Domů     Zajímavosti
Proč byste měli svůj nábytek pravidelně chemicky čistit?

komerční sdělení

Profesionálové v oboru čištění sedaček doporučují, aby se i při běžném úklidu domácnosti čalouněný nábytek hloubkově čistil alespoň jednou za šest měsíců. Není to jen přání, je to nutnost. 

Čištění na vlastní pěst někdy nepomáhá, proto si na čištění nábytku můžete objednat úklidovou firmu, která zajistí tuto službu přímo u vás doma. Úklidové firmy v Praze vám poskytnou celou řadu úklidových služeb, včetně čištění gaučů a pohovek. .

Čištění čalouněného nábytku je třeba provést, pokud:

– jsou na pohovce skvrny od jídla, nápojů apod

– máte doma domácí mazlíčky a ti se rádi válejí na měkké pohovce, koberci nebo křesle

– vy a vaše rodina často trávíte čas sledováním seriálů vleže na pohovce

– máte malé děti, které často špiní nábytek

– jsou již viditelné skvrny od potu

– nábytek je čalouněný látkami s dlouhým vlasem, jako je velur, plyš nebo samet

– chcete provést preventivní čištění proti bakteriím

Podívejme se na výhody a jak často je tedy třeba svůj nábytek čistit, abyste ho udrželi čistý a neutráceli za něj tolik peněz a námahy. 

K čemu bude přínosné?

Gauče, židle a křesla jsou obecně známé kusy čalouněného nábytku, které obvykle máme v domácnosti. Rychle absorbují prach, zvířecí chlupy, částečky naše kůže a snadno se na nich tvoří skvrny. Proto může být proces někdy velmi obtížný, ale za výsledek to stojí.

Hlavní důvody pro čištění nábytku:

1. Zlepšení ovzduší v bytě a předcházení onemocněním

Lidé si často neuvědomují, že to pomáhá zlepšovat kvalitu vzduchu v  místnosti. Škodlivé látky nahromaděné v pohovkách a křeslech lze odstranit a předejít tak různým onemocněním. 

Například léčba alergií začíná pravidelným uklízením. Prach se často usazuje na policích, skříních a čalouněný nábytek není výjimkou. Čalounění je pak živnou půdou pro různé škodlivé bakterie. V důsledku toho způsobují alergické reakce.

Pravidelný úklid domácnosti a samotné čištění je pro alergiky, kteří trvale žijí v domě, nezbytné. .

Zaprášená pohovka je ideálním domovem pro roztoče. Jsou tak malé, že je bez speciálního vybavení nejde vidět. Zplodiny mikroorganismů, které se dostanou do těla, mohou také způsobovat kožní onemocnění. Účinné a důkladné odstranění nečistot zajistí, že se bakterie nebudou mít šanci dále množit. .

Při samotném procesu je důležité zvolit správný čisticí prostředek, aby nedošlo k poškození materiálu.

S tímto úkolem vám nejlépe pomůže profesionální firma

2. Prodloužení životnosti vaší sofa 

Včasné čištění pomáhá prodloužit její životnost. Při kontaktu prachu s vlákny dochází k postupnému opotřebení čalounění. Tkanina postupně ztrácí barvu a objevují se tmavá, nevzhledná místa. Během mytí se vlákna tkaniny vyčistí a pozvednou, takže čalounění je nejen svěžejší, ale také měkčí a pružnější.

V každém případě budete k dokonalému vyčištění jakéhokoli povlaku potřebovat speciální prostředek a extraktor. Je však drahý a ne každý si ho může dovolit. Můžete proto požádat o pomoc příslušnou agenturu. Dokážou vyčistit několik výrobků najednou.

3. K vylepšení celkového vzhledu nábytku

Každý pochopí, že pohovka bez skvrn a prachu vypadá mnohem pěkněji než špinavá. Při pohledu na zaprášený nábytek máte nepříjemný pocit, že se v místnosti již dlouho pravidelně neuklízí, a je nesnesitelné v ní zůstávat.

Područky křesel a pohovek jsou nejčastěji znečištěnými místy, a proto vyžadují zvláštní pozornost. Čistá sedačka působí svěžím a lehkým dojmem. V takové místnosti je mnohem pohodlnější pracovat nebo naopak nerušeně odpočívat. .

Jak často by se měl nábytek čistit?

Pokud berete své zdraví vážně a chcete si užívat svůj oblíbený nábytek po mnoho let, zvažte následující zásady:

1. Čištění sedaček Ihned po jejich zakoupení 

Nový nábytek je vždy dobrá věc, ale mnoho lidí si myslí, že nová pohovka nebo křeslo čištění nevyžaduje. Bohužel to není tak docela pravda. Nábytek byl přece ve skladu, kde byl vystaven různým druhům průmyslového prachu a nečistot, a mimo jiné mohl během přepravy absorbovat nejrůznější nečistoty.

Zvláštní pozornost při čištění si zaslouží vystavený nábytek, na kterém sedělo mnoho návštěvníků. .

2. Jednou za půl roku 

Zabránit něčemu je vždy mnohem snazší než s problémem bojovat. Proto odborníci z mnoha firem doporučují ho provádět alespoň jednou za půl roku.  

3. Podle potřeby

Pochopitelné je, že v případě rozlití tekutiny nebo ušpinění nábytku jídlem je třeba provést čištění. To by se mělo provést nejlépe ihned po znečištění a nečekat dalších šest měsíců na plánované čištění. .

Pokud si objednáte služby úklidové firmy, bude pro vás snazší udržovat svůj domov a zejména nábytek v čistotě.

Zdroj foto: Unsplash

Související články
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz