Domů     Technika
TECHNICKÉ HITY: Než se vydáme do hor…
21.stoleti 19.12.2005

Pro zpříjemnění zimního pobytu na zasněžených horách tentokrát 21. STOLETÍ představuje několik praktických pomocníků.Pro zpříjemnění zimního pobytu na zasněžených horách tentokrát 21. STOLETÍ představuje několik praktických pomocníků.

Informace i zábava v batohu
Nokia N70

Pro toho, kdo se ani na horské túře vedle rekreace a zábavy neobejde bez trochy práce, bude nová Nokia N70 ideálním pomocníkem, který v batohu nezabere moc místa. Tento stylový telefon podporuje 3G, je doslova nabit manažerskými funkcemi, ale myslí i na zábavu. Proto je tu kvalitní 2MPx fotoaparát, vestavěný MP3 přehrávač, druhá kamera pro videohovory a 35 MB paměti pro stahování aplikací.

+ Multimediální telefon, kterému nic nechybí
– Nevydržíte si s ním chvíli nehrát

Cena: 15 000 Kč 

Nebojte se závějí!
Sněžnice TSL

Praktickou součástí výbavy pro milovníky sněhu a s ním spřízněných sportů je novinka francouzského výrobce TSL, sněžnice model 325 GRIP ESCAPE. Jsou  určeny pro vysokohorskou turistiku, při níž oceníte protiskluzový hřeben, přední drapák a pro TSL obvyklou nastavitelnou svahovou podložku.

+ možnost je obout na jakoukoli outdoorovou obuv
– jsou určeny pro váhovou kategorii od 45 kg do 110 kg, takže nejsou vhodné pro děti

Cena: 5600 Kč

Když to bez hudby nejde…
iAudio F1

Kdo si ani na běžkách či při jízdě ze sjezdovky neodpustí poslech muziky, nejspíš si na zimní dovolenou přibalí flaschový přehrávač iAudio F1. Tento krasavec (ve čtyřech barevných provedeních) podporuje všechny varianty MPEG, WMA, dále pak VBR, WAV, OGG a samozřejmě MP3. Co se týče kapacity paměti, je v nabídce ve verzích 256MMB/512MB/1GB/2GB.

+ velmi přehledný 4řádkový OLED displej s rozvržením ukazatelů jako na palubní desce automobilu
– k přístroji není dodávána síťová nabíječka

Cena 512MB: 4790
Cena 1GB: 6090 Kč

Blíže k dokonalosti
Fischer RC4 WORLDCUP RC

Lyžovat se dá na lecčems, ale pro dokonalý a bezpečný výkon je třeba sáhnout po výrobku osvědčené firmy. Fischer RC4 WORLDCUP RC je špičkový model závodní kategorie, jehož výbava byla vyzkoušena závodníky na Světových pohárech. Má vylepšenou technologii Frekvence tuning FT Frame a desku Racing pro maximální výkonnost. Navíc je tento model dodáván v setu se špičkovým vázáním FR 17 Freeflex. 

+ rychlá sintrovaná skluznice, závodní tuning hran a robustní aircarbon konstrukce vyztužená Titanem
– poměrně vysoká cena
Cena: 20 900 Kč

Do extrémních podmínek
Yamaha RS Viking

Pro cestování, práci i zábavu v horském prostředí je sněžný skútr k nezaplacení. Yamaha přivedla na trh model RS Viking, což je skútr určený do extrémních podmínek, kde je zapotřebí rychlé adaptace na změny počasí. Díky opravdu širokému pásu (500 x 3960 mm) v kombinaci s tříválcovým čtyřtaktním motorem Genesis 120 si Viking může troufnout i do těch nejnáročnějších terénů.  

+ 2místné sedadlo s odnímatelným sedadlem spolujezdce, úložný prostor, vyhřívané rukojeti pro řidiče i spolujezdce
– nedostupný pro každého

Cena: 398 670 Kč

S nohama v suchu
Air Thermic

Kdo někdy zažil chůzi ve sněhem rozmáčených botách, jistě v takovém případě ocení elektrický vysoušeč Air Thermic. Dá se použít na jakoukoli obuv a snadno si poradí i s mokrými rukavicemi. Funguje na principu proudění mírně teplého vzduchu dvěma trubkovými rameny.

+ obuv vysuší za 2 až 3 hodiny
– nemá vlastní akumulátor, takže potřebuje síťové napájení  

Cena: 1590 Kč

Záruka klidného spánku
Jurek Extreme

Patříte-li mezi náruživé turisty, kteří se neleknou ani do extrémních podmínek, pak ve vaší výbavě nesmí chybět kvalitní stan, například Jurek z řady Extreme.    Stan Tropiko je vyroben z polyesterové tkaniny nepropustně natírané polyuretanem a silikonem. Výrobce slibuje zvýšenou UV ochranu, delší životnost a RIPSTOP zesílení. Nepropustnost je přes 7000 mm tlaku vodního sloupce. Podlaha je vyráběna z pevné polyamidové tkaniny a její nepropustnost dosahuje až 4000 mm tlaku vodního sloupce.

+ záruční doba 36 měsíců
– omezená barevná škála 

Cena od 5690 Kč do 10 420 Kč dle velikosti

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz