Domů     Technika
Technické hity
21.stoleti 20.8.2010

Léto se chýlí ke svému konci a to je ten správný čas zjistit, jaké nové zajímavé věci se vyrojily v oblasti technických hitů. Dnes si prohlédneme duhovou klávesnici, ne zcela obvyklým způsobem si zamícháme šálek čaje nebo si netradičně zjistíme počet vypitých piv.


Sluchátka s laserem

Logitech Laptop Headset H530 a H555

Sluchátka Logitech® USB Headset H530 a Logitech® Laptop Headset H555 mají podporu super wideband audio (podporují plný rozsah slyšitelných kmitočtů), a proto je přenášený zvuk velmi čistý. Lehoučká sluchátka Laptop Headset H555 se dají složit a snadno se vejdou do přiloženého obalu. Sluchátka USB Headset H530 jsou vybavena laserovými ovladači zajišťujícími dobrou kvalitu zvuku.
+ Oboje sluchátka jsou kompatibilní s aplikacemi Skype
Předpokládaná cena: 1 190, resp. 1 390 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 90%

Paní, přišlo vám psaní

Poštovní schránka pro email

Je pravdou, že klasická pošta zažívá v éře její elektronické kolegyně útlum. Ne tak ovšem poštovní schránky. Ty si mohou najít své uplatnění i v počítačovém světě. Třeba v podobě USB portu. Když vám do emailové schránky přijde zpráva, schránka se rozsvítí. Přístroječek je kompatibilní s gmailem, yahoo, outlook expressem, Windows Live, Live Mail, POP3, ale také Facebookem a Twitterem.
+ Zajímavá vychytávka
– Spíše jen pro ozdobu
Předpokládaná cena: 400 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 70%

Klávesnice, která hraje všemi barvami

Duha v kanceláři

Práce s počítačem nemusí být jen šedivá nuda, jak se někdy stává. Obohatit ji může například tato netradiční klávesnice Luxeed U5. Je v ní zabudováno 430 LED lampiček a tak se může rozsvítit všemi barvami duhy. Vlastník klávesnice si může vesele nastavovat způsoby, jakými barvami se bude kochat.
+ Design
– Poněkud dražší špás
Předpokládaná cena: 5 000 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 70%

Notebook vytrvalec

Toshiba Satellite A660-10X

Notebook Toshiba Satellite A660-10X s procesorem Intel Core i7-720QM, 4 GB DDR3 operační paměti, pevným diskem s kapacitou 640 GB a grafickou kartou Nvidia GeForce GT 330M s technologií CUDA a 1 GB VRAM vydrží v provozu až 4 hodiny 15 minut. Multimediální funkce a výpočetní výkon doplňuje i celkem pěkný design s novou klávesnicí a odolným provedením s texturovanými plochami.
+ Baterie vydrží dlouho
Předpokládaná cena: 25 190 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 80%

Šuplík pro iPady

Proti nenechavým rukám

Známe iPhone, iPod, iPad…do výčtu íček lze teď nyní zařadit také iDrawer, neboli hezky česky iŠuplík.  Speciální zásuvka se připevní pod desku stolu a iPad se v ní jednoduše zamkne. Šuplík je vybaven větracím otvorem a také elektrickými zástrčkami. Tak se iPad může vesele nabíjet. Samozřejmě, že zásuvka je vhodná i pro klasické mobilní telefony.
+ iPad je v bezpečí
– V ČR zatím nedostupné
Předpokládaná cena: 1 500 Kč
Hodnocení 21.STOLETÍ: 60%

Otvírák s počítadlem

Jak si ohlídat hladinku

Když budete sedět s kamarády na rybách, nebo někde na chatě, pro zkrácení chvíle si dáte závod v pití lahvových piv. Přesně na tohle se hodí otvírák s počitadlem. Anebo si ho koupí přísná manželka a ta pak bude mít jasný přehled, kolik toho její drahá polovička vypila…
+ Přehled o počtu vypitých piv
– Přehled o počtu vypitých piv 
Předpokládaná cena: 290 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 60%

Budík nebo „spacík“?

Lepší, než počítání oveček…

Budík bývá v křížovkách obvykle označován jako zvonící nepřítel na pět. Tento budík se však s touto negativní nálepkou evidentně nesmířil. Ke svému majiteli se chová laskavě. Pomůže totiž svému majiteli usnout. Obsahuje totiž osm uklidňujících zvuků, například zurčení horského potoka, šumění deště nebo lesa.
+ Pomůže usnout…
– …ale ráno zase vzbudí
Předpokládaná cena: 600 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 70%

Rockerem za každých okolností

Triko místo kytary

Hudební nástroje jsou drahé a taková elektrická kytara není výjimkou. Speciální tričko však může kytaru celkem snadno nahradit. Dá se na něj normálně hrát, navíc s tričkem se dodává i kytarové kombo, které se umístí za opasek.
+ Člověk s sebou nemusí vláčet kytaru
– Takové tričko se asi ne úplně dobře pere a skutečný nástroj přece jen nenahradí
Předpokládaná cena: 6 000 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 50%

Samomíchací hrnek

Šálek pro lenochy

Aby si člověk ušetřil práci, vymyslí opravdu leccos. Například kohosi nesmírně otravovalo míchání nápoje v šálku. Ať pil čaj nebo kávu, míchání lžičkou pro něj muselo být noční můrou. I jal se vymyslet způsob, jak se této ohromně nepříjemné činnosti zbavit. Stačilo pár drátků, tlačítko a vynález byl na světě. Nyní stačí jen stisknout čudlík a hrnek se začne míchat sám.
+ Zajímavý nápad
– Tak líný snad nemůže být nikdo, že by jej vyčerpávalo i míchání
Předpokládaná cena: 390 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 40%

Předchozí článek
Související články
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
První ložiska, tedy součásti, které snižují tření, lidstvo využívalo už v antice. A vývoj stále pokračuje. Na moderních hydrostatických ložiscích pracují odborníci na tribologii z Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně. Přišli na to, jak udělat ložiska energeticky až o pětinu úspornější.   Využití by vylepšená technologie mohla najít ve velkých obráběcích strojích, divadelních točnách […]
Celoevropský společný podnik EuroHPC (EuroHPC JU) vyhlásil výběrové řízení na dodavatele nového kvantového počítače konsorcia LUMI-Q, který bude umístěn v České republice a propojen se superpočítačem KAROLINA. Národní superpočítačové centrum IT4Innovations, které je součástí VŠB – Technické univerzity Ostrava, se tak stane domovem prvního českého kvantového počítače. Kvantový počítač konsorcia LUMI-Q bude založený na supravodivých […]
Společnost OpenAI na sklonku ledna značně pozměnila „pravidla hry“. Ze svých zásad totiž odstranila zákaz týkající se poskytování umělé inteligence armádám. Proč? Kvůli prevenci! Spolupráci s Pentagonem navázalo „dítko“ Elona Muska a Sama Altmana v polovině ledna, a to konkrétně v oblasti kybernetické bezpečnosti. Projekt, do kterého společnost prozatím zapojila je však ryze preventivní – […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz