Domů     Technika
Čtvrtstoletí spolupráce LIPA a Sennheiser

komerční sdělení

Sennheiser pokračuje pětadvacet let v podpoře celosvětově nejúspěšnější umělecké školy, jejímž jedním ze zakladatelů je Sir James Paul McCartney.

Za 25 let, kdy Sennheiser sponzoruje Liverpoolský institut pro múzická umění (Liverpool Institute for Performing Arts – LIPA), se tato škola stala jednou z nejúspěšnějších uměleckých škol na světě.

Svým studentům poskytuje odborné znalosti, stipendijní programy a nabízí i možnosti následného pracovního umístění.

Počátek podpory LIPA společností Sennheiser sahá až do roku 1996, kdy se setkali zástupci obou organizací, aby se domluvili na založení a podpoře školy, která vyučuje obory související s divadelním a filmovým uměním.

Výuka zahrnuje vše od managementu, designu a techniky až po zvukovou technologii. Tato vzájemně provázaná kombinace úzce zaměřených disciplín učí koordinaci různých způsobů myšlení a přístupů ke společné problematice.

Umožňuje tím spolupráci různých i vyhraněných tvůrčích osobností s ohledem na rozvoj potřeb každého jednotlivce a zaměření jeho práce. Od tohoto prvního setkání před čtvrtstoletím až do současnosti je Sennheiser aktivním partnerem LIPA.

Stipendium je jedním ze způsobů pomoci studentům plně se věnovat studiu. Snímá z nich starost o zaplacení školného, ​​nákladů na ubytování a, v případě zahraničních studentů, i nákladů na dopravu, aby mohli cestovat domů a navštívit rodinu.

Je k dispozici vybraným studentům po celé tři roky studia na LIPA. Každý rok je vybrán nový student prvního ročníku, což znamená, že tento revolvingový program má vždy tři studenty, kteří využívají roční podporu Sennheiser během studia.

Stipendium je určeno pro účastníky bakalářského studia Sound Technology.Z 25 přihlášek obdržených v tomto roce bylo společně vybráno (LIPA a Sennheiser) 12 studentů, kteří byli požádáni o vytvoření a doručení ukázkového zvukového díla.Toto druhé kolo procesu pro komisy znamenalo dva dny rozhovorů a poslechu zaslaných hudebních ukázek jednotlivých studentů.

Komise byla nadšena, jak studenti zvládli tvůrčí proces zachycení 3D zvuku a odlišným přístupem každé nahrávky.Dalším způsobem trvalého poskytování podpory společnosti LIPA je zabezpečení technické a produktové podpory ze strany společnosti Sennheiser, které se v průběhu let projevilo různými způsoby.

Zahrnuje dodávku bezdrátového vybavení pro pořady a zejména vybavení nového výrobního zařízení pro televizi a speciálního nahrávacího a mixovacího studia 7.1.4 Atmos Home Entertainment studio se špičkovými monitory Neumann.

To umožňuje studentům pracovat s nejmodernější technikou a se systémy AMBEO Sennheiser, pro které LIPA v současné době vyvíjí specifické kurzy.

Sennheiser je hrdý na to, že může významně pomáhat těm, kteří se živí hudbou, ať už ji hrají, vytváří nebo produkují. Případně vše současně.

Související články
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz