Protinožci budou chovat dojnice, která produkují mléko s minimálním obsahem nezdravých složek tuku.U dojnice jménem Marge se v roce 2001 přišlo na to, že její mléko obsahuje pouhé jedno procento tuku (oproti běžným 3,5 %). Navíc se ukázalo, že v tomto tuku v naprosté většině převažují omega-3 mastné kyseliny, které jsou zdraví prospěšné a jejich vysoký obsah má za následek snadnou roztíratelnost másla. Nedávno se také prokázalo, že tato vlastnost je dědičná a k jejímu přenosu na potomstvo stačí kopie genu od jednoho rodiče (je tedy dominantní). Novozélanďanům tak už nic nebrání v tom, aby odchovali celé stádo „nízkotučných“ dojnic a mohli začít vyrábět zdravé mléko zcela přirozenou cestou. První komerční farma s takovými dojnicemi by měla zahájit provoz do roku 2011. Výzkumníci mají obrovské štěstí, jelikož veškerou práci za ně udělala příroda. Pokud by měli sami najít gen odpovědný za nízký obsah tuku v mléce a pak „vytvořit“ geneticky modifikované dojnice, čekalo by je několik let práce a nejistý osud potravin s nepopulární nálepkou GMO.