Domů     Zajímavosti
Zlaté české ručičky eŽen…
Jan Martinec 26.3.2022

Řemeslo má zlaté dno a v 21. století se k tomu přidává i e-commerce. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) vůbec poprvé představila a vyhlásila anketu o nejlepší eŽeny v ČR – právě v oblasti e-commerce v drobném podnikání.

Cílem soutěže bylo a je ocenit práci malých podnikatelek a zviditelnit jejich schopnosti, samostatnost a kvalitu služeb. Soutěž je určena pouze ty ženy, které v rámci podnikání provozují vlastní e-shop nebo jej plánují založit a posílají z něj balíky svým zákazníkům.

Záštitu poskytl soutěži interní projekt AMSP ČR „Podnikavá žena“ (www.podnikavazena.cz). „Doputovalo k nám množství inspirativních příběhů žen podnikatelek, kteří se zabývají vlastní produkcí,“ okomentoval první ročník soutěže předseda představenstva AMSP ČR Josef Jaroš.

Často nám píšete, že je dobře, že píšeme o českých úspěších, proto v jednom z následujících čísel časopisu 21. STOLETÍ se podíváme na unikátní technologie a výrobní postupy českých produktů, českých firem a českých živnostníků.

Mezitím gratulujeme třem nejlepším eŽenam roku 2022…

1. místo: Kamila Černá

Kamila Černá se zabývá prodejem parukových výrobků a s podnikáním začala už v roce 1994. Rozhodla se vybudovat síť prodejen, které by nabízely kvalitní paruky i v menších městech, a tím pomohly zvýšit sebevědomí a kvalitu života už tak zkoušených žen (později i mužů).

2. místo: Jana Mráčková

Jana Mráčková působí v oboru online vzdělávání, knih a vydavatelství, papírnictví, druhé místo získala za svůj e-shop www.papirovestesti.cz. Aktuálně také chystá sérií praktických zápisníků pro domácnost i kancelář a zápisník finančně úspěšné ženy pro lepší finanční gramotnost a zručnost.

3. místo: Pavla Šťastná

Třetí místo obsadila Pavla Šťastná s projektem www.krasnamamka.cz. Jako vystudovaná textilačka věděla, že existují nádherné materiály a že se dá výrobek opravdu precizně zpracovat, když se chce.

Jejím hlavním důvodem pro vstup do podnikání ale byla potřeba vnést do módy pro kojící maminky trochu (víc) elegance. V úplných začátcích to byla také její vlastní potřeba mít něco hezkého, v čem by se dalo jednoduše nakojit dcerku.

„Jsem přesvědčena, že bojovat za lokální český výrobek a tím i podporu naší vlastní české ekonomiky je velmi důležité. Je pro mě smysluplné vytvářet prostředí, ve kterém zaměstnáte a zabezpečíte další schopné lidi,“ řekla Pavla Šťastná.

Zajímal by vás článek o pokrokových českých firmách a jejich technologiích? Preferujete české výrobky před čínskými? A víte, co to obnáší, když česká firma šije české oblečení ze špičkové evropské bavlny? Brzy v časopise 21. STOLETÍ.

Související články
Necelých 100 dní do XVII. všesokolského sletu, největší sportovně-společensky-kulturní události roku na našem území, Česká obec sokolská oficiálně oznámila spuštění prodeje vstupenek na hromadné skladby. V rozmezí 200 až 700 korun na den budou k zakoupení od 1. dubna a očekává se, že se hlediště Fortuna Areny zcela zaplní. Ulicemi Prahy už teď jezdí speciální sletová tramvaj […]
Budoucnost se dá předpovídat mnoha způsoby – s pomocí křišťálové koule, kyvadla nebo kávové sedliny. V italské metropoli však již několik staletí spoléhají na ampulky s krví… Jmenoval se Januarius (272–305) a zastával funkci biskupa ve městě Benevento. Přibližně roku 305 však byla jeho duchovní pouť násilně ukončena. Legendy praví, že byl za vlády císaře […]
Pokud jste v nedávné době surfovali na vlnách internetu, mohla vás zaskočit zpráva, že vanilkové aroma již dávno není tím, čím bývalo. Do výrobní rovnice totiž měli vstoupit bobři… A to konkrétně s látkou kastoreum, která však člověku není tak úplně neznámá. Pro různé účely ji totiž více či méně využíval přes 2000 let. Je […]
Dvě třetiny Čechů věří, že se válka na Ukrajině protáhne na několik let. Ještě před rokem si přitom skoro polovina obyvatel myslela, že ruská invaze potrvá do konce roku 2023. Data z průzkumu veřejného mínění společnosti CEPER ukazují, že se podíl respondentů přesvědčených o dlouhodobé válce na Ukrajině oproti stavu před rokem zvýšil v 9 z 12 […]
Už jsme zažili několik sexuálních revolucí, ta nadcházející a přicházející ale poprvé bude mít nádech tak trochu „umělého sexu“. Podle expertů se během 15–20 let stanou běžnou součástí sexuálního života roboti určení na sex – sexboti. Využívat je budou muži i ženy, a to nejen svobodní, ale i manželské páry. Lidé s nimi budou podle […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz