Domů     Zajímavosti
5 tipů pro plavkovou sezónu

komerční sdělení

Období dovolených je na spadnutí a mnoho z nás přemýšlí o tom, jaké to bude vyjít poprvé ven v plavkách. Naše tipy vám pomohou být v pohodě, cítit se dobře a užít si celé léto s radostí a lehkostí.

1. S nikým se nesrovnávejte

Jarmila zhubla, Květa přibrala, Táňa je po porodu… My ženy míváme tendence se s ostatními ženami neustále porovnávat. A zpravidla nám všechny ostatní přijdou krásnější a přitažlivější, než jsme my samy.

Ale tak to není. Spokojenost sama se sebou přichází skrze sebepřijetí. Akceptujte fakt, že vaše forma je letos taková, jaká je, a pakliže chcete něco do příštího léta změnit, připravte si plán na hubnutí už teď.

Můžete vyzkoušet redukční výživový program The 1:1 Diet (dříve znám jako Cambridge dieta).

2. Nespoléhejte na bufet na koupališti a vezměte si svačinu s sebou

Menu některých koupališť nemá se zdravým životním stylem nic společného. Doporučujeme proto nespoléhat se na nabídku párků a langošů, ale připravit si zdravé lehké letní jídlo dopředu.

Může to být zeleninový salát s kuskusem, celozrnná bagetka s pestem, mozzarellou a rajčaty, luštěninový nebo těstovinový salát a k tomu krabička s ovocem a zeleninou. Variantou můžou být i proteinové svačiny v podobě tyčinek nebo nápojů, které jsou nutričně vyvážené a díky snadné přípravě mít vaše jídla vždy po ruce!

TIP:

Ještě předtím, než vyrazíte na koupaliště, měli byste myslet i na výživnou a zdravou snídani, která je považována za základem dne. Nabízíme Vám proto tipy na snídani s výživovým programem The 1:1 Diet.

3. Mějte po ruce vždy vodu

A často pijte. Když budete pravidelně doplňovat tekutiny a hydratovat tělo, nebude vás lákat nabídka přeslazených limonád, barevných tříští a alkoholických nápojů. Voda je váš parťák číslo jedna a v létě to platí dvojnásob.

4. Pořiďte si nové plavky

Nový plážový outfit je rozhodně skvělá motivace. Dejte pryč seprané bikiny z předloňska a udělejte si radost novými pěknými plavkami, které můžete doplnit šátkem nebo splývavou plážovou košilí. Budete se pak cítit pohodově i po cestě na pláž.

5. Buďte aktivní a hýbejte se

Vysoké teploty nám někdy dávají zabrat. Jsme vyčerpaní, unavení a nic se nám nechce. Pokud však víte, že vám klima během léta baterky nijak zvlášť nedobíjí, upravte svůj režim tak, abyste se mohli věnovat pohybu v těch chvílích, kdy se cítíte nejlépe.

Typicky to bývá brzy ráno nebo později večer. A nemusíte zrovna běhat maraton za rozbřesku. Stačí rychlá ranní procházka, večerní jízda na kole nebo jakékoliv cvičení na doma (jóga, core, tabata).

Nejlepší je mít plán, vybrat si tři dny v týdnu, kdy se sportu budete věnovat, a klidně si i nastavit upomínku.

TIP: Během letní dovolené se můžete potýkat i se zdravotními problémy, jako jsou nachlazení nebo při přepravě v autě můžete trpět nevolnostmi. Je třeba si samozřejmě  dávat pozor i na přemnožená klíšťata a další hmyz, který vám může způsobit nepříjemnosti.

Proto zde máme pro vás tipy, co všechno si sbalit do lékárničky na dovolenou.

Připravte se na nadcházející dovolenou s klidem, vědomím, že se o sebe pečujete a že jste připraveni užít si každý moment. Jaký z těchto tipů toto léto zařadíte vy?

(zdroj: spolukiladolu.cz; zdroj obrázků: spolukiladolu.cz)

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz