Domů     NOVINKY
Cestování za kulinářskými zázraky

komerční sdělení

Baví vás cestování, neustálé dobrodružné objevování zajímavých tras a kreativní odhalování nových míst? A co takhle poznávání nových chutí? Obojí se totiž dá velice dobře spojit a výlet za památkami můžete obohatit ochutnávkami výjimečných krajových specialit, které nikde jinde nevyzkoušíte. 

Naše republika nabízí nespočet okouzlujících míst, nevšedních přírodních krás i vzácných památek, takže je stále kam se vydávat a co obdivovat. Zkušení cestovatelé ale musejí někdy hodně přemýšlet, aby vybrali trasu, kterou za léta projíždění naší země křížem krážem ještě neznají a na které je může čekat nové překvapení a nové zážitky. Časopis TOP 100 nabízí originální způsob, jak spojit cestování za památkami s poznáváním krajových kulinářských specialit.

Nejen poznat, ale i ochutnat

Projeli jste už všechny historické památky? Možná jste si ale nevšimli, že na každém z těchto míst čekají originální restaurace, prodejny či kavárny, které se svou nabídkou či prostředím vymykají z běžných zvyklostí. Všude můžete okusit pochoutky typické pro zdejší kraj. Časopis Top 100 vás navíc zavede i přímo ke zdroji, do výrobních podniků, kde regionální gastronomické zázraky vznikají. Jejich zrod tak můžete při exkurzích nejen sledovat na vlastní oči, ale přímo na místě i ochutnat ty opravdu nejčerstvější produkty.

Dokážete to stejně jako mistři?

Autoři tohoto výjimečného cestovatelského průvodce gastronomickými půvaby naší vlasti doufají, že společné putování za krásami a chutěmi České republiky inspiruje čtenáře k dalším nezapomenutelným výletům, a protože v časopise nechybějí ani recepty, také třeba k vlastním pokusům přiblížit se ve své kuchyni tradičnímu i modernímu umění vyhlášených kulinářských mistrů.

Titul objednávejte ZDE

reklama
Související články
Užíváte si poklidný večer při dobrém jídle. Vaše tělo ale volno nemá, čeká ho práce s trávením. Mozek už nařídil výrobu bílkovin, které slouží jako trávicí enzymy. Pokyn doputoval i k buňce slinivky, jejímž úkolem je vytvářet lipázu, enzym pro štěpení tuků v tenkém střevě. Výroba se rychle rozjíždí… krok: Hledání receptu Buňka slinivky břišní se pouští do […]
Výzkumníci z Centra výzkumu kardiovaskulárních zobrazovacích metod (Massachusetts General Hospital a Harvard Medical School) oznámili vývoj modelu hlubokého učení, který může pomoci identifikovat nekuřáky s vysokým rizikem vzniku rakoviny plic.  Tento model je založen na 147 497 snímcích hrudníku od asymptomatických kuřáků a nekuřáků. Model se „naučil“ rozpoznávat vzory spojené s onemocněním plic na rentgenových […]
V prestižní soutěži The Global Undergraduate Awards 2023, které se přezdívá Nobelova cena pro juniory, byla mezi vítězi v kategorii matematiky a fyziky Dominika Burešová, studentka Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze. Se svou bakalářskou prací uspěla v konkurenci více než 2800 dalších studentů a studentek z 409 světových univerzit. V oborech, které se vyučují na […]
Pomáhá v medicíně a průmyslu, dobře jí to ale jde i s virtuálním štětcem… Nyní se však zdá, že využití umělé inteligence (AI) si lidstvo jen tak za „rámeček“ nedá. Do roku 2027 by totiž toto odvětví mohlo spotřebovávat tolik energie jako země velikosti Nizozemska Alespoň dle studie doktoranda na Svobodné univerzitě v Amsterdamu, Alexe […]
Ochráncům přírody v Plzni se podařilo nalézt hnízdo sršní asijských, jež představují riziko zejména pro včelí populace. Podle zveřejněných údajů se nachází vysoko v koruně stromů na Skvrňanech, a během pondělního odpoledne má dojít k jeho odborné likvidaci. „Měli jsme asi deset sršní, které jsme nakrmili. Když jsou najedené, mají tendenci si potravu přenést do […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz