Domů     Zajímavosti
Odstartovala první burza talentů
Jan Nováček 3.1.2022

Kariéry úspěšných sportovců či umělců sledují tisíce lidí. Nyní získávají možnost se na růstu svých oblíbenců podílet a ještě přitom vydělat peníze. Kromě budoucích celebrit však získávají prostor i budoucí chemici, lékaři či vědci..

Právě to nabízí platforma Ikiseq, kde se potkávají talentovaní lidé napříč různými obory, jejich fanoušci, investoři a profesionální management s jedním společným cílem: vytěžit to nejlepší z lidského potenciálu.

Na platformě jsou prezentovány příběhy jednotlivých talentů, definovány jejich cíle, specifikovány investiční plány, zveřejněny kvalifikované odhady možného vývoje a hlavně otevřena veřejná nabídka k nákupu podílů, “akcií”.

Fanoušci talentovaných jedinců se tak nákupem podílů stávají investory a sázejí na celou kariéru svého oblíbence a funguje to i obráceně – investoři, kteří chtějí zúročit své peníze, se investicí do lidského potenciálu stávají fanouškem daného talentu tím, že se finančně spolupodílí na jeho kariéře.

Investované peníze následně talent využije pro kariérní růst. A pokud se mu bude dařit, bude se dařit i investorům.

Projekt Ikiseq vychází z japonské filosofie Ikigai, návodu na dlouhý a smysluplný život. Podle něj je největší výzvou pro lidskou bytost najít svůj originální způsob, jak rozvinout svůj dar. A stejně jako je vše propojené v Ikigai, je propojené i v Ikisequ.

Ať už všemožné obory jednotlivých talentů, tak právě jejich vztahy s fanoušky a investory.

Za projektem stojí úspěšný youtuber a člen populárního dua ViralBrothers Čeněk Stýblo, autor úspěšných startupů a profesionál na poli marketingové komunikace Petr Václavek a spolumajitel organizace OKTAGON MMA Ondřej Novotný.

„Po dlouhých letech natáčení videí pro zasmání jsem hledal nějakou další výzvu. Jelikož mě baví investování, osobní rozvoj a budování značky, líbilo se mi, že tento projekt to vše spojuje dohromady. Když jsem viděl, že se projektu bude účastnit i Ondřej Novotný, viděl jsem to jako skvělou příležitost,” říká Čeněk Stýblo.

„Dlouhodobě mě fascinuje ¨tokenization of everything¨, tedy propojení hmatatelných a abstraktních aktiv do inovativních modelů, o kterých stále mnozí tvrdí, že nejsou možné. Já si naopak myslím, že je jen otázkou času, než se to stane novou konsenzuální realitou a všeobecným standardem,” dodává Petr Václavek.

“Být nablízku tomu, když se tvoří budoucí hvězda a moct do ní investovat je přece fascinující,” dodává.

Launch platformy proběhl v prosinci. Jako první talent se představila Janine Řezáčová se svou značkou Janine – Made by love. Do budoucna se můžeme těšit na talenty z oblasti e-sportu, sportovce, hudebníky, ale také vědce či studenty.

„Nezaměřujeme se jen na talenty ze showbyznysu, vyhledáváme a objevujeme talenty z různých odvětví, v různých fázích jejich kariéry či životní etapy, s různými ambicemi. Stejnou šanci rozvinout a zúročit svůj potenciál u nás dostane jak naprostý začátečník, tak slavný a zkušený matador jakéhokoliv oboru,” vysvětlují autoři projektu.

Talenti se mohou těšit na individuální přístup a také zkušený management, který umí nastartovat kariéru vycházející hvězdy i restartovat kariéru hvězdy stagnující nebo upadající. Ten má v rámci Ikisequ na starost Denis Maizner.

„Talentům dokážeme zajistit podporu skrze partnery, zajistíme právní a účetní servis, pomůžeme s brandingem na sociálních sítích a budeme se snažit získávat jim nové nabídky a tím podporovat jejich růst,” říká Maizner.

„Doufám, že se nám podaří nadchnout širokou veřejnost a že společně pomůžeme rozvinout spoustu talentů a být u zrodu nových hvězd. Věřím zároveň, že se investorům při investování do lidského potenciálu podaří vydělat peníze.

Pokud se nám povede uspět v Česku, budeme cílit i na světový trh,” dodává Stýblo.

Související články
Světelný zábavní park Winter Wonderland znovu otevřel. Na 30 000 m² přináší více než 200 nových zářivých instalací inspirovaných pohádkovými a fantasy příběhy. V ceně vstupenky jsou zároveň neomezené jízdy na desítkách zábavných a adrenalinových atrakcí. Zvídavé děti čeká v parku naučná stezka o přírodě a o původu nejznámějších pohádek. Yvetta Blanarovičová, Lejla Abbasová, Lucie Benešová, Ivana Korolová […]
„Co si myslíte o našem úžasném firemním večírku?“ Asi by vám dalo trochu přemáhání říci, že večírek byl příšerný. Váš skór na tomto pomyslném dotazníku spokojenosti s večírkem by byl totiž ovlivněn nevhodně formulovanou otázkou. Sugestivní otázky jsou jedním z problémů v dotaznících, kterých se chtějí jejich tvůrci vyvarovat. Když se jim to nepovede, může to vypadat třeba […]
Největší český výrobce letadel, společnost AERO Vodochody AEROSPACE, pojmenovala svůj nejmodernější cvičný letoun L-39 Skyfox. Název odkazuje na dlouholetou tradici úspěšných československých letounů, jako byly L-29 Delfín nebo L-39 Albatros, a zároveň vystihuje jedinečné vlastnosti nového cvičného stroje. Aero letoun L-39 Skyfox produkuje v sériové výrobě a letos navíc slaví 105. výročí od založení. Za tu […]
Značka Kia vyvinula jako první na světě automobilové příslušenství vyrobené za použití plastů vytěžených organizací The Ocean Cleanup z Velké tichomořské odpadkové skvrny (GPGP). poskytovatele řešení trvale udržitelné mobility. Jedním z nejdůležitějších výstupů dosavadní spolupráce je rohož do zavazadelníku z plastů vytěžených z oceánu, kterou Kia v limitované edici uvede ve zcela novém modelu Kia EV3. Exkluzivní […]
Péče o domácnost byla v minulosti nikdy nekončící dřinou. Postupem času naštěstí vznikly nejrůznější stroje, které hospodyňkám jejich práci usnadnily. Dnes už si domácnost bez pračky či ledničky ani neumíme představit. Jak dlouhá byla cesta k efektivním domácím spotřebičům? Praní prádla bylo zpočátku náročnou fyzickou aktivitou, pralo se v řece či potoce a špína se […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz