Domů     .Top
Víme jak šetřit při nákupech na internetu

komerční sdělení

Nakupování vám nemusí dělat permanentní vítr v peněžence. Stačí si pamatovat několik užitečných tipů na chytrý nákup, se kterým ušetříte. Které to jsou?

Nespěchejte

V mnoha případech se můžete zbytečně unáhlit. Opravdu potřebujete třetí sukni, novou televizi nebo ten zaručeně výhodný kávovar ve slevě, když kávu pijete dvakrát do roka? Nakupování online je poměrně zrádné v tom, že máme pocit, že se vlastně ani o nákup nejedná.

Když pár dní ponecháte zboží v košíku, přesvědčíte se o tom, že zboží opravdu chcete. Navíc vám na něj může přistát i nějaká ta zajímavá sleva. Provozovatelé e-shopů se přirozeně snaží přimět váhající zákazníky k tomu, aby nakoupili.

Porovnávejte a hledejte

Je to docela nasnadě, nakoupit v prvním obchodě se nemusí vyplatit. Porovnejte si jednotlivé nabídky, sledujte vývoj cen daného zboží a nakupte ve vhodném okamžiku. Naučte se využívat slevy. Počkejte si, až bude vámi vyhlédnuté zboží v akci.

Dobrou volbou je i využívání slevových kuponů. Ty se dají sehnat na internetu, a to přímo na specializovaných portálech.

Uplatnit je můžete na mnoho druhů zboží – od kosmetiky po krmení pro domácí mazlíčky. Jedním z takových portálů, kde najdete slevové kódy do obchodu, je i web Megakupon.cz.

S ním nejen ušetříte, ale získáte i zajímavé tipy na dárky.

Šetřete na dopravě

U levnějších položek se ceny dopravného mohou rázem vyšplhat nad cenu původního zboží. Tam, kde je to možné, využívejte možnost osobního vyzvednutí. Ať už přímo na pobočce dané prodejny nebo u partnerské výdejny.

Myslete i na akce, jako jsou například Dny dopravy zdarma. Konají se každoročně a zapojují se do nich stovky různých obchodů.

Některé e-shopy také mají pro dopravu zdarma cenový limit. Jestliže si další položky objednávat nechcete, zkuste se domluvit s někým z rodiny, s kamarádkou nebo třeba s kolegyní. Objednejte si hromadně, ušetříte tak i několik stovek korun.

Nebojte se zboží z druhé ruky

Naučte se využívat aukční portály, bazary, inzertní servery nebo weby zaměřené na výměnu zboží. Je šance, že se někdo bude za symbolickou cenu zbavovat kvalitního zboží proto, že se mu už nehodí, zabírá mu místo nebo třeba proto, že se mu nelíbí. A vy mnohonásobně ušetříte oproti nákupu zcela nového výrobku.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz