Domů     Příroda
Dovolená v Nízkých Tatrách pro milovníky turistiky a přírody

komerční sdělení

Nízké Tatry jsou oblíbenou destinací Čechů. Obrovskou výhodou je, že se u našich sousedů snadno domluvíte a není to u nich o tolik dražší než u nás. Tato oblast je dokonalá pro skupiny přátel, zamilované páry i rodiny s dětmi.

Každý si tam najde to své. Poradíme vám, kdy tam vyrazit a co byste rozhodně neměli minout při své dovolené.

Ubytování s dotykem přírody

Vybrat si správné ubytování je základem k tomu, abyste si dovolenou užili.

Rezervujte hotel Liptov, kde budete mít vše jako na dlani.

Navíc si užijete přírody, která se nachází všude kolem hotelu a blízké destinace, které jsou ideální v létě i v zimě.

Milujete-li ekologické cestování a chcete šetřit přírodu, toto ubytování je pro vás ideální.

Aplikují ISO 14001 o zásadách životního prostředí.

Máte tedy jistotu, že hotel bude uznávat vaši touho po čistější přírodě. Ubytování je navíc nádherné a nabízí vynikající jídlo.

Kdy vyrazit do Nízkých Tater?

Do Nízkých Tater můžete s klidným srdcem vyrazit v létě i v zimě. Před odjezdem musíte udělat jednu zásadní věc.

Koupíte párová trička, abyste si užili dovolenou s partnerem naplno.

A potom se rozhodnete, jestli se chcete na Slovensku koupat nebo lyžovat. Podle toho si rezervujte hotel a vyjeďte na dovolenou. S tím souvisí také náročnost balení na zahraniční dovolenou.

Chopok nesmíte minout

Nejznámějším vrcholem široko daleko je rozhodně Chopok. Jestli hledáte turistické místo, které zná každý, musíte sem přijet. Máte více možnosti. Na 2023 metrů vysoký vrchol se dostanete dvěma způsoby. Pro milovníky pěší turistiky bude samozřejmostí výstup pěšky.

S malými dětmi nebo pro rychlejší návštěvu zvolte lanovku. Jaké turisté si můžete zvolit:.

– jižní strana od chaty Trangoška,

– z Demänovské Doliny po modré nebo žluté značce.

Demänovská dolina je rájem turistů

Tohle je oblíbené místo všech turistů. Demänovská jeskyně slobody, další jeskyně, naučná stezka a mnoho dalšího. Autem si můžete zajet až k jeskyni a užít si prohlídku krápníkové jeskyně. Pěšky se k ní dostanete z Jasné ze sedla Biela Púť.

Poznáte tu trochu jinou přírodu, než jste zvyklí a uvidíte krásy podzemí. Samotnou dolinu můžete projít asi za 4 hodiny okruhem dlouhým 13 kilometrů.

Vrbické pleso zvládnou i menší děti

V Demänovské dolině najdete mimo jiné také Vrbické pleso. Jestli chcete vidět nádhernou vodní plochu obklopenou stromy, tohle se vám bude líbit. Trasa není příliš dlouhá ani náročná. Díky tomu ji můžete absolvovat i s malými dětmi, které si jistě výhled na vodu užijí stejně jako vy. Není tam žádné převýšení a trasa je dlouhá jen 1 kilometr.

Zábavná místa pro děti

Každému klukovi se bude líbit Čiernohronská železnica, kde se může svézt parním vlakem. Pro každé dítě je skvělá Kontaktní ZOO blízko parku Tatralandia, který představuje velkou atrakci v této oblasti Slovenska.

Tam najdete všechno, co mohou děti chtít (v létě). Až se budete chtít v horkém dni vykoupat, zajeďte si k nádrži Liptovský Mara.

Zdroj obrázku: Jaroslav Moravcik / stock.adobe.com

Související články
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
Za hadího rekordmana byl dosud považován Titanoboa cerrejonensis, jehož pozůstatky byly objeveny v roce 2002 v severovýchodní Kolumbii. Žil zhruba před 60 miliony let a dle odhadů mohl měřit kolem 13 metrů. Nyní vědci v Indii objevili obratle zřejmě ještě většího příslušníka podřádu hadi… V hnědouhelném dole Panandhro v indickém státě Gudžarát bylo objeveno celkem […]
Chilli papričky jsou dnes nedílnou součástí čínské kuchyně, především v podobě pálivé omáčky chili crisp, na kterou nedá řada lidí dopustit. Čína ale rozhodně není domovinou pálivých papriček, které tvoří základ této omáčky. Jak se tedy do Číny dostaly? Rostliny Capsicum, mezi které se řadí jak klasické papriky, tak i pálivé chilli papričky, pochází ze […]
Nejhorší noční můry vědců se pomalu naplňují. Téměř polovina čínských měst se propadá, a to zejména kvůli čerpání vody a zvyšující se hmotnosti rychle se rozrůstajících městských oblastí. Jen nejlidnatější metropole, Šanghaj, se za poslední století propadla o více než tři metry… K tomuto závěru došel tým čínských odborníků po detailním prozkoumání 82 měst, včetně […]
V roce 2023 stoupla globální hladina oxidu uhličitého na 419 částic na milion, což je přibližně o 50 % více než před průmyslovou revolucí. To znamená, že ve vzduchu je zhruba o 50 procent více molekul oxidu uhličitého než v roce 1750. A jak se oxid uhličitý hromadí v atmosféře, zachycuje stále více tepla, což […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz