Domů     Historie
Německo je letos jasná volba. Vyrazíte za historií a exotikou, k jezeru, nebo k moři?

komerční sdělení

Do Německa můžeme vyrazit na týdenní dovolenou, prodloužený víkend i jednodenní výlet. Náš západní soused toho nabízí k vidění nespočet a přizpůsobí se každému cestovateli. Letos to na vzdálenější destinaci nevypadá, avšak není nač truchlit, Německo je skvělým místem nejen pro letní dovolenou..

Německo je zemí mnoha možností, letní dovolenou si tak u našich západních sousedů užijí všichni. Vydat se můžete po stopách historie a památek, krásné přírody a horské turistiky i městské kultury.

Do Německa za nákupy, historií a exotikou

Čechy velmi oblíbené jsou Drážďany, a to nejen co se nákupů týká. Město v sobě kromě populární obchodní zóny ukrývá i celou řadu památek a zajímavých atrakcí.

Ujít si nenechte například zámecký komplex Zwinger, místní zoologickou zahradu, novorenesanční budovu Albertina, kostel Panny Marie Frauenkirche nebo katedrálu Nejsvětější Trojice Hofkirche.

Jen 14 kilometrů od Drážďan se nachází zámek Moritzburg známý díky pohádce Tři oříšky pro Popelku. Za zhruba hodinku a čtvrt cesty pak narazíte na Aquapark Tropical Island, kde můžete strávit exotickou dovolenou.

Za pralesy, lagunami, bazény a vodními atrakcemi tak nemusíte letět přes půlku světa. Pomyslnou třešinkou na dortu dovolené v Německu může být Berlín, ten se nachází od tropického ráje sotva 60 kilometrů.

Dovolená u největšího jezera v Německu

Lákají vás vzdálenější zájezdy do Německa? Co takhle vyrazit k nejznámějšímu a největšímu místnímu jezeru, a to k Bodamskému.

Nachází se na hranicích Německa, Rakouska a Švýcarska a k dovolené láká celoročně. Kromě vodomilů si u jezera přijdou na své i milovníci horské turistiky a cyklistiky.

Bodamské jezero je obklopeno Alpami, a tak překrásnou přírodu si můžete užívat pouhým pohledem z pláže. Průzračně čistá voda se hravě vyrovná azurovému moři a rozhodně nezahálí ani nabídka, co se sportovního vyžití týká, vyzkoušet si můžete nejen potápění, windsurfing a jachting.

Rujána už dávno není místem pro socialistickou dovolenou

Bez moře si letní dovolenou neumíte představit? Pak je váš cíl v Německu jasný, a to Baltské moře. Na severovýchodě země se nachází ostrov Rujána, který mnoho Čechů velmi dobře zná. V 70. a 80. letech 20. století byl pro našince jedním z mála možných míst, co vidět v Německu.

Ostrov prošel řadou změn a dnes nabízí moderní ubytování a nespočet zajímavých míst k vidění..

Díky minimálnímu převýšení, si Rujánu oblíbili cyklisti a bruslaři, na své si ale přijdou i milovníci přírody, a to především v národním parku Jasmund. Za vidění stojí jedinečný přírodní úkaz zvaný Křídové útesy, maják na nejsevernějším cípu Kap Arkona nebo přístavní město Sassnitz, kde si nesmíte nechat ujít místní rujánskou specialitu v podobě rybího hamburgeru..

Související články
V lokalitě Cañada Seca na západě Argentiny objevili vědci hrob, který vedle koster nejméně 24 lidí obsahoval i částečnou kostru vyhynulého druhu lišky. Zkoumání naznačují, že byla zřejmě oblíbeným „domácím“ mazlíčkem, proto se jí dostalo pocty být pohřbená spolu se svými „páníčky“. Naleziště, nacházející se asi 210 kilometrů jižně od argentinského města Mendoza, bylo objeveno […]
Zhruba 5200 let staré Ötziho přírodně mumifikované tělo bylo nalezeno roku 1991 v Ötztalských Alpách, odtud pochází jeho jméno. Je nejstarší známou evropskou, přírodně zachovanou, mumií, která nabízí nebývalý pohled na Evropany doby měděné. Nyní se vědci zaměřili na zkoumání jeho tetování a techniky, pomocí které vznikla. Ötzi měřil kolem 160 centimetrů a vážil asi […]
Včera, 8. dubna 2024, bylo možné pozorovat úplné zatmění Slunce v Mexiku, Spojených státech a Kanadě. Podle všeho byli už dávní Mayové schopni předvídat tento jev, který pro ně představoval umírání slunečního boha, a přijmout opatření, aby nenastal konec světa. Zatmění Slunce je astronomický jev, který nastane, když Měsíc vstoupí mezi Zemi a Slunce, takže […]
Nový archeologický výzkum, jenž probíhá v ruinách starořímského města Pompeje, které roku 79 zničila erupce sopky Vesuv, odhalil také několik domů, které byly v době výbuchu sopky v rekonstrukci. To vědcům umožnilo seznámit se se stavebními postupy, které Římané používali. Možná bychom se jimi měli nechat inspirovat… Starořímské město Pompeje se nacházelo v Neapolském zálivu. […]
Mělo „srdce“ z kamene, a svou rozlohou předčilo i starověký Řím. Vynikalo totiž majestátními stavbami, důmyslným obchodem i nerostným bohatstvím. Dnes je považováno za kolébku dávné moudrosti, která však na své rozluštění stále ještě čeká. Civilizace, která zde v klasickém období sídlila, totiž představuje pro archeology a vědce těžší oříšek než Mayové. Její jazyk nám […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz