Domů     Zajímavosti
5 tipů pro plavkovou sezónu

komerční sdělení

Období dovolených je na spadnutí a mnoho z nás přemýšlí o tom, jaké to bude vyjít poprvé ven v plavkách. Naše tipy vám pomohou být v pohodě, cítit se dobře a užít si celé léto s radostí a lehkostí.

1. S nikým se nesrovnávejte

Jarmila zhubla, Květa přibrala, Táňa je po porodu… My ženy míváme tendence se s ostatními ženami neustále porovnávat. A zpravidla nám všechny ostatní přijdou krásnější a přitažlivější, než jsme my samy.

Ale tak to není. Spokojenost sama se sebou přichází skrze sebepřijetí. Akceptujte fakt, že vaše forma je letos taková, jaká je, a pakliže chcete něco do příštího léta změnit, připravte si plán na hubnutí už teď.

Můžete vyzkoušet redukční výživový program The 1:1 Diet (dříve znám jako Cambridge dieta).

2. Nespoléhejte na bufet na koupališti a vezměte si svačinu s sebou

Menu některých koupališť nemá se zdravým životním stylem nic společného. Doporučujeme proto nespoléhat se na nabídku párků a langošů, ale připravit si zdravé lehké letní jídlo dopředu.

Může to být zeleninový salát s kuskusem, celozrnná bagetka s pestem, mozzarellou a rajčaty, luštěninový nebo těstovinový salát a k tomu krabička s ovocem a zeleninou. Variantou můžou být i proteinové svačiny v podobě tyčinek nebo nápojů, které jsou nutričně vyvážené a díky snadné přípravě mít vaše jídla vždy po ruce!

TIP:

Ještě předtím, než vyrazíte na koupaliště, měli byste myslet i na výživnou a zdravou snídani, která je považována za základem dne. Nabízíme Vám proto tipy na snídani s výživovým programem The 1:1 Diet.

3. Mějte po ruce vždy vodu

A často pijte. Když budete pravidelně doplňovat tekutiny a hydratovat tělo, nebude vás lákat nabídka přeslazených limonád, barevných tříští a alkoholických nápojů. Voda je váš parťák číslo jedna a v létě to platí dvojnásob.

4. Pořiďte si nové plavky

Nový plážový outfit je rozhodně skvělá motivace. Dejte pryč seprané bikiny z předloňska a udělejte si radost novými pěknými plavkami, které můžete doplnit šátkem nebo splývavou plážovou košilí. Budete se pak cítit pohodově i po cestě na pláž.

5. Buďte aktivní a hýbejte se

Vysoké teploty nám někdy dávají zabrat. Jsme vyčerpaní, unavení a nic se nám nechce. Pokud však víte, že vám klima během léta baterky nijak zvlášť nedobíjí, upravte svůj režim tak, abyste se mohli věnovat pohybu v těch chvílích, kdy se cítíte nejlépe.

Typicky to bývá brzy ráno nebo později večer. A nemusíte zrovna běhat maraton za rozbřesku. Stačí rychlá ranní procházka, večerní jízda na kole nebo jakékoliv cvičení na doma (jóga, core, tabata).

Nejlepší je mít plán, vybrat si tři dny v týdnu, kdy se sportu budete věnovat, a klidně si i nastavit upomínku.

TIP: Během letní dovolené se můžete potýkat i se zdravotními problémy, jako jsou nachlazení nebo při přepravě v autě můžete trpět nevolnostmi. Je třeba si samozřejmě  dávat pozor i na přemnožená klíšťata a další hmyz, který vám může způsobit nepříjemnosti.

Proto zde máme pro vás tipy, co všechno si sbalit do lékárničky na dovolenou.

Připravte se na nadcházející dovolenou s klidem, vědomím, že se o sebe pečujete a že jste připraveni užít si každý moment. Jaký z těchto tipů toto léto zařadíte vy?

(zdroj: spolukiladolu.cz; zdroj obrázků: spolukiladolu.cz)

Související články
Americká kosmická agentura NASA využije vodíkové vozidlo Toyota Lunar Cruiser pro svou nadcházejí pilotovanou misi na Měsíc. Šestikolové vozítko pro jízdu po povrchu umožní vědcům ještě detailnější průzkum zemské družice. Zapojení lunárního křižníku je jedním z hlavních bodů dohody o spolupráci, kterou NASA uzavřela s Japonskou agenturou pro výzkum vesmíru JAXA. Projekt stavby lunárního křižníku […]
Někteří sociologové a psychologově tvrdí, že žijeme v éře postfaktické, tedy v době, kdy jsou fakta a racionalita upozaděny a prim hrají emoce. Že na tom něco je, ukazuje letmý pohled na sociální sítě, kde mnohdy vládne agresivita, často zabalená do potrhlých konspiračních teorií. Začátkem května oběhlo internet virální video, ve kterém šedesátiletý Peter Abbott […]
Výrok Billa Gatese zněl jasně. Výroba mléčných produktů má až příliš vysokou uhlíkovou stopu. Aby tuto skutečnost zvrátil, rozhodl se podpořit kalifornský start-up, jež hodlá klasické máslo nahradit umělým. Společnost Savor ze San Jose využívá k výrobě tuku podobného živočišnému termochemický proces, který by měl být levný a zároveň energeticky nenáročný. „Vycházeli z faktu, že […]
Co se stane, když si dva bratři vezmou dvě sestry a mají dvě děti? Normálně by děti byli bratranci, ale co když otcové jsou dvě identická dvojčata a matky také dvě identická dvojčata? Pak podle genetiky jsou vlastně sourozenci a ne bratranci. Vědci jsou dvojčaty fascinováni odjakživa. Už multižánrový vědec Francis Galton v roce 1875 […]
Žijeme v době plastové jako generace „plastic people“, v barevném, naleštěném a nerozbitném. Zatímco z kdysi zázračného produktu se stal veřejný nepřítel číslo jedna, dnes ho bereme na milost. Plasty ale nejsou zlo. „Špatnou reklamu plastům dělají obalové výrobky s krátkou dobou použitelnosti, ale především lidské chování, jak s nimi nakládáme…“ řekl nám ředitel Ústavu makromolekulární chemie […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz