Domů     Zajímavosti
Vakuování potravin pro lepší chuť a delší trvanlivost potravin

komerční sdělení

Jak je možné prodloužit dobu trvanlivosti potravin, abyste nemuseli už nikdy nic vyhodit jen proto, že jste špatně odhadli množství? Nebo vám zbyly nějaké dobroty z oslavy narozenin, na které ale právě teď nemáte chuť?

Díky vakuování potravin je po problému! Vakuované potraviny totiž vydrží čerstvé i pětkrát déle, stále si udrží vitamíny a živiny a budou krásně vonět. A ještě k tomu ušetří místo v mrazáku nebo chladničce, což ocení snad každá hospodyňka..

Vakuovačka potravin funguje na principu odsátí vzduchu. Tím pádem se nebudou mít kde množit bakterie a plísně, které obvykle přežijí a rozmnožují se díky kyslíku.

Vakuované potraviny nenasají ani pachy jiných potravin uložených v chladničce. A nejen, že pachy nenasají, ale samozřejmě ani nevypustí, což se hodí například při marinování, ať už masa nebo sýrů, ale také při úschově již uvařených pokrmů.

Co všechno lze vakuovat?

Vakuovat můžete kuřecí, vepřové i hovězí maso, ale také ryby, zeleninu, ovoce a dokonce nápoje – prostě jakýkoliv pokrm, který chcete uchovat déle čerstvý. Na plesnivé potraviny a zkyslé mléko tedy můžete s pomocí vakuovačky zapomenout.

Pevné potraviny, jako je například maso, je vhodné vakuovat do fólie, díky čemuž nezaberou žádné místo vchladničce či mrazáku navíc. Například polévky a ovoce se vám ale budou lépe vakuovat v nádobách.

Vakuovačky rádi využívají i kuchaři v restauracích, kteří si mohou předpřipravit potraviny, například brambory nebo maso, takže si během obědového frmolu značně urychlí práci a potraviny jsou přitom stále naprosto čerstvé.

A nejen čerstvé! Vakuování a třeba i následné zmrazení ​udrží potraviny krásně křupavé a nepřijdou ani o živiny​. Stejně tak toho můžete využít i vy, například si nachystat ovoce na stále oblíbenější smoothie a ráno vždy jen z nádoby vytáhnout potřebné množství.

Související články
Přebytečný tuk v těle je spojován s řadou zdravotních problémů. Vědci již vědí, že viscerální tuk, ukládající se v břiše kolem důležitých orgánů, je pro lidské zdraví více ohrožující než tuk podkožní. V rámci nejnovější studie odhalili odborníci z Ben Gurionovy univerzity v izraelském Negevu dosud neznámé poddruhy tukové tkáně, které by mohly otevřít nové […]
Ryby a rybí výrobky patří mezi oblíbené a doporučované potraviny s množstvím tělu prospěšných látek. Řadí je to k cenným a často obchodovaným komoditám, což je zase předurčuje k pokusům o falšování Spolehlivý systém pro odhalení nepoctivého rybího zboží vyvinuli výzkumníci z CARC (Národního centra zemědělského a potravinářského výzkumu, v. v. i.) ve spolupráci s firmou Bidfood […]
S tím, jak se náš katalog exoplanet rychle plní, rozrůstá se i naše uvědomění toho, jak podivným místem vesmír je. Nyní bezpečně víme o více než 5 000 světech obíhajících kolem hvězdy mimo naši sluneční soustavu. Vůbec nejpozoruhodnější je na nich ale jejich rozmanitost, často hraničící s bizarností. Není to tak dávno, když jsme žili ve vesmíru […]
„Zločin století“ únosu Lindberghova syna roku 1935 a „soudní proces století“ O. J. Simpsona v roce 1995 – přibližně tak se dá ohraničit zlatá éra polygrafu. O vinně a nevině spolurozhoduje dodnes, navzdory neustálé kritice, odsouzení papežem i obecnému přesvědčení, že detektor lži lze oklamat. Lidský druh oplývá mimořádnou schopností udělovat světu řád a smysl, […]
Globalizace přispívá k růstu blahobytu, nese s sebou však i problémy. Tím, jak urychluje pohyb zboží, myšlenek i lidí přes hranice států a kontinentů, přispívá rovněž k šíření nemocí. Nejinak tomu bylo u pandemie covidu, kdy nemoc roznášeli mezinárodní cestovatelé využívající letadla. Nyní chtějí odborníci letiště využít k detekci šíření nebezpečných patogenů s předstihem… Když […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz