Domů     Zajímavosti
8 tipů, jak na video na sociální sítě

komerční sdělení

První sekundy videa jsou nejdůležitější

Dejte si záležet na scénáři. Prvních pár vteřin rozhoduje o tom, zda vašemu videu sledující dá šanci, nebo ho nemilosrdně přeskočí. Natočte video tak zajímavé, že si ho pustí i dnešní nároční diváci. Dejte mu děj a vymazlete každou vteřinu.

Nepodceňujte význam scénáře

Na začátku je nápad. Řekněte si, o čem má video být. Pak pokračujte k vymyšlení hrubé dějové linie. Video by mělo mít příběh, logicky na sebe navazovat a předat jasné a srozumitelné sdělení. Neklaďte na diváka vysoké nároky, neměl by nad videem příliš přemýšlet.

Přišel si na sociální sítě odpočnout. Nechce, aby ho někdo úkoloval přemýšlením.

Moc to neprodlužujte

Netočíte dokument. Ačkoliv vám mohou některé detaily přijít zajímavé, sledující se může začít nudit, a v tu chvíli dostává vaše video KO. Ideální délka záleží na typu videa a sdělení, obecně ale platí strop pro sociální sítě 2 minuty.

Křivka sledovanosti navíc s časem strmě klesá. Nedávejte tedy to nejdůležitější na konec, protože video dokouká jen hrstka sledujících.

Posviťte si na to

Ač to zní banálně, světlo je nejdůležitější faktor, který dělá z vašeho videa tzv. koukatelné. Pokud nebudete mít scénu dobře nasvícenou, nejen, že divák neuvidí pořádně to, co mu chcete ukázat, video se mu nebude ani vizuálně líbit a nedá mu šanci.

Zainvestujte do kvalitních světel, točíte-li venku, počkejte na slunné počasí (pokud je to možné) a nastavte si správně expoziční trojúhelník (clona-čas-ISO).

Nezapomeňte na titulky

Většina sledujících si dnes pouští videa na sociálních sítích bez zvuku. Ať už je to kvůli anonymitě (nechtějí, aby ostatní viděli, na co se koukají) nebo nechtějí hlasitým videem rušit.

Vždy tedy platí, že k videu nesmíte zapomenou připojit titulky. Dejte si s jejich psaním čas a zkontrolujte po sobě gramatiku. Vaše video se má stát virální díky obsahu, ne gramatickým chybám.

Moderní střih a efekty

Udělejte video zajímavé i svým zpracováním. Střídejte pohledy, celky, polocelky a detaily. Nezůstávejte dlouho v jednom záběru. Pomalé, utahané video neodpovídá dnešní uspěchané době a v divákovi vzbuzuje pocit, že je něco špatně.

A to nechcete. Video má být svižné, děj má odsýpat a divák má mít pocit, že nemůže ani na vteřinu odtrhnout oči, nebo mu něco uteče. Ale nepřežeňte to, ať z vašeho videa sledující nedostane epileptický záchvat.

Sledujte nejnovější trendy

Platí, že chce-li být in, nesmíte zamrznout. Žijeme v extrémně rychlé době. To, co bylo in před pár měsíci, už může být dnes neatraktivní. Bohužel. Sledujte tedy trendy, odebírejte ty nejlepší tvůrce a učte se..

Nevíte si rady, obraťte se na profesionály

Vytvoření kvalitního videa chce čas, trpělivost a dodržení sedmi předchozích zásad. Pokud chcete všechny zásady hodit za hlavu a těšit se jen z finálního videa téměř „bez práce“, obraťte se na profesionály. Ti už budou vědět, jak na to.

Své zkušenosti, čas i nadšení vám nabídneme například my – tým z JA Video Production. Tak se nám ozvěte.

Související články
Necelých 100 dní do XVII. všesokolského sletu, největší sportovně-společensky-kulturní události roku na našem území, Česká obec sokolská oficiálně oznámila spuštění prodeje vstupenek na hromadné skladby. V rozmezí 200 až 700 korun na den budou k zakoupení od 1. dubna a očekává se, že se hlediště Fortuna Areny zcela zaplní. Ulicemi Prahy už teď jezdí speciální sletová tramvaj […]
Budoucnost se dá předpovídat mnoha způsoby – s pomocí křišťálové koule, kyvadla nebo kávové sedliny. V italské metropoli však již několik staletí spoléhají na ampulky s krví… Jmenoval se Januarius (272–305) a zastával funkci biskupa ve městě Benevento. Přibližně roku 305 však byla jeho duchovní pouť násilně ukončena. Legendy praví, že byl za vlády císaře […]
Pokud jste v nedávné době surfovali na vlnách internetu, mohla vás zaskočit zpráva, že vanilkové aroma již dávno není tím, čím bývalo. Do výrobní rovnice totiž měli vstoupit bobři… A to konkrétně s látkou kastoreum, která však člověku není tak úplně neznámá. Pro různé účely ji totiž více či méně využíval přes 2000 let. Je […]
Dvě třetiny Čechů věří, že se válka na Ukrajině protáhne na několik let. Ještě před rokem si přitom skoro polovina obyvatel myslela, že ruská invaze potrvá do konce roku 2023. Data z průzkumu veřejného mínění společnosti CEPER ukazují, že se podíl respondentů přesvědčených o dlouhodobé válce na Ukrajině oproti stavu před rokem zvýšil v 9 z 12 […]
Už jsme zažili několik sexuálních revolucí, ta nadcházející a přicházející ale poprvé bude mít nádech tak trochu „umělého sexu“. Podle expertů se během 15–20 let stanou běžnou součástí sexuálního života roboti určení na sex – sexboti. Využívat je budou muži i ženy, a to nejen svobodní, ale i manželské páry. Lidé s nimi budou podle […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz