhlo sucho -, měli Mayové k dispozici velké množství jedlých rostlin. Archeolog Scott Fedick a fyziolog rostlin Louis Santiago vysvětlili, že mnohé z těchto rostlin byly […]
Genetické modifikace rostlin a krmiv patří již nějakou dobu ke standardům v potravinářství, přičemž však stále podléhají velice přísné regulaci. Japonci se toho ale nebojí. Vědci se v minulosti i nyní přou o to, zda modifikace rostlin pomáhá k jejich odolnosti, či ne, přesto existuje rostlina, na kterou se genetičtí inženýři v poslední době […]