Domů     Zajímavosti
4 nepravdivé mýty o nebankovních půjčkách

komerční sdělení

Někdo nemá problém si nebankovní půjčku sjednat osobně či online, jiný se jí vyhýbá. Kolem nebankovních půjček totiž koluje celá řada mýtů, které například tvrdí, že jsou nevýhodné nebo že je získá každý. Zjistěte, jak se věci mají.

1. mýtus: nebankovní půjčky jsou drahé a nevýhodné

Je pravda, že půjčku obvykle o něco přeplatíte. Přeci jen jde o službu, kterou nemohou instituce poskytovat zdarma. Existují ale akční nabídky, kdy můžete například krátkodobý úvěr nebo zboží na splátky získat bez přeplacení.

Ani půjčky, které přeplatíte, však nemusí být nevýhodné. Je ale důležité porovnávat nabídky a vybrat si tu, která pro vás bude nejvýhodnější.

2. mýtus: nebankovní půjčku získá každý

Mezi nejčastější mýty patří ten, který tvrdí, že nebankovní půjčku získá každý. Víte ale, že ani toto tvrzení není pravdivé? Podle zákona o spotřebitelském úvěru, musí i nebankovní společnosti prověřovat bonitu žadatele.

Pokud by nebankovní poskytovatel úvěru zjistil, že byste se kvůli splácení mohli dostat do problémů, půjčku vám neposkytne.

Jestliže si poskytovatel dostatečně neprověří, zda jste schopni svým závazkům dostát a vy se kvůli splácení dostanete do problémů, máte povinnost splatit pouze jistinu. Bonita se prověřuje i v případě, že si půjčku sjednáváte online.

Solidního nebankovního poskytovatele poznáte podle licence udělené ČNB.

3. mýtus: sjednání nebankovní půjčky je složité

Poskytovatelé nebankovních úvěrů často ke klientům přistupují flexibilněji než banky. Půjčku můžete vyřídit osobně na pobočce, ale bez problémů si ji sjednáte i online nebo po telefonu z pohodlí svého domova.

Půjčka online nezabere déle než 15 minut.

Stačí si jen zvolit výši úvěru a splátek, které budete měsíčně hradit, a vyplnit požadované osobní údaje.

4. mýtus: připsání peněz na účet trvá dlouho

Mezi žadateli o úvěr koluje mýtus, že na peníze od nebankovního poskytovatele dlouho čekáte.

Ani toto není pravda. Doba připsání peněz závisí na bance, u které máte vedený běžný účet. Peníze můžete mít i do několika minut. Nejpozději peníze obdržíte následující pracovní den po dni, kdy byl zadaný platební příkaz.

Zdroj obrázku: fizkes / Shutterstock.com

Související články
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
Tuto otázku si položili vědci z Friedrich Alexander Universität v Německu a hledali na ni odpověď. Zkoumání podrobili chemikálie obsažené v tělesném pachu, jejichž koncentrace se liší u kojenců a dospívajících. Malé děti voní rodičům příjemně, jako květiny, zato při zachycení tělesného pachu puberťáků, kteří nepoužili deodorant, sebou nejeden rodič trhne a nakrčí nos. V […]
Má pověst jedné z nejnavštěvovanějších sociálních sítí. S každým dalším přečteným příspěvkem však podle výzkumu vědců z Torontské univerzity naše psychika značně trpí. Autoři studie, která byla publikována v časopise Communications Psychology zjistili, že přihlášení na sociální síť X (dříve známé jako Twitter) sice u některých uživatelů vedlo k většímu pocitu sounáležitosti, zároveň ale bylo […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz