Domů     Zajímavosti
Vakuování potravin pro lepší chuť a delší trvanlivost potravin

komerční sdělení

Jak je možné prodloužit dobu trvanlivosti potravin, abyste nemuseli už nikdy nic vyhodit jen proto, že jste špatně odhadli množství? Nebo vám zbyly nějaké dobroty z oslavy narozenin, na které ale právě teď nemáte chuť?

Díky vakuování potravin je po problému! Vakuované potraviny totiž vydrží čerstvé i pětkrát déle, stále si udrží vitamíny a živiny a budou krásně vonět. A ještě k tomu ušetří místo v mrazáku nebo chladničce, což ocení snad každá hospodyňka..

Vakuovačka potravin funguje na principu odsátí vzduchu. Tím pádem se nebudou mít kde množit bakterie a plísně, které obvykle přežijí a rozmnožují se díky kyslíku.

Vakuované potraviny nenasají ani pachy jiných potravin uložených v chladničce. A nejen, že pachy nenasají, ale samozřejmě ani nevypustí, což se hodí například při marinování, ať už masa nebo sýrů, ale také při úschově již uvařených pokrmů.

Co všechno lze vakuovat?

Vakuovat můžete kuřecí, vepřové i hovězí maso, ale také ryby, zeleninu, ovoce a dokonce nápoje – prostě jakýkoliv pokrm, který chcete uchovat déle čerstvý. Na plesnivé potraviny a zkyslé mléko tedy můžete s pomocí vakuovačky zapomenout.

Pevné potraviny, jako je například maso, je vhodné vakuovat do fólie, díky čemuž nezaberou žádné místo vchladničce či mrazáku navíc. Například polévky a ovoce se vám ale budou lépe vakuovat v nádobách.

Vakuovačky rádi využívají i kuchaři v restauracích, kteří si mohou předpřipravit potraviny, například brambory nebo maso, takže si během obědového frmolu značně urychlí práci a potraviny jsou přitom stále naprosto čerstvé.

A nejen čerstvé! Vakuování a třeba i následné zmrazení ​udrží potraviny krásně křupavé a nepřijdou ani o živiny​. Stejně tak toho můžete využít i vy, například si nachystat ovoce na stále oblíbenější smoothie a ráno vždy jen z nádoby vytáhnout potřebné množství.

Související články
Vysoká hladina cholesterolu v krvi způsobuje jeho ukládání v cévách, což je zužuje a může vést k vážným zdravotním problémům, jako jsou srdeční infarkty a mozkové mrtvice. Vědci proto nyní testují experimentální lék, který umí hladinu „špatného“ LDL cholesterolu v krvi snížit, a to úpravou genů. Společnost Verve Terapeutics testovala svůj nový lék VERVE-102 na […]
Archeologové studující zvířecí kosti nalezené ve dvou jeskyních v severním Izraeli zjistili, že různé skupiny neandertálců, které je obývaly přibližně ve stejné době, porážely stejná zvířata odlišným způsobem a ke zpracování si vybíraly odlišné části jejich těl. V článku zveřejněném v odborném časopise Frontiers in Evnironmental Archeology informují izraelští vědci o tom, že studovali řezné […]
Psal se rok 1965 a lidstvo poprvé pohlédlo na tvář cizí planety. Sonda Mariner 4 poslala na Zemi historicky první snímek Marsu zblízka. Co tehdy vědci viděli? A proč to bylo překvapivé i trochu zklamání? Představte si to: červenec 1965, Amerika je ponořená do závodů o vesmír. Po sérii neúspěchů se americká NASA odhodlala poslat […]
Jako věčné chemikálie jsou označovány chemické sloučeniny obsahující fluor, ze kterých je zhotovována řada vodě, mastnotě a skvrnám odolných výrobků, jako je nepřilnavé nádobí či oblečení do deště. Jenže tyto chemikálie se dostávají i do našich těl a jsou spojovány s řadou zdravotních problémů. Nyní se ukazuje, že si s nimi naštěstí do jisté míry […]
Ačkoliv se letní teploty u nás zatím zdají být spíše umírněné, meteorologové varují, že ty nejhorší vlny veder teprve přijdou. Jinde v Evropě trápí horko lidí i zvířata mnohem více. Zatímco my se ochladíme klimatizací či návštěvou bazénu, zvířata tolik možností, jak bojovat s vedrem, nemají. S rostoucími teplotami totiž jejich strategie proti přehřátí nemusí […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz