Domů     Zajímavosti
Módní trendy 21. století

komerční sdělení

Móda by se dala přirovnat k designové architektuře šatníku. Vrstvení kousků, kombinace nejrůznějších vzorů a střihů nebo strohý minimalismus pokládají základy vašeho každodenního oblékání. Móda před dvaceti lety však byla diametrálně odlišná od toho, co nosíte dnes.

Jaké trendy vznikly ve 21. století a které z nich jsou in i v současnosti?.

Móda v roce 2000

Každé období charakterizují specifické prvky. Když se ohlédnete do roku 2000, outfity, které byly tehdy k vidění na obálkách časopisů Bravo Girl! nebo Top dívky, byste si na sebe dnes pravděpodobně neoblékli.

Tehdy se však jednalo o nejžhavější trendy a některé kousky zůstaly v módě dodnes.

Například teplákové soupravy byly hojně k vidění nejen ve městě, ale také na červeném koberci. Jejich velkou milovnicí byla například Paris Hilton, která teplákovky kombinovala s luxusními kabelkami. V loňském roce se teplákové soupravy dostaly ve světě módy opět na výsluní.

Kvůli opakujícím se lockdownům chtěla mít většina pracujících z domova pohodlí, ale zároveň si toužili zachovat alespoň špetku stylu.

V roce 2000 se velké oblibě těšily také bokové kalhoty v kombinaci s krátkým topem a bundičkou. I tyto kousky zůstávají v současném šatníku poměrně populární. Stejně tak celodžínové outfity, které se nosily začátkem nového tisíciletí, jsou aktuálně velmi trendy.

Nicméně co se týče denimu, je třeba s ním zacházet opatrně a vyhnout se zbytečnému překombinování.

Trendy v roce 2010

Pokud by se dal některý z trendů z roku 2010 nazvat jako nesmrtelný, pak by jím nepochybně byly „skinny džíny“. Jedná se o upnuté denimové kalhoty, které nosí převážně ženy. Pro mnoho z nich jsou skvělým prvkem pro zvýraznění postavy, pro jiné dámy představují noční můru.

Nesluší totiž každému, nicméně jsou to kalhoty, který jen tak nezestárnou a jež má v šatníku téměř každá žena.

V roce 2010 byl také oprášen takzvaný baloňák. Tak se říká ikonickému plášti, který byl in na počátku dvacátého století a který se během prvního desetiletí nového milénia stal středem zájmu nejedné módní značky.

Například britská ikona Burberry sklízela se svou variací baloňáku nebývalý úspěch. Přece jen je tento kabát velmi praktickým kouskem, který lze kombinovat s ležérním, ale i společenským outfitem.

Móda současnosti

Letošní rok v oblasti módy rozhodně nezahálí, většinou však probíhá recyklace fashion trendů z předchozích let. Žhavým hitem jsou letos bílé kousky, zejména pak designová dámská obuv v bílé barvě.

Nejedná se o příliš praktickou záležitost, avšak doplněk například v podobě bílých kozaček dokonale rozzáří celý outfit.

Co se týče letošního podzimu, v kurzu budou především dámské obleky a delší blejzry. Do módy se také opět vracejí prošívané bundy, které dokazují, že se nehodí pouze ke sportovním outfitům, ale lze je hravě zkombinovat i s elegantnějším stylem.

V chladnějších dnech vás příjemně zahřejí, a dokonce je můžete nosit i přes šaty.

Související články
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz