Domů     Zajímavosti
S Wi-Fi 6 připojíte více zařízení…

komerční sdělení

… a připravíte se na budoucnost

Domácí vzdělávání, home office, konference, video hovory, digitální zábava, a vše s rychlou odezvou. To jsou dnešní požadavky, které klademe na domácí Wi-Fi síť. Naštěstí nás přichází zachránit nový standard Wi-Fi 6, který nabízí jak vysokou rychlost, tak i propustnost pro až stovky připojených zařízení najednou.

Dnešní situace nás nutí ke změnám, které nás ale připraví na dlouhou budoucnost. .

Svět se změnil a řada z nás, co jsme znali home office pouze jako benefit, jej nastoupili na plný úvazek. Kromě zvýšené spotřeby kávy nás zasáhla i potřeba spolehlivého připojení k internetu, stejně tak i Wi-Fi.

Navíc pokud sdílíte domácnost i s dalšími členy lačnících po datové konektivitě, je na problém zaděláno a stařičký router, který doposud vždy „nějak“ fungoval, se stává středobodem problémů. Vše špatné je k něčemu dobré, a i když příchod nového standardu Wi-Fi 6 nijak nesouvisí s nepříznivou dobou, zavdává alespoň důvod ke generační obměně starých síťových zařízení.

Routery pro budoucnost

Stávající Wi-Fi sítě přestávají být schopné plnohodnotně pojmout všechny požadavky a otravné a frustrující zpomalování či dokonce zasekávání přenosu signálu je na denním pořádku. Nejnovější standard Wi-Fi je navržen tak, aby zlepšil rychlost, zvýšil efektivitu a snížil zatížení šířky pásma.

Díky tomu můžete snadno připojit více zařízení a zároveň dosáhnout rychlejší odezvy pro každé z nich.

Nové Wi-Fi 6 routery TP-Link s gigabitovou Wi-Fi sítí si s nároky na internetové připojení s přehledem poradí. Jejich antény vybavené technologií Beamforming efektivně formují vysílací paprsky do prostoru a zajišťují jeho široké pokrytí.

Dokáží plnohodnotně obsloužit až 200 Wi-Fi zařízení bez zpomalování a bez rušení od ostatních sítí v okolí.

Na budoucnost vás routery připraví i díky technologii One Mesh, která umožňuje pokrytí Wi-Fi sítě jednoduše rozšiřovat, a to doplněním dalšího Wi-Fi zařízení podporující One Mesh. Výhodou je, že nastavení je otázkou minut, síť má stejné jméno a lze mezi nimi přecházet s připojeným zařízením, aniž by došlo ke ztrátě spojení.

Bezpečnost sítě především

Rychlost routeru může být kontraproduktivní, pokud není doplněna odpovídajícím zabezpečením. TP-Link v tomto směru jako první nabízí nové prémiové řešení HomeShield, které poskytuje routeru pokročilé zabezpečení pro neomezený počet připojených klientů, chrání před DDoS útoky, škodlivými weby a narušením portů.

Díky tomu je zvýšena úroveň vašeho soukromí i ochrany dat. K dispozici je také vylepšené zabezpečení pro připojená IoT zařízení, robustní rodičovská kontrola nebo antivirové zabezpečení od společnosti Avira.

Verze Basic je zdarma a v případě potřeby může zákazník využít placenou verzi Pro.

TP-Link Archer AX73

 

Co tedy vybrat?

Naše potřeby rychlejší komunikace a příchod nové generace Wi-Fi 6 tvoří dnes optimální konjunkci pro výměnu starých routerů. Nabídka routerů je poměrně široká, avšak optimálním routerem, který splňuje všechny výše uvedené potřeby a dramaticky nezatíží váš rozpočet, je router TP-Link Archer AX73. Ten navíc disponuje novým bezpečnostním řešením, které pomáhá krotit a řídit jeho výkon správným směrem, zvláště v oblasti rodičovské kontroly, vylepšeními ventilačními otvory pro odvětrávání bez kumulace tepla, a USB portem pro sdílení  médií a vytvoření privátního cloudu. Snadná instalace je samozřejmostí u všech routerů TP-Link.

Nejnovější bezpečná sít

Předchozí článek
Další článek
Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
Tuto otázku si položili vědci z Friedrich Alexander Universität v Německu a hledali na ni odpověď. Zkoumání podrobili chemikálie obsažené v tělesném pachu, jejichž koncentrace se liší u kojenců a dospívajících. Malé děti voní rodičům příjemně, jako květiny, zato při zachycení tělesného pachu puberťáků, kteří nepoužili deodorant, sebou nejeden rodič trhne a nakrčí nos. V […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz