Domů     Ostatní
Potápění v Egyptě – Jaké lokality vybrat a proč?

komerční sdělení

Do Egypta můžete vyrazit za nejrůznějšími cíli. Někdo dá přednost památkám, jiný raději okupujte písečné pláže. A ti další se zaměří na potápění. Právě v rámci něho vám představíme zajímavé lokality.

Egypt je slunnou destinací, která každoročně láká velké množství turistů. Přispívá k tomu sáhodlouhá historie země, ale také cenová dostupnost.

Ne nadarmo je pak Egypt označován, jako jedno z překrásných míst určených právě pro potápění.

Pokud si tedy chcete naplánovat nezapomenutelnou dovolenou v Egyptě a hledáte mimo jiné inspiraci pro potápění, začtěte se do následujících řádků.

Sharm El Sheikh a lokality vhodné pro potápění

Začněme městem, jehož součástí je několik přidružených letovisek. Místo, které mnozí znají jako perlu Rudého moře, což o mnohém vypovídá. K dispozici budete mít pestrý podmořský svět a můžete se pod vodou podívat k mnoha vrakům lodí.

Když se řekne potápění v Sharm El Sheikh, jasnou volbou se stává Ras Mohamed. Název jednoho z prvních mořských národních parků v zemi. Ten se skládá z pevninské a podvodní částí. Na své si tedy přijdete na souši i ve vodě.

Zavítat byste měli také na Tiranské ostrovy, kolem nichž bují pestrý podmořský život. Tamní korálové ostrovy jsou doslova vyhlášené.

Sharm El Sheikh, to však není jenom život pod vodou.

Pokud si naplánujete potápěčskou výpravu k tomuto městu, najděte si čas i pro poznávání dalších skvělých míst. Vyrazit odsud můžete k mnoha zajímavostem.

– Asuán

– Sfinga

– Pyramidy v Gíze

– Násirovo jezero

Jestliže hledáte trochu klidnější letoviska spadající pod Sharm El Sheikh, pak pro vás máme několik praktických tipů. Je to například Sharm El Maya, Sharks Bay a Naama Bay. Všude tam se budete cítit skvěle.

Vyzkoušejte potápění v Marsa Alam

Dalším ideálním potápěčským cílem se stane město Marsa Alam. To ostatně vzniklo z malebné rybářské vesničky, takže život a moře zde hrály důležitou roli už před stovkami let. Zde je nabídka potápěčských lokalit přece jenom bohatší.

Pokud se chcete potápět v jedné z pěti nejlepších lokalit Rudého moře, zamiřte k Rocky Island. V podobném duchu bychom mohli pokračovat.

– Shaab Samadai

– Vrak lodi Hamada

– Ostrov Zabargad

Spousta útesů, delfíni, žraloci, barakudy, bezpočet potopených lodí a tuňáci. Tohle všechno můžete během toulek v rámci podmořského světa v Egyptě spatřit.

Marsa Alam si mnohé potápěče získá například zátokou Pensee Azur, kde se před vámi vykreslí doslova podmořské scenérie.

Milovníci šnorchlování mohou zacílit na zátoku nacházející se u hotelu Aurora Bay Resort, kde je několik desítek metrů dlouhý korálový útes.

Marsa Alam, to je i spousta ostatních zajímavých míst, památek a lokalit, které jednoznačně stojí za vidění. Zavítejte například do oblasti Gabal Elba, do Národního parku Wadi El Gemal nebo k Mons Smaragdus. Z Marsa Alam si samozřejmě můžete naplánovat výlety k jiným unikátnostem.

– Memnonovy kolosy

– Údolí králů a královen

– Útes Elphinstone

Poznejte Egypt do detailu

Zlákaly vás výše uvedené řádky? Už se vidíte na písečné pláži, mezi historickými památkami, a hlavně pod vodou v podmořském ráji?

Pak se nebojte navštívit Egypt a na takovou dovolenou se důkladně připravte.

Nápomocen vám v tomto směru bude cestovatelský portál cKlub.cz, kde se toho dozvíte více než dost.

K dispozici budete mít praktické informace o Egyptě, recenze hotelů, cestopisy ostatních cestovatelů a jiné věci. Tento server se stane zdrojem hodnotných informací pro sestavení vašeho nezapomenutelného itineráře.

Vybírat si můžete i z cenově dostupných zájezdů. Tak neotálejte a zaleťte si poznat Egypt na souši i pod vodou. Nutno podotknout, že oba pohledy stojí za to.

Související články
Pokud čtete 21. Století, tak pravděpodobně nad věcmi rádi přemýšlíte. Ale přemýšleli jste někdy nad tím, co a jak se dotýká charakterové vlastnosti, kterou v psychologii označujeme jako potřebu poznávání? Jejími autory jsou američtí psychologové John T. Cacioppo a Richard E. Petty. Potřebu poznávání popisují jako tendenci lidí častěji vykonávat náročné myšlenkové aktivity a především si […]
Stal se předmětem muzejní expozice s rekordní návštěvností, posloužil k výrobě bionafty a zároveň jeho pouhá přítomnost obrací žaludek naruby. Řeč je o fenoménu posledního desetiletí, který se stal nákladnou daní za pohodlný život v městském blahobytu. V únoru 2018 vystavilo Londýnské muzeum kousek hroudy vydolované ze stokové sítě jedné z jeho městských částí. Exponát, který přilákal rekordní počet […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Ve věku 94 let zemřel 8. dubna 2024 ve svém domě v Edinburghu skotský fyzik Peter Higgs. Svou pověstnou skromnost a plachost překonával jen při rozhovorech o fyzice, kterou dokázal vysvětlit s pozoruhodnou srozumitelností. Do historie se ale zapsal především jako jeden z objevitelů částice, která váže vesmír dohromady. K objevu bosonu, který nese jeho […]
Včera, 8. dubna 2024, bylo možné pozorovat úplné zatmění Slunce v Mexiku, Spojených státech a Kanadě. Podle všeho byli už dávní Mayové schopni předvídat tento jev, který pro ně představoval umírání slunečního boha, a přijmout opatření, aby nenastal konec světa. Zatmění Slunce je astronomický jev, který nastane, když Měsíc vstoupí mezi Zemi a Slunce, takže […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz