Domů     Zajímavosti
Vakuování potravin pro lepší chuť a delší trvanlivost potravin

komerční sdělení

Jak je možné prodloužit dobu trvanlivosti potravin, abyste nemuseli už nikdy nic vyhodit jen proto, že jste špatně odhadli množství? Nebo vám zbyly nějaké dobroty z oslavy narozenin, na které ale právě teď nemáte chuť?

Díky vakuování potravin je po problému! Vakuované potraviny totiž vydrží čerstvé i pětkrát déle, stále si udrží vitamíny a živiny a budou krásně vonět. A ještě k tomu ušetří místo v mrazáku nebo chladničce, což ocení snad každá hospodyňka..

Vakuovačka potravin funguje na principu odsátí vzduchu. Tím pádem se nebudou mít kde množit bakterie a plísně, které obvykle přežijí a rozmnožují se díky kyslíku.

Vakuované potraviny nenasají ani pachy jiných potravin uložených v chladničce. A nejen, že pachy nenasají, ale samozřejmě ani nevypustí, což se hodí například při marinování, ať už masa nebo sýrů, ale také při úschově již uvařených pokrmů.

Co všechno lze vakuovat?

Vakuovat můžete kuřecí, vepřové i hovězí maso, ale také ryby, zeleninu, ovoce a dokonce nápoje – prostě jakýkoliv pokrm, který chcete uchovat déle čerstvý. Na plesnivé potraviny a zkyslé mléko tedy můžete s pomocí vakuovačky zapomenout.

Pevné potraviny, jako je například maso, je vhodné vakuovat do fólie, díky čemuž nezaberou žádné místo vchladničce či mrazáku navíc. Například polévky a ovoce se vám ale budou lépe vakuovat v nádobách.

Vakuovačky rádi využívají i kuchaři v restauracích, kteří si mohou předpřipravit potraviny, například brambory nebo maso, takže si během obědového frmolu značně urychlí práci a potraviny jsou přitom stále naprosto čerstvé.

A nejen čerstvé! Vakuování a třeba i následné zmrazení ​udrží potraviny krásně křupavé a nepřijdou ani o živiny​. Stejně tak toho můžete využít i vy, například si nachystat ovoce na stále oblíbenější smoothie a ráno vždy jen z nádoby vytáhnout potřebné množství.

Související články
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
Tuto otázku si položili vědci z Friedrich Alexander Universität v Německu a hledali na ni odpověď. Zkoumání podrobili chemikálie obsažené v tělesném pachu, jejichž koncentrace se liší u kojenců a dospívajících. Malé děti voní rodičům příjemně, jako květiny, zato při zachycení tělesného pachu puberťáků, kteří nepoužili deodorant, sebou nejeden rodič trhne a nakrčí nos. V […]
Má pověst jedné z nejnavštěvovanějších sociálních sítí. S každým dalším přečteným příspěvkem však podle výzkumu vědců z Torontské univerzity naše psychika značně trpí. Autoři studie, která byla publikována v časopise Communications Psychology zjistili, že přihlášení na sociální síť X (dříve známé jako Twitter) sice u některých uživatelů vedlo k většímu pocitu sounáležitosti, zároveň ale bylo […]
Necelých 100 dní do XVII. všesokolského sletu, největší sportovně-společensky-kulturní události roku na našem území, Česká obec sokolská oficiálně oznámila spuštění prodeje vstupenek na hromadné skladby. V rozmezí 200 až 700 korun na den budou k zakoupení od 1. dubna a očekává se, že se hlediště Fortuna Areny zcela zaplní. Ulicemi Prahy už teď jezdí speciální sletová tramvaj […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz