Domů     Technika
Technické hity
21.stoleti 20.8.2010

Léto se chýlí ke svému konci a to je ten správný čas zjistit, jaké nové zajímavé věci se vyrojily v oblasti technických hitů. Dnes si prohlédneme duhovou klávesnici, ne zcela obvyklým způsobem si zamícháme šálek čaje nebo si netradičně zjistíme počet vypitých piv.


Sluchátka s laserem

Logitech Laptop Headset H530 a H555

Sluchátka Logitech® USB Headset H530 a Logitech® Laptop Headset H555 mají podporu super wideband audio (podporují plný rozsah slyšitelných kmitočtů), a proto je přenášený zvuk velmi čistý. Lehoučká sluchátka Laptop Headset H555 se dají složit a snadno se vejdou do přiloženého obalu. Sluchátka USB Headset H530 jsou vybavena laserovými ovladači zajišťujícími dobrou kvalitu zvuku.
+ Oboje sluchátka jsou kompatibilní s aplikacemi Skype
Předpokládaná cena: 1 190, resp. 1 390 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 90%

Paní, přišlo vám psaní

Poštovní schránka pro email

Je pravdou, že klasická pošta zažívá v éře její elektronické kolegyně útlum. Ne tak ovšem poštovní schránky. Ty si mohou najít své uplatnění i v počítačovém světě. Třeba v podobě USB portu. Když vám do emailové schránky přijde zpráva, schránka se rozsvítí. Přístroječek je kompatibilní s gmailem, yahoo, outlook expressem, Windows Live, Live Mail, POP3, ale také Facebookem a Twitterem.
+ Zajímavá vychytávka
– Spíše jen pro ozdobu
Předpokládaná cena: 400 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 70%

Klávesnice, která hraje všemi barvami

Duha v kanceláři

Práce s počítačem nemusí být jen šedivá nuda, jak se někdy stává. Obohatit ji může například tato netradiční klávesnice Luxeed U5. Je v ní zabudováno 430 LED lampiček a tak se může rozsvítit všemi barvami duhy. Vlastník klávesnice si může vesele nastavovat způsoby, jakými barvami se bude kochat.
+ Design
– Poněkud dražší špás
Předpokládaná cena: 5 000 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 70%

Notebook vytrvalec

Toshiba Satellite A660-10X

Notebook Toshiba Satellite A660-10X s procesorem Intel Core i7-720QM, 4 GB DDR3 operační paměti, pevným diskem s kapacitou 640 GB a grafickou kartou Nvidia GeForce GT 330M s technologií CUDA a 1 GB VRAM vydrží v provozu až 4 hodiny 15 minut. Multimediální funkce a výpočetní výkon doplňuje i celkem pěkný design s novou klávesnicí a odolným provedením s texturovanými plochami.
+ Baterie vydrží dlouho
Předpokládaná cena: 25 190 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 80%

Šuplík pro iPady

Proti nenechavým rukám

Známe iPhone, iPod, iPad…do výčtu íček lze teď nyní zařadit také iDrawer, neboli hezky česky iŠuplík.  Speciální zásuvka se připevní pod desku stolu a iPad se v ní jednoduše zamkne. Šuplík je vybaven větracím otvorem a také elektrickými zástrčkami. Tak se iPad může vesele nabíjet. Samozřejmě, že zásuvka je vhodná i pro klasické mobilní telefony.
+ iPad je v bezpečí
– V ČR zatím nedostupné
Předpokládaná cena: 1 500 Kč
Hodnocení 21.STOLETÍ: 60%

Otvírák s počítadlem

Jak si ohlídat hladinku

Když budete sedět s kamarády na rybách, nebo někde na chatě, pro zkrácení chvíle si dáte závod v pití lahvových piv. Přesně na tohle se hodí otvírák s počitadlem. Anebo si ho koupí přísná manželka a ta pak bude mít jasný přehled, kolik toho její drahá polovička vypila…
+ Přehled o počtu vypitých piv
– Přehled o počtu vypitých piv 
Předpokládaná cena: 290 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 60%

Budík nebo „spacík“?

Lepší, než počítání oveček…

Budík bývá v křížovkách obvykle označován jako zvonící nepřítel na pět. Tento budík se však s touto negativní nálepkou evidentně nesmířil. Ke svému majiteli se chová laskavě. Pomůže totiž svému majiteli usnout. Obsahuje totiž osm uklidňujících zvuků, například zurčení horského potoka, šumění deště nebo lesa.
+ Pomůže usnout…
– …ale ráno zase vzbudí
Předpokládaná cena: 600 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 70%

Rockerem za každých okolností

Triko místo kytary

Hudební nástroje jsou drahé a taková elektrická kytara není výjimkou. Speciální tričko však může kytaru celkem snadno nahradit. Dá se na něj normálně hrát, navíc s tričkem se dodává i kytarové kombo, které se umístí za opasek.
+ Člověk s sebou nemusí vláčet kytaru
– Takové tričko se asi ne úplně dobře pere a skutečný nástroj přece jen nenahradí
Předpokládaná cena: 6 000 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 50%

Samomíchací hrnek

Šálek pro lenochy

Aby si člověk ušetřil práci, vymyslí opravdu leccos. Například kohosi nesmírně otravovalo míchání nápoje v šálku. Ať pil čaj nebo kávu, míchání lžičkou pro něj muselo být noční můrou. I jal se vymyslet způsob, jak se této ohromně nepříjemné činnosti zbavit. Stačilo pár drátků, tlačítko a vynález byl na světě. Nyní stačí jen stisknout čudlík a hrnek se začne míchat sám.
+ Zajímavý nápad
– Tak líný snad nemůže být nikdo, že by jej vyčerpávalo i míchání
Předpokládaná cena: 390 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 40%

Předchozí článek
Související články
Někteří lidé používají chatboty s umělou inteligencí k vytváření avatarů svých zesnulých blízkých. Pro někoho je to zdroj útěchy, ale jiné z toho tak trochu jímá hrůza… Doktorka Stephenie Lucas Oneyová nedávno oslavila pětasedmdesáté narozeniny. Její otec, bývalý policista a soudce, je už na věčnosti, ale ona s ním stále hovoří. Nikoli však jen v […]
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz