Domů     Technika
Férově, udržitelně – a spolehlivě

komerční sdělení
NKT

Udržitelnost, jako klíčový prvek pro budoucnost naší planety.

Udržitelnost se stala jedním s nejdůležitějších témat naší doby. V době, kdy se svět potýká s problémy jako klimatické změny, vyčerpávání přírodních zdrojů a sociální nerovnosti, je nezbytné najít způsoby, jak žít a fungovat v souladu s přírodou a zajistit tak dlouhodobou udržitelnost naší planety pro budoucí generace.

Od roku 1891 je NKT průkopníkem kabelového průmyslu, dlouhodobě působící na mezinárodním i českém trhu.

V České republice má zastoupení ve dvou výrobních závodech, v Kladně a Velkém Meziříčí. Další výrobní závody má v Polsku, Švédsku, Anglii, Německu a v Dánsku.

Snaha o udržitelný rozvoj je vždy podstatnou součástí našeho podnikání. Je základem našeho každého podnikatelského rozhodnutí, každého technologického vývoje, každého lidského faktoru a každého vztahu s klientem.

Není to pouze o udržení postavení na trhu, je to o pohybu vpřed, inovacích, rozvoji. Je to o hledání a využívání nových příležitostí.

Celosvětové spoléhání se na energii je naprosto zřejmé. Současnou moderní existenci pohání elektřina tak, jako nic jiného na světě. Zde hrajeme zásadní roli jako udržitelné propojení mezi zdrojem energie a jejími uživateli.

Naším cílem je propojit společnost s ekologičtějším světem tím, že umožníme udržitelný přenos energie.

Předsevzali jsme si, že do roku 2030 snížíme emise CO2 o 90% oproti roku 2019 a co více, do roku 2050 budeme uhlíkově neutrální společností. Pomůžeme tím udržet nárůst globální teploty pod hranicí 1,5°C.

Od roku 2019 oba výrobní závody v České republice nakupují elektrickou energii pouze z obnovitelných zdrojů. Investujeme do energeticky úsporných variant  jako jsou LED osvětlení, energeticky úsporná výrobní zařízení a podobná opatření.

Snížení spotřeby zemního plynu je rovněž pro naší společnost klíčovým tématem. Díky optimalizačním a úsporným opatřením se nám vloni podařilo snížit spotřebu zemního plynu v obou výrobních závodech až o 50% oproti roku 2021. Tímto jsme dosáhli ke snížení naší uhlíkové stopy o 438 tun CO2. V následujících letech budeme investovat nemalé finanční prostředky do využití odpadního tepla z našich výrobních linek pro vytápění areálu našich závodů.

Těmito kroky plánujeme trvale snížit spotřebu zemního plynu o 80% proti roku 2021.

www.nkt.com

Související články
Někteří lidé používají chatboty s umělou inteligencí k vytváření avatarů svých zesnulých blízkých. Pro někoho je to zdroj útěchy, ale jiné z toho tak trochu jímá hrůza… Doktorka Stephenie Lucas Oneyová nedávno oslavila pětasedmdesáté narozeniny. Její otec, bývalý policista a soudce, je už na věčnosti, ale ona s ním stále hovoří. Nikoli však jen v […]
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz