Domů     Zajímavosti
Proč je malování skvělé pro vaše duševní zdraví

komerční sdělení
Portrait Of Male Artist Working On Painting In Studio

Malování je neuvěřitelně uspokojující. Nejen, že vás naplňuje a baví. Zbaví vás i stresu. To ale není všechno. Věděli jste, že je skvělé i pro vaše duševní zdraví? Tato kreativní činnost působí jako terapie.

Pokud se do činnosti ponoříte a oddáte se jí, uvidíte, že zapomenete na trable a starosti. Pojďme se společně podívat na to, v jakých ohledech vám prospěje a jaké jsou jeho zázračné účinky na lidskou psychiku.

Nepovažujete se za umělce? Nevadí! Můžete zkusit malování podle čísel.

Proč je stres špatný

Stres se na nás neustále valí ze všech stran. Někdy nás může vybičovat k lepším výsledkům. V naprosté většině případů je to ale naopak. Stres se nejčastěji podepíše na naší náladě. Pociťujeme například:.

úzkost

smutek

vztek

frustraci

Co můžete udělat pro to, abyste se stresu zbavili? Naučte se, jak s ním efektivně bojovat a zahnat ho. Budete překvapeni, ale není to vůbec těžké. Stačí si jen vybrat činnost, která vás přivede na jiné myšlenky a bude Vás bavit.

Vyzkoušejte malování podle čísel. V boji proti stresu je skvělým pomocníkem. Vymalovávání plošek je anistresové. Necháváme se vést políčky a čísly. Tato zábavná a zároveň nenáročná činnost odbourává stres z rozhodování či uzávěrek v práci.

Pokud se obáváte toho, že nemáte dostatečné zkušenosti nebo talent a malování by vám nešlo, pak jste na omylu. Člověk nemusí být Picasso, aby ho tato kreativní činnost uspokojovala a uklidňovala. Lze malovat i bez toho, abyste měli předchozí průpravu nebo umělecké vzdělání.

A i tak pocítíte, jak stres pomalu mizí a vám se mnohem lépe dýchá. Oblíbené jsou například mandaly – malování proti stresu, které mají silné terapeutické účinky.

Zvyšuje empatii a toleranci

Umění a kreativita mají pozitivní vliv také na děti a jejich vývoj. Badatelé zjistili, že hodinový výlet do muzea dokáže změnit pohled dětí na svět. Tuto skutečnost zkoumali na vzorku o počtu 10 000 studentů.

A výsledky? Opravdu překvapivé.

U dětí se zvýšila schopnost kritického myšlení a také empatie. Staly se pozornější. Začaly si více všímat detailů a přemýšlet nad nimi. Další pozoruhodnou věcí bylo, že se u nich zvýšila tolerance vůči lidem, kteří s nimi nesouhlasí.

Pokud se děti budou věnovat kreativním činnostem, jejich osobnost a duch se značně posílí. Kritické myšlení je v životě velmi důležité. K čemu by ale bylo, pokud by člověk nebyl empatický a tolerantní?

Podpořte vaše potomky tím, že je budete vést a podporovat v tom, aby byly kreativní.

Pro mnohé děti může být klasické malování trochu obtížné. Zpočátku je nemusí příliš oslovit. Proto byste měli vyzkoušet malování podle čísel. V našem sortimentu najdete spoustu dětských motivů, které je zaujmou. Malé princezny si zajisté rády vymalují obraz z ledového království.

Fanouškům počítačových her zase uděláte radost obrazem z populární hry Minecraft.

Malování podle čísel myslí i na příznivce světa Star Wars. Mandalorian je teď velký hit! Ať si vaši nejmenší vybarví roztomilého Baby Yodu a neohroženého pistolníka Din Djarina. Kupte jim obraz Mandalorian a Baby Yoda.

Jak vidíte, malování má spoustu skvělých účinků na lidskou psychiku. Začněte s ním i vy a vaše děti! Uvidíte, že se váš život změní k lepšímu..

Související články
Americká kosmická agentura NASA využije vodíkové vozidlo Toyota Lunar Cruiser pro svou nadcházejí pilotovanou misi na Měsíc. Šestikolové vozítko pro jízdu po povrchu umožní vědcům ještě detailnější průzkum zemské družice. Zapojení lunárního křižníku je jedním z hlavních bodů dohody o spolupráci, kterou NASA uzavřela s Japonskou agenturou pro výzkum vesmíru JAXA. Projekt stavby lunárního křižníku […]
Někteří sociologové a psychologově tvrdí, že žijeme v éře postfaktické, tedy v době, kdy jsou fakta a racionalita upozaděny a prim hrají emoce. Že na tom něco je, ukazuje letmý pohled na sociální sítě, kde mnohdy vládne agresivita, často zabalená do potrhlých konspiračních teorií. Začátkem května oběhlo internet virální video, ve kterém šedesátiletý Peter Abbott […]
Výrok Billa Gatese zněl jasně. Výroba mléčných produktů má až příliš vysokou uhlíkovou stopu. Aby tuto skutečnost zvrátil, rozhodl se podpořit kalifornský start-up, jež hodlá klasické máslo nahradit umělým. Společnost Savor ze San Jose využívá k výrobě tuku podobného živočišnému termochemický proces, který by měl být levný a zároveň energeticky nenáročný. „Vycházeli z faktu, že […]
Co se stane, když si dva bratři vezmou dvě sestry a mají dvě děti? Normálně by děti byli bratranci, ale co když otcové jsou dvě identická dvojčata a matky také dvě identická dvojčata? Pak podle genetiky jsou vlastně sourozenci a ne bratranci. Vědci jsou dvojčaty fascinováni odjakživa. Už multižánrový vědec Francis Galton v roce 1875 […]
Žijeme v době plastové jako generace „plastic people“, v barevném, naleštěném a nerozbitném. Zatímco z kdysi zázračného produktu se stal veřejný nepřítel číslo jedna, dnes ho bereme na milost. Plasty ale nejsou zlo. „Špatnou reklamu plastům dělají obalové výrobky s krátkou dobou použitelnosti, ale především lidské chování, jak s nimi nakládáme…“ řekl nám ředitel Ústavu makromolekulární chemie […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz