Domů     Zajímavosti
Fascinující historie malování podle čísel

komerční sdělení

Malování podle čísel je velkým hitem. Už jste také toto jméno několikrát slyšeli, ale nejste si jistí, v čem vlastně spočívá všechna ta senzace?

Seznamte se s touto kreativní činností v našem článku. Zjistíte, co to Malování podle čísel je, jak vzniklo a proč byste ho měli vyzkoušet i vy.

Co je to malování podle čísel

Malování podle čísel v mnohém připomíná omalovánky. Nenechte se však zmýlit. Tato kreativní činnost je o kus dál než běžné vymalovávání. Postavíte se totiž před skutečné plátno, na kterém můžete dát průchod své kreativitě.

Výběr motivu je jen na vás. Připravte se na to, že budete tvořit plnohodnotný obraz s působivou kompozicí, na který budete pyšní. A to i přesto, že jste nikdy nechodili do umělecké školy a malování jako takové vám příliš nešlo.

Na plátně najdete očíslované plošky. Každé číslo je přirazeno konkrétní barvě. A právě tu na vybarvení daného políčka využijete. U malování podle čísel si neobjednáváte jen očíslované plátno. Dostanete také profesionální výbavu – kvalitní akrylové barvy a štětce, které vám budou ožívat pod rukama.

Barevná předloha je součástí balení. Tak budete mít vždy jistotu, že se ubíráte správným směrem. A poté už jen stačí počkat, až dílo zaschne. A šup s ním na stěnu!

Jak vzniklo malování podle čísel

Malování podle čísel vzniklo v roce 1950. Vděčíme za něj umělci Danu Robbinsovi. Pan Robbins pocházel z Detroitu. Pracoval v uměleckém oddělení u několika automobilek. Později se věnoval ilustracím dětských knih.

Tehdy pracoval pro společnost, která zaštiťovala umělecky nadané lidi, sháněla jim klienty a prodávala jejich díla. Jednoho dne za ním přišel jeho šéf, Max Klein, a požádal ho, zda by nevymyslel způsob, jak zvýšit tržby. Tehdy se zrodila myšlenka malování podle čísel.

Dan Robbins si ale techniku nevymyslel zcela sám. Inspiroval se totiž u samotného Leonarda da Vinci. Mistr Leonardo využíval stejnou techniku, když své učně učil stínovat. Robbins se rozhodl obraz rozdělit na segmenty a přiřadit jim konkrétní barvu.

Po několika pokusech a omylech nakonec světlo světa spatřila první sada, kterou nazval Každý je Rembrandt. Koncept malování podle čísel se brzy stal kulturním fenoménem a lidé napříč Spojenými státy mu propadli.

Nejen laici, ale i skuteční umělci. Například legendární ikona pop artu Andy Warhol si malování podle čísel velmi oblíbil a stal se vášnivým sběratelem.

Naučte se malovat jako slavní umělci

Malování podle čísel ve vás probudí spícího umělce. Nemusíte mít žádnou uměleckou průpravu, a přesto pod vašima rukama vznikne výjimečné dílo, které vám bude dělat radost. Budete se muset obrnit trochou trpělivosti, to je pravda.

V nabídce zuty.cz však najdete obrazy rozdělené nejen podle všelijakých témat, ale také podle obtížností.

Pokud si hned ze začátku netroufáte na náročnější obrazy, můžete vybírat z kategorie pro začátečníky.

Malování podle čísel přináší nové možnosti. Můžete se buď rozhodnout pro klasické reprodukce, nebo jít do něčeho odvážnějšího.

S touto oddechovou činností konečně můžete dát naplno průchod vaší kreativitě a umělecky se vyjádřit. Milovníci klasiky se mohou porozhlédnout v kategorii Velcí malíři.

Pokud vás ale lákají jiná témata, ať už jsou to snové krajiny, historické výjevy či rozbouřené moře, není nic snadnějšího, než si najít obraz přímo na míru. Nabídka je široká. Udělejte si radost a objevte vaše kreativní já! S malováním podle čísel konečně objevíte váš pravý potenciál.

Související články
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz