Domů     Zajímavosti
Jízdenky prosím!

komerční sdělení

Deskové hry

Ovládněte nejdůležitější vlakové trasy Evropy.

„Nastupovááát!“ Největší vlakové dobrodružství právě začíná!

Milovníci cestování, chtěli byste si na chvíli vyzkoušet, jaké to je vrátit se do doby budování železnic? Chcete si užít zábavné a dobrodružné cestování po železnici? Zahrajte si veleúspěšnou hru „Jízdenky, prosím!“.

Zábavu s hrami „Jízdenky, prosím!“ (Ticket to Ride) si na světě užilo přes 80 miliónů hráčů a patří k jedněm z nejoblíbenějších her vůbec. Hra získala již 37 prestižních ocenění, byla přeložena do 33 světových jazyků a prodává se ve 40 zemích světa.

Kromě klasické deskové verze dnes najdete hru i v digitální podobě pro platformy iOS, Android, počítače i videoherní konzole.

Máte se na co těšit!

Ze strmých strání Edinburghu po sluncem zalité doky Cařihradu, přes prašné uličky Pamplony, až po větrem zametanou stanici v Berlíně. Hra „Jízdenky, prosím! Evropa“ vás vezme na nezapomenutelné vlakové dobrodružství skrze velká města Evropy konce 19. století.

Hra vás postaví do role stavitelů železničních tratí v Evropě. Čím rozsáhlejší vlakovou síť vybudujete, tím blíže se dostanete k vítězství. Další body pak můžete získat za propojení důležitých měst nebo za nejdelší souvislou trať.

A pokud se náhodou stane, že vám někdo „vyfoukne“ vaši plánovanou trasu, nevadí! Postavíte si ve městě nádraží a cestovat můžete vesele dál! Láká vás cesta z Curychu rovnou do Paříže? Pak počítejte s tím, že projet tunelem nebude taková hračka, jak jste si mysleli!

Není se čeho bát

Hru si zahrajete jak ve 2 hráčích, tak i v 5 lidech. Doporučený věk je od 8 let, ale i mladší děti tuto hru zvládnou. Doba hraní je okolo 30–60 minut.

Jednoduché a rychlé pochopení pravidel a rozumná herní doba zajistí skvělou oddechovou zábavu pro rodiny s dětmi nebo skupinu přátel. Právě jednoduchá pravidla přímo vybízejí ke konkurenčnímu boji s protivníky.

Neexistuje totiž nic příjemnějšího, než na poslední chvíli postavit koleje tak, abyste přebrali soupeři nejdelší cestu, a zároveň mu tak zabránili v jejím dalším prodlužování. Hra může posloužit i jako zeměpisná pomůcka, díky které si hráči vylepší orientaci na mapě.

Co když už tuto hru mám?

Pak vyzkoušejte „Jízdenky, prosím! USA“, jež vás zavede na strhující vlakové dobrodružství napříč Severní Amerikou. Tato verze hry je jednodušší, protože se tu nepotýkáte s překonáváním tunelů ani s jízdou na trajektu.

Nově vydané rozšíření hry s názvem „Jízdenky, prosím! Asie“ nabízí dvě nové, úžasně ilustrované mapy, možnost týmové hry i přidání šestého hráče do stávajících her. Ale pozor, není to samostatná hra. Je k ní potřeba základní verze hry „Jízdenky, prosím!

USA“ nebo „Jízdenky, prosím! Evropa“.

Vzhůru do Londýna

Existuje i ještě svižnější verze hry „Jízdenky, prosím! Londýn“, která vás přivítá v hlavním městě módy a hudby 70. let.

Naskočte na palubu slavného dvoupatrového autobusu a projeďte se historickými ulicemi Londýna. Budete soupeřit o to, kdo obsadí nejdůležitější autobusové trasy a kdo propojí všechny důležité městské čtvrti.

DĚTSKÁ VARIANTA HRY

Verze „Jízdenky, prosím! Junior“ je dokonalým úvodem do herní série „Jízdenky, prosím!“. Je upravena pro mladší hráče, kteří se ji snadno naučí. Hra uvádí věkovou hranici 6 let, ale zvládnou ji i mladší hráči.

VÍTE, ŽE…

Další informace o rodině her „Jízdenky, prosím!“ najdete na webu www.hraj.cz.

Související články
Necelých 100 dní do XVII. všesokolského sletu, největší sportovně-společensky-kulturní události roku na našem území, Česká obec sokolská oficiálně oznámila spuštění prodeje vstupenek na hromadné skladby. V rozmezí 200 až 700 korun na den budou k zakoupení od 1. dubna a očekává se, že se hlediště Fortuna Areny zcela zaplní. Ulicemi Prahy už teď jezdí speciální sletová tramvaj […]
Budoucnost se dá předpovídat mnoha způsoby – s pomocí křišťálové koule, kyvadla nebo kávové sedliny. V italské metropoli však již několik staletí spoléhají na ampulky s krví… Jmenoval se Januarius (272–305) a zastával funkci biskupa ve městě Benevento. Přibližně roku 305 však byla jeho duchovní pouť násilně ukončena. Legendy praví, že byl za vlády císaře […]
Pokud jste v nedávné době surfovali na vlnách internetu, mohla vás zaskočit zpráva, že vanilkové aroma již dávno není tím, čím bývalo. Do výrobní rovnice totiž měli vstoupit bobři… A to konkrétně s látkou kastoreum, která však člověku není tak úplně neznámá. Pro různé účely ji totiž více či méně využíval přes 2000 let. Je […]
Dvě třetiny Čechů věří, že se válka na Ukrajině protáhne na několik let. Ještě před rokem si přitom skoro polovina obyvatel myslela, že ruská invaze potrvá do konce roku 2023. Data z průzkumu veřejného mínění společnosti CEPER ukazují, že se podíl respondentů přesvědčených o dlouhodobé válce na Ukrajině oproti stavu před rokem zvýšil v 9 z 12 […]
Už jsme zažili několik sexuálních revolucí, ta nadcházející a přicházející ale poprvé bude mít nádech tak trochu „umělého sexu“. Podle expertů se během 15–20 let stanou běžnou součástí sexuálního života roboti určení na sex – sexboti. Využívat je budou muži i ženy, a to nejen svobodní, ale i manželské páry. Lidé s nimi budou podle […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz