Domů     Zajímavosti
Jak moderní technologie mění svět herních automatů?

komerční sdělení

Elektromechanické hrací automaty byly zavedeny v 60. letech 20. století. Ačkoli se jejich základní infrastruktura nezměnila, tyto stroje nyní mohou pracovat automaticky pomocí elektřiny. V té době to bylo považováno za „neuvěřitelný úspěch“.

Společnost IGT uvedla na trh první videoautomat v 90. letech minulého století. Říkalo se mu „videoautomat“, protože tyto automaty byly vybaveny televizní jednotkou, která byla stejná jako u arkádových her.

Tyto televizory, které vyráběla společnost Sony, byly připojeny k jedinému počítačovému čipu a sloužily pouze jako monitor. Tato konfigurace byla velmi podobná tehdejším konzolím Commodore 64. Toto nastavení se může zdát jednoduché, ale video automaty způsobily revoluci na trhu iGaming a odstranily potřebu fyzických válců nebo kol. Vše nyní řídily počítačové programy.

Je snadné říci, že automaty zůstávají jednou z nejoblíbenějších casinových her. Rozvoj internetu byl příležitostí změnit svět všech her.

Stále více lidí začalo hrát automaty online namísto návštěv fyzických kasin a dalších míst.

Co to umožňuje? Jaká technologie se používá v moderních hracích automatech? To je jen několik z mnoha otázek, na které najdete odpovědi.

Generátor náhodných čísel

Moderní výherní automaty obsahují tisíce řádků počítačového kódu. Nejdůležitější částí tohoto kódu je software RNG. Tento software má jednoduchý účel: generovat náhodná čísla v zadaném rozsahu.

Software RNG generuje náhodná čísla od 1 do 10 000 a posílá je do ostatních modulů výherního automatu. Tato čísla jsou klíčová, protože rozhodují o tom, zda vyhrajete, nebo prohrajete. Každý symbol ve výherních automatech má svůj číselný protějšek. Pokud RNG vygeneruje stejné číslo jako tyto symboly, vyhráváte.

Co to znamená? Tato logika fungování ukazuje, proč je nemožné, aby moderní výherní automaty měly strategii. Nelze předvídat, kdy automat vyplatí výhru. Výplatu výherního automatu bylo možné předvídat, když se používaly fyzické válce/kolečka.

Hackování bylo možné už v prvních videoautomatech.

Někteří hráči dokázali upravit žetony tak, aby vyhráli každé kolo.

Moderní hrací automaty fungují zcela jinak. V kamenných kasinech najdete prázdnou skříňku, pokud se ji pokusíte otevřít. Každá hra je připojena k centrálnímu serveru prostřednictvím složité sítě. Obrazovky ve skříni se používají jako monitory.

Pokud se nenacházíte v serverovně, nemůžete se nabourat. Software RNG generuje náhodná čísla, takže ani programátor nemůže předvídat výsledky. V moderních hracích automatech není možné vytvořit legální nebo nelegální strategii.

Tyto hry jsou založeny výhradně na náhodě, takže nelze vytvořit „systém“ jako v pokeru nebo blackjacku.

Technologie HTML 5

Až do počátku roku 2000 se pro tvorbu herních automatů používala platforma Adobe Flash.

Nejčastější platformou používanou pro vývoj výherních automatů byl Flash. Flash byl vyvinut pro počítače, nikoli pro mobilní zařízení. Mobilní hry ještě nebyly k dispozici a omezovaly se na několik Java aplikací, které byly kompatibilní pouze s telefony Nokia.

Zdálo se, že to není žádný problém, protože Flash lze provozovat na osobních počítačích a náklady na vývoj jsou velmi nízké. Adobe Flash byl v té době nejlepší dostupnou technologií.

Zároveň se však potýkala s mnoha problémy. Problémem byla bezpečnost: Flash je technologie s mnoha bezpečnostními riziky. Musela být aktualizována téměř každý týden. To platí i dnes. Její grafické možnosti byly omezené a na výkon hry měl vliv i hardwarový výkon počítačů.

Největším problémem byla podpora platformy. Adobe Flash, který podporuje pouze platformu Microsoft Windows, není pro online hry vhodnou volbou.

HTML 5 všechny tyto problémy vyřešilo. Jedná se o pátou generaci kódovacího jazyka HTML. Nejdůležitější vlastností HTML 5 je možnost spouštět v prohlížeči další aplikace. Zjednodušeně řečeno, prohlížeč naváže spojení se vzdáleným serverem, na kterém je umístěn herní kód, a spustí jej v prohlížeči bez nutnosti samostatného stahování/instalace.

Nezáleží na tom, který operační systém si vyberete: iOS, Android nebo Windows. Aplikace HTML 5 lze spouštět, pokud máte připojení k internetu a prohlížeč. Většinu práce vykonávají servery, takže na výkonu hardwaru nezáleží.

I ta nejzákladnější zařízení jsou schopna rozběhnout aplikace HTML 5 bez ztráty výkonu.

Související články
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz