Domů     Zajímavosti
Ekvádor je studnicí nevšedních zážitků a poznávání

komerční sdělení

Zapomeňte pro jednou na dovolenou v Chorvatsku a vydejte se za dobrodružstvím do vzdálenější destinace světa. Zaměřte se na Ekvádor, který má co nabídnout všem cestovatelům s odlišnými potřebami.

Ekvádor je mezi evropskými turisty celkem opomíjenou destinací Jižní Ameriky. Přitom tato země je plná tradic, nevšedních kulturních zážitků a přírodních dominant. Když si k tomu připočtete ještě kouzlo historie a architekturu vybraných měst, stane se pro vás Ekvádor srdcovou záležitostí.

Přírodní rozmanitosti Ekvádoru

Pokud má dovolená v Ekvádoru naplnit statut dokonalé dovolené, začněte poznávání přírodních krás.

Ty se vám doslova zakoření v mozku. Jeden den můžete absolvovat procházky po pobřeží, ten druhý zase po zalesněných stezkách v džungli. K objevování toho bude více než dost.

– Národní park Yasumí

– Oblast Banos

– Národní park Machalilla

– Laguna Quilotoa

– Národní park Sangay

Ekvádor je ideální destinací pro ty, kdo s nadšením absolvují nejrůznější treky. K tomu jsou jako stvořené tamní vrcholy sopek. Tou činnou je například Cotopaxi s výškou 5 897 metrů nad mořem.

Za návštěvu stojí i vyhaslá sopka Chimborazo, která má dokonce pět vrcholů. V národních parcích budete poznávat divoká zvířata a nemine vás ani amazonský prales.

Poznejte ekvádorská města

Abyste okusili Ekvádor do nejmenšího detailu, musíte samozřejmě zavítat i do některých měst.

Tamní tradice, gastronomie a prostředí vytváří nezapomenutelný kulturní zážitek se vším všudy. Pomyslným odrazovým můstkem se stane hlavní metropole Quito, která je situována v nadmořské výšce 2 850 metrů, což je samo o sobě unikátní. K vidění je toho tady více než dost.

– Arcibiskupský palác

– Klášter sv. Augustína

– Prezidentský palác

– Socha Panny z Quita

Když se budete pohybovat v okolí města Quito, navštivte také střed světa. Přesně takhle je označováno místo zvané Ciudad Mitad del Mundo. Příjemnou ekvádorskou atmosféru můžete načerpat i v dalších městech, jakými jsou Vilcabamba, Papallacta nebo Oatavalo.

V něm se pravidelně konají řemeslné trhy, kdy můžete do tradic Ekvádoru proniknout zase o kousek více.

Ekvádorské souostroví s ryzí přírodou

V rámci Ekvádoru pochopitelně nemusíte setrvat pouze na pevnině. Součástí této země je také souostroví známé jako Galapágy.

Tady si na své přijdou hlavně milovníci přírodních krás a zvířat. Galapágy se skládají hned z několika ostrovů, které jsou v podstatě sopkami. Mnohé z nich mají i takové prostředí. Největším městem je tu Puerto Ayora, kde se nachází Charles Darwin Research Station.

Při návštěvě Galapág však budete cílit spíše na již zmiňované přírodní dominanty.

– Kráter Los Gemelos

– Vegetace South Plaza

– Pás Miconia

– Tunel nekonečné lásky

Čas strávený na Galapágách si užijete do nejmenšího detailu. Poznat můžete ostrovy Pinta, Punta Espinosa, Espanola, Ferdinanda a mnohé jiné. To, co jste mnohokrát vídali v dokumentárních filmech můžete nyní vidět na vlastní oči.

Levná dovolená v Ekvádoru

Chcete si vybrat cenově dostupný zájezd do Ekvádoru? Rádi byste se na takovou dovolenou s předstihem připravili? Pak vám bude v obou směrech nápomocen cestovatelský portál cKlub.cz.

Ekvádor budete moci díky tomuto projektu poznat do nejmenšího detailu.

Dozvíte se nejrůznější doporučení před cestou, načerpáte inspiraci na krásná místa a nebudou vám chybět ani recenze hotelů, včetně možnosti diskutovat s dalšími cestovateli.

Udělejte si radost a vyrazte na dovolenou do Ekvádoru. Do země, která si vás podmaní každým svým kouskem a nabídne vám dech beroucí prostředí v mnoha směrem. A to i včetně lahodné a tradiční gastronomie. Přesvědčte se sami.

Související články
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz