Domů     Zajímavosti
Zpátky do budoucnosti aneb proč jsou klasické tenisky opět v módě?

komerční sdělení

Klasické tenisky jsou nezbytným společníky našich šatníků, jejich ikonický design a pohodlný střih zdobí nohy milovníků módy po celém světě. Níže se podíváme na to, co stojí za návrhem těchto kultovních bot, a proč si získávají srdce nové generace nadšenců klasických tenisek.

Jaká je historie této ikony módy?

Historie klasických tenisek sahá až do 19. století, ačkoli se jejich vzhled a účel v průběhu času mnohokrát změnily.

1. Původní tenisky: Počátky tenisek sahají do 19. století, kdy byly vyrobeny jako jednoduché plátnové či plstěné boty s gumovou podrážkou. Tyto rané tenisky byly určeny primárně pro sportovní aktivity, jako byl tenis, a proto se staly známými jako „tenisové boty.“.

2. Vývoj na počátku 20. století: V průběhu 20. století prošly tenisky několika vývojovými fázemi. V 20. letech se začaly objevovat modely s pryžovou podrážkou, což přineslo větší pohodlí a trvanlivost.

Významným mezníkem byla také spolupráce mezi firmou Converse a basketbalovou legendou Chuckem Taylorem, která vedla k vytvoření Chuck Taylor All-Stars, jež se staly ikonickými a oblíbenými botami pro sport i každodenní nošení.

3. 50. a 60. léta: Během 50. a 60. let zaznamenaly tenisky nárůst popularity, zejména mezi mladší generací. Staly se symboly rebelství a nezávislosti. V té době se objevila také firma adidas, která představila svou vlastní verzi tenisek s gumovou podrážkou.

4. Rozvoj módě a kultury: V 70. letech se tenisky staly součástí hip-hopové kultury a používaly se jako součást výrazného stylu. Chuck Taylor All-Stars, adidas Superstar a Nike Cortez se staly ikonami tohoto období.

5. Klasické tenisky v 80. a 90. letech: V 80. a 90. letech se tenisky staly nedílnou součástí módy a objevily se v mnoha různých stylech a barvách. Air Jordan, vytvořený pro basketbalistu Michaela Jordana společností Nike, se stal fenoménem a stále je jedním z nejoblíbenějších modelů tenisek.

6. Návrat do módy: V prvním desetiletí 21. století a později došlo k návratu klasických tenisek, které se staly kultovními a oblíbenými nejen mezi sportovci, ale také mezi milovníky módy.

Značky jako Converse, adidas, Nike a další představily nové verze svých klasických modelů, které oslovily novou generaci.

V čem spočívá jejich jedinečnost?

Jejich dominantou je především jejich všestrannost! Tyto boty nabízejí nejen pohodlí pro celodenní nošení, ale také mají bohatou historii spojenou s módními trendy a kulturními ikonami.

Tuto obuv naleznete včetně prestižní značky na PRM.

Výhody klasických tenisek

1. Pohodlí: Klasické tenisky jsou obvykle velmi pohodlné díky svému střihu a podrážce. Jsou ideální pro dlouhé procházky a celodenní nošení.

2. Všestrannost: Tyto boty jsou vhodné pro mnoho různých příležitostí, od sportu až po každodenní nošení. Lze je kombinovat s různými styly oblečení.

3. Ikoničnost: Klasické tenisky mají často ikonický design, což zahrnuje čisté linie a klasický vzhled, který zůstává v módě po mnoho let.

Nevýhody klasických tenisek

1. Omezená podpora nohy: Klasické tenisky nemají obvykle tak silnou podporu nohy jako některé jiné druhy sportovní obuvi, což může být problém pro lidi s určitými ortopedickými potřebami.

2. Ochrana před povětrnostními vlivy: Některé modely klasických tenisek mohou být v nepříznivém počasí (např. deštivý nebo zimní den) méně vhodné, protože nemají takovou ochranu proti vlhku a chladu jako speciální outdoorová obuv.

3. Omezený výkon ve sportu: Ačkoli jsou klasické tenisky skvělou volbou pro každodenní aktivity, nejsou vždy nejlepší volbou pro intenzivní sportovní aktivity, kde je vyžadována speciální sportovní obuv s vysokou podporou a technickými vlastnostmi.

Klasické tenisky, s jejich bohatou historií a nekonečnou ikoničností, zůstávají pevně zakotveny v naší módní kultuře. Jejich pohodlnost, všestrannost a schopnost přizpůsobit se různým stylům je dělá trvalými favority pro mnoho lidí po celém světě.

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz