Maso klonovaných zvířat má srovnatelnou kvalitu s tím od normálních živočichů. Vyplývá to z právě zveřejněné studie amerických a japonských odborníků.
Vědci se při ní zaměřili na hovězí dobytek klonovaný stejnou metodou jako slavná ovce Dolly. Výzkum se týkal porovnání masných a mléčných produktů od klonů s výrobky od normálních zvířat. Test přitom zahrnoval více než 100 kritérií a experti při něm neobjevili žádnou výraznou změnu. V klonovaném mase odhalili pouze zvýšenou hladinu tuku a mastných kyselin, která se ale neodchýlila od obvyklých standardů v potravinářském průmyslu.
Výsledky americko-japonských testů by v budoucnosti mohly vést ke zvýšení produkce potravin zvláště v rozvojových zemích. Jejich autoři ale zdůrazňují, že výzkum je teprve v počátečním stádiu. Odpůrci klonování argumentují, že studie byla provedená na velmi malém vzorku hovězího dobytka, a tudíž je předčasné vyvozovat z ní jednoznačné závěry.