Domů     Technika
Taxi nové generace
Dagmar Garciová 9.8.2022
Foto: Pixabay

Sny o malých létajících strojích, které by představovaly taxislužbu, mají výrobci letadel a helikoptér již nějakou dobu. Cílem je především tuto formu přepravy zrychlit a vyhnout se tolik přeplněným silnicím.

Tím největším hráčem na tomto poli je patrně francouzský Airbus, jenž je spojovaný především s velkými dopravními letadly.

Airbus své plány na danou formu přepravy představil již v roce 2019, když předložil vizi pro rok 2024 na přepravování návštěvníků olympijských her. Rozvážet chce hosty i samotné olympioniky autonomními létajícími taxi na baterky.

Na netradičním způsobu přepravy se Airbus podílí společně s pařížským dopravním podnikem. Mezi hlavní benefity vzdušné přepravy patří obrovská úspora času. Zatímco přeprava z letiště Charlese de Gaulla do centra Paříže trvá běžnou dopravou někdy i více než hodinu, létajícím taxi je tato vzdálenost zdolána v řádu několika málo minut. Odlety na této trase by byly každých 6 minut.

Městský podnik Aeroports de Paris musí zvolit lokality, kde by mohly být zkonstruována depa pro létající taxi. Jednou z důležitých podmínek je, aby byla zajištěna bezpečnost a aby byly stroje otestované a spolehlivé.

Nutná je i dostatečně velká kapacita baterie pro překonání delších vzdáleností, prozatím je v plánu pouze elektrický pohon.

Foto: Pixabay

Od snu k realitě

Zatímco se olympiáda v Paříži blíží, s létajícím taxi to vypadá tak „půl na půl“. Koncem roku 2021 společnost, po letech vývoje, představila finální návrh svého létajícího taxíku CityAirbus NextGen. „CityAirbus NextGen kombinuje nejlepší designové prvky a technologický pokrok.

Naším hlavním cílem bylo vyvinout optimální výkon pro relativně krátké cesty. Nový stroj považujeme za počátek městské letecké mobility,“ uvedl Joerg-Peter Mueller, výkonný ředitel Airbus Urban Air Mobility.

CityAirbus NextGen byl navržen tak, aby autonomně létal na vzdálenost 80 km s průměrnou rychlostí 120 km/h. Design tohoto avantgardního letounu odhaluje tvar V pro ocas letadla, pevná křídla a také 8 plně elektrických vrtulí.

Na palubě mohou sedět až čtyři cestující a užívat si let s výhledem velkým předním sklem, navíc je přeprava zcela ekologická s nulovými emisemi.

Je tichý jako myška

CityAirbus NextGen je plně elektrický stroj s možností vertikálního vzletu a přistání (eVTOL). Je známo, že helikoptéry a velké drony jsou poměrně hlučné, to ovšem u nového stroje neplatí, technologie NextGen byla vybudována tak, aby co nejvíce omezila emise hluku, a to především proto, že létat bude hlavně ve městech.

Hlučnost dosáhne maximálně 70 dB při přistání a o 5 dB méně za letu, to lze srovnat s hlukem vysavače nebo televize v provozu. CityAirbus NextGen splňuje nejvyšší certifikační standardy a je navržený s ohledem na jednoduchost.

Foto: Pixabay

Nyní se nový CityAirbus nachází ve fázi podrobného návrhu, jeho první let je naplánován na rok 2023 a certifikace se očekává v roce 2025. Již nyní je tak jasné, že olympiádu bohužel nestihne. „Snažíme se spoluvytvářet zcela nový trh, který udržitelně integruje městskou leteckou mobilitu a zároveň řeší ekologické a sociální problémy,“ dodal generální ředitel Airbus Helicopters Bruno Even.

Předchozí článek
Další článek
Související články
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
První ložiska, tedy součásti, které snižují tření, lidstvo využívalo už v antice. A vývoj stále pokračuje. Na moderních hydrostatických ložiscích pracují odborníci na tribologii z Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně. Přišli na to, jak udělat ložiska energeticky až o pětinu úspornější.   Využití by vylepšená technologie mohla najít ve velkých obráběcích strojích, divadelních točnách […]
Celoevropský společný podnik EuroHPC (EuroHPC JU) vyhlásil výběrové řízení na dodavatele nového kvantového počítače konsorcia LUMI-Q, který bude umístěn v České republice a propojen se superpočítačem KAROLINA. Národní superpočítačové centrum IT4Innovations, které je součástí VŠB – Technické univerzity Ostrava, se tak stane domovem prvního českého kvantového počítače. Kvantový počítač konsorcia LUMI-Q bude založený na supravodivých […]
Společnost OpenAI na sklonku ledna značně pozměnila „pravidla hry“. Ze svých zásad totiž odstranila zákaz týkající se poskytování umělé inteligence armádám. Proč? Kvůli prevenci! Spolupráci s Pentagonem navázalo „dítko“ Elona Muska a Sama Altmana v polovině ledna, a to konkrétně v oblasti kybernetické bezpečnosti. Projekt, do kterého společnost prozatím zapojila je však ryze preventivní – […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz