Domů     Zajímavosti
Peněženka od Platon Finance – lepší než spořící účet a termínovaný vklad

komerční sdělení

Chcete mít své peníze uloženy v bezpečí, a ještě jim dát prostor k vydělávání? Jednou z možností je digitální peněženka od Platon Finance. Všichni známe a využíváme běžné a spořící účty. Nicméně také známe jejich nevýhody. Jaké to jsou?.

Na spořicím či běžném účtu vaše peníze nevydělávají. Pokud máte štěstí, úrok na něm se pohybuje kolem 0,5%. I ten ale musíte zdanit 15 %, takže celkový výnos se pak rovná v podstatě nule. A započítáme-li do hry inflaci, která peníze znehodnocuje, tak jste každý rok v mínusu.

Přesto jsou ale běžné či spořící účty jedním z nejčastějších způsobů k ukládání peněz. A to zejména proto, že vklady na nich jsou pojištěné. Co kdyby to ale šlo jinak?

Určitě jste už slyšeli o kryptoměnách. Však konec konců třeba Bitcoin se posledních deset let skloňuje na mnoho způsobů. A právě kryptoměny můžete využít k tomu, abyste získali pro své peníze větší úrok a porazili inflaci. A to všechno bezpečně.

Česko-slovenská společnost Platon Finance jako jediná na světě vyvinula digitální peněženku, určenou pro práci s kryptoměnami, která svým zákazníkům dává obdobný komfort, jako běžný, nebo spíše spořící účet.  Peníze na účtech v bankách jsou pojištěny do výše cca 2 500 000 Kč.

I proto hodně investorů své peníze drží v bankách – čistě kvůli bezpečnosti. Peněženka od Platon Finance umožňuje pojistit vklady až do výše 1 mil. EUR.

Ve světě kryptoměn je to unikát, který vašim investovaným penězům zajistí bezpečí.

Nicméně nezůstalo jen u toho. Díky jejich vlastní kryptoměně, PlatonCoinu, můžete přímo za kryptoměnu nakupovat u mnoha partnerů. Tím se kryptoměna, která doteď byla určena jen technologickým nadšencům a investičním odborníkům, posouvá do úplně jiné kategorie. Je nyní totiž běžně využitelná a z virtuální měny se stává regulérní měnou.

Držet peníze v kryptoměnách má ale i další benefity. V ekosystému Platon Life od Platon Finance můžete se svými kryptoměnami pracovat stejně, jako s běžnými penězi.

Máte částku, o které víte, že ji nebudete chvíli potřebovat a běžně byste ji dali na termínovaný vklad? Ekvivalent termínovaného vkladu můžete využít i v peněžence. Jen s jedním drobným rozdílem. Kryptoměny totiž nepodléhají žádné vládě, jsou decentralizované a žádný stát či banka nemůže rozhodnout, jak se s nimi bude zacházet.

A protože cenu kryptoměn určuje nabídka a poptávka, a protože popularita kryptoměn stále roste, je i velká pravděpodobnost, že porazíte inflaci a vaše investice nebudou ztrácet na hodnotě. Spíš naopak.

A pokud vás kryptoměny zaujaly natolik, že s nimi chcete pracovat pravidelně a využít všechen jejich potenciál, i k tomu je peněženka od Platon Finance více než vhodná.

Operuje s několika největšími kryptoměnami, navíc je lokalizovaná i do českého jazyka, takže uživatelský komfort je zajištěn.

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz