Domů     Technika
Patrik Jankovský o studiu na Unicorn University: „Nebyla to one man show“

komerční sdělení

Mezi další absolventy Unicorn University patří Patrik Jankovský, který zde studoval v letech 2008–2012. Již v té době byla škola výjimečná nejen svým individuálním přístupem ke studentům a praktickou výukou, ale také mladými vyučujícími, kteří pracovali jak v oboru IT, tak v businessu.

Dnes Jankovský působí v Alze jako ředitel IT a na Unicorn University vzpomíná velmi pozitivně: „Myslím si, že základy, široký záběr a schopnost pracovat v týmu jsou vlastnosti, které jsou pro mé zaměstnání potřeba. A to mi Unicorn University dala.“.

Původně měl Patrik Jankovský podanou přihlášku na jinou školu. Na poslední chvíli měl však ředitel Unicorn University Marek Beránek na jeho střední škole přednášku, které se Patrik zúčastnil.

„Strašně mě oslovila,“ vzpomíná. Rychle se tedy přihlásil na program Softwarové inženýrství a nastoupil do prvního ročníku. V průběhu studia však zjistil, že ho více zajímá spíše management IT, a tak přestoupil do programu Management ICT projektů.

„Programování mě bavilo, ale víc mě zaujal celý proces před tím. Než se vůbec začne programovat, musí se udělat průvodní přípravy, aby vše dopadlo podle plánu a dodalo se to, co je potřeba,“ říká.

Během studia ho však čekal ještě jeden důležitý mezník. Našel si totiž práci v IT firmě, která měla být původně jen na poloviční úvazek. Po měsíci mu však nabídli pozici na full time a rovnou ho vyslali pracovně do Anglie, kam se také na 4 roky přestěhoval.

Škola mu ani v této změně nebránila, a tak mohl studovat a k tomu pracovat v zahraničí. „Dlouhodobě si zakládáme na individuálním přístupu ke studentům a pracovně je chceme také maximálně podpořit,“ říká Marek Beránek.

Mladí lidé z praxe

Jankovský také vyzdvihuje i kvalitní vyučující, kteří na Unicorn University působí. „Nikdy tam nebyli typičtí profesoři, ale především mladí lidé z praxe.

Ať už ze samotného Unicornu nebo z jiných firem,“ chválí. Dodává, že předměty byly stavěny tak, aby člověk pochopil podstatu a zároveň si rozvinul kritické myšlení, naučil se univerzálně přemýšlet a daný problém zanalyzovat.

„Byla to ideální kombinace soft a hard skills.“ Oceňuje také to, že na škole získal velmi široký rozhled od ekonomie přes účetnictví až po programování, algoritmizace nebo projektový management.

Absolventi jsou kvalitně připraveni

Dnes pracuje již druhým rokem v Alze jako ředitel IT, kdy má na starosti logistiku, HR, finance a reklamace. „Myslím si, že základy, jako je široký záběr a schopnost pracovat v týmu, jsou vlastnosti, které jsou pro mé zaměstnání potřeba.

A to mi Unicorn University dala. Výuka nebyla one man show, ale naopak se zaměřovala na týmovou spolupráci.“.

V rámci své práce se často setkává s kolegy z Unicornu. „Pracuje u nás několik lidí, kteří tenkrát ještě Unicorn College absolvovali,“ říká. Zároveň doplňuje, že se setkává i s absolventy Unicorn University, a přestože nepracují přímo pod ním, slyší na ně pozitivní zpětnou vazbu. „Vnímám, že absolventi z Unicorn University jsou kvalitně připraveni.“.

Zajímá vás více příběhů našich studentů či absolventů? František Raszyk se díky Unicorn University dostal do své vysněné firmy.

Jan Bambousek zase absolvuje praxi v Pojišťovně VZP, kde společně s kolegou vytváří aplikaci, která slouží ke sledování a vykazování práce na home office. Za to jim pojišťovna zaplatí školné na příští rok.

Související články
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz