Domů     Zajímavosti
V zimě do Egypta – Jaké to má výhody?

komerční sdělení

Egypt je překrásnou a cenově zajímavou destinací, kam směřuje v létě velké množství turistů. Co byste ale řekli zimní návštěvě? Toto období má totiž také své kouzlo a osloví primárně milovníky poznávání.

Ano, léto strávené na egyptských plážích vyhovuje vyznavačům plážového relaxování. Pro obdivovatele historických památek ovšem není nejlepší, protože v létě panují v Egyptě vysoké teploty. Opakem toho je zima, kdy se můžete připravit na podstatně přijatelnější klima.

I přes intenzivnější vítr v této době budete mít ideální počasí právě pro poznávání.

Možná i proto se zimní dovolená v Egyptě stává čím dál oblíbenějším tématem.

Poznejte krásy starého Egypta

Nahlédněte do dávné minulosti faraonů, potěšte své oko dominantními pyramidami a obdivujte přírodní skvosty. Tohle všechno a mnohé další vás potká v rámci zimní dovolené v Egyptě. Ostatně, sedmý div světa v podání pyramid v Gíze je toho naprostým důkazem. A věřte, že pyramidy jsou jen takovým pomyslným odrazovým můstkem.

– Chrámový komplex v Karnaku

– Luxorský chrámový komplex

– Násirovo jezero

– Údolí králů a Údolí královen

Takhle nějak vypadá Egypt, když se do něj vydáte v zimním období.

Spoustu historie načerpáte v Egyptském muzeu, budete obdivovat krásy chrámu Bohyně Isis a necháte na sebe dýchnout atmosféru mešity Muhammada Alího. Egypt je plný nádherných míst, kam můžete podnikat výpravy a výlety.

Třeba do historické metropole Abú Simbel nebo dáte přednost dobrodružství v poušti, ať už na čtyřkolkách či velbloudech.

Hurghada není pouze o koupání

Pokud si myslíte, že vyhledávané přímořské letovisko Hurghada je pouze letní záležitostí, jste značně na omylu. Není tomu tak. Zimní období vám nabídne trochu jiný pohled na některé části metropole. Typickým příkladem je centrum Sakalla.

Kromě Nové mešity si udělejte čas na rybí trh, poznejte tamní Marínu a neopomínejte ani na katedrálu sv. Shenoudy. Ta se nachází v oblasti zvané Dahar. V ní stojí i Velká mešita.

Nezapomenutelná dovolená v Hurghadě pochopitelně může nabývat nejrůznějších podob.

Vedle pověstné mešity El Mina Masjid vyrazte i do blízkého okolí, které si vás okamžitě získá.

– Vesnice Sharm El Naga

– Staré město El Qoseir

– Hotelové město El Gouna

Historické památky v podání koptského kostela můžete vyměnit za modernější pojetí Egypta a jeho kulturu. Důkazem těchto slov je nákupní centrum Senzo Mall. Ať už bude mít vaše zimní dovolená v Egyptě jakýkoliv charakter, měli byste se na ni řádně připravit.

Nezapomeňte na vízum do Egypta

Před cestou do Egypta si zjistěte vše, co je zapotřebí. Určitě se vyplatí vědět něco o bezpečnosti, kultuře místních lidí i cenových nákladech.

Jak prozrazuje výše zmíněný podtitulek, nezapomeňte na vízum do Egypta.

Tyto zásadní věci by vám totiž mohly narušit vaši plánovanou zimní dovolenou. Útěchou se vám stane to, že vízum můžete vyřídit i po přistání na některém z mezinárodních letišť v Egyptě.

V tomto směru vám bude nápomocen cestovatelský portál cKlub.cz. Spousta praktických rad, hodnotných informací, ale také inspirace na zajímavá místa a památky. Tohle všechno a mnohé další zde najdete v čtivé a pravidelně aktualizované podobě.

Chybět vám nebude dokonce ani výčet zájezdů do Egypta, včetně těch zimních, které vychází cenově hodně dobře. Ty s sebou navíc nesou již zmiňované benefity v podání přijatelnějších teplot.

Dejte šanci Egyptu v jeho zimním hábitu a vydejte se pro tentokrát cestou nekonečného poznávání. Užijte si Luxor, Alexandrii, Safagu, ale i divokou podobu Káhiry. Vždyť Egypt je vlastně takovou perlou pradávné historie, jíž máte nyní doslova na dosah ruky. Stačí jí jen natáhnout a pořídit ten správný zájezd.

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz