Domů     Technika
Auto do města? Bentley Continental GT může být kandidátem

komerční sdělení

Ať už chcete mít na cestách dostatek soukromí, potřebujete zapůsobit na obchodního partnera, nebo jen nedokážete vystát přeplněnou městskou dopravu, je pro vás auto do města nezbytností. Který kandidát z řad Bentley je ten pravý, se dočtete níže. .

Paradox malé české země

Zatímco obyvatelé zemí západní a jižní Evropy pravidelně obrážejí velká města v těch nejmenších vozech, Čechy stále nutí fenomén velkých SUV k nákupu nejmasivnějších aut na trhu.

Přestože aktuálně nejoblíbenější model Bentley Bentayga nabízí řadu nezpochybnitelných výhod, na popojíždění v malých pražských, ostravských nebo brněnských uličkách najdeme i vhodnějšího kandidáta.

Rozměry malý, ale duší velký Continental

Elegantní kupé v podobě Continentalu GT je jako stvořené jak na dlouhé cesty, tak i na příležitostné popojíždění. S délkou 4 850 mm a výškou 1 405 mm je dostatečně kompaktním vozem, se kterým pohodlně zaparkujete kdekoliv. Zároveň ale poskytuje dostatek prostoru nejen pro vás, ale i pro vaše věci.

Pohodlí na prvním místě

Jedním z důvodů, proč lidé upřednostňují jízdu ve vlastním voze před hromadnou dopravou, je zkrátka pohodlí. A toho má Continental na rozdávání.

Pohodlné posezení v kožených sedačkách upravených každému zákazníkovi na míru je u všech modelů Bentley již samozřejmostí. Při krátkých cestách v hektických městech ale řidiči mnohem více ocení klid.

Podle výzkumu Katherine Templar Lewis jsou osoby vystavené hluku dopravy převyšující 70 dB o 65 % náchylnější k depresím. Kvalitní konstrukce Continentalu GT proto zajišťuje maximální odhlučnění, které vás dokonale odstřihne od ruchu velkoměsta.

Nejnovější technologie pro nadstandardní komfort

S pohodlnou jízdou se pojí i využití výhod nejmodernějších technických inovací. Model Continental GT je proto vybaven systémem Apple CarPlay pro bezdrátové připojení chytrého mobilu. Vestavěný wi-fi hotspot vám umožní zůstat online i na cestách.

A s neustále aktualizovanou satelitní navigací se nikdy neztratíte.

Speciální výbava City je přizpůsobena přímo jízdě ve městě. Pohodlnější řízení vám dopřeje kamera pro 360stupňový horní pohled, spolehlivý parkovací asistent, upozornění na překážky a rozpoznání dopravních značek, kterých bývá ve městech víc než dost.

Na výkon se nezapomíná

Při jízdě na prázdném okruhu nebo během výletu za hradby velkoměsta každý správný řidič ocení, že jeho skladný vůz dokáže vyvinout náležitý výkon. Continentalu k tomu dopomáhá přesně 542 koní.

Čtyřlitrový osmiválec s točivým momentem 770 Nm vás z 0 na 100 vystřelí za neuvěřitelné 4 sekundy a dokáže jet rychlostí až 318 km/h.

S Continentalem GT uděláte parádu

Třešničkou na dortu je jen fakt, že se za Continentalem otočí nejeden kolemjdoucí. Masivní 21palcová kola s pěti trojitými paprsky dělají z už tak nízkého auta skutečný sporťák a elegantní promyšlené linie mu propůjčují atletického ducha.

Malé čočky předních světel a rozestoupené zadní blatníky spolu vytvářejí zajímavý kontrast, který vůz spolehlivě odliší od kdejakého auta na silnici. Drobné detaily v podobě typické masky chladiče a eliptické čtyřdílné koncovky výfuku už jen dokazují, že tento skvostný kousek pochází z továrny Bentley.

Související články
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz