Zmutovaná prasata mají ve svém tuku škodlivé mastné kyseliny nahrazeny prospěšnými.Člověk se svým pohodlným životem postavil před zásadní problém. Energeticky bohatá strava, jejíž konzumace byla v dávných dobách bezpodmínečnou podmínkou přežití, nám musela chutnat, abychom jí dávali přednost před pojídáním nestravitelných zbytečností. Čím větší inklinace k pojídání tuků a cukrů, tím větší šance na předání genů další generaci. V podmínkách potravinové hojnosti kombinované s nedostatkem fyzické námahy je pro nás však žravost značnou přítěží. A tak dostávají prostor genoví inženýři. Tentokrát se vědcům z University of Missouri podařilo nasadit prasatům do hlavy, aby místo běžných omega-6 mastných kyselin stavěli svůj tuk z omega-3 mastných kyselin. Ty chrání srdce od infarktů a cévy od kornatění a zanášení cholesterolem. Problém je, že v lidské stravě jich nikdy není dost. Přirozeně se totiž vyskytují pouze v tuku některých ryb, jejichž maso ale na oplátku obsahuje poměrně značné množství toxických látek. Pokud tedy geneticky modifikovaní čuníci prokáží dost životaschopnosti, mohou se milovníci vepřového těšit na to, že jim konečně bude chutnat zdravá strava obsahující jinak nedostatkové látky.