Domů     Technika
SERIÁL: Vynálezy, které mohly zničit svět 8. díl. ŽIVÍ BY ZÁVIDĚLI MRTVÝM!
21.stoleti 19.10.2009

Od konce tzv. studené války uplynulo v řece času již přes 20 let. Může však celý svět už žít trvale v míru a klidu? Podle nejnovějších údajů vědeckého časopisu New Scientist působí dnes přes 400 000 vědců a inženýrů ve vojenském výzkumu, což je ještě o 20 % více, než za studené války. Od konce tzv. studené války uplynulo v řece času již přes 20 let. Může však celý svět už žít trvale v míru a klidu? Podle nejnovějších údajů vědeckého časopisu New Scientist působí dnes přes 400 000 vědců a inženýrů ve vojenském výzkumu, což je ještě o 20 % více, než za studené války.

Ovšem jen pramálo se ví o tom, na jaké cíle se zaměřují. Náš seriál přiblíží nejničivější zbraně, které by mohly způsobit globální katastrofu – a tak i utrpení a smrt vás i vašich blízkých.

Zásahy do přírody a likvidace živých organismů

Děsivé peklo na Zemi prožilo před pěti roky – 26. 12. 2004 – Thajsko a okolní oblasti při ničivém tsunami. Tato největší přírodní katastrofa moderní historie si za kratičkou dobu vyžádala přes 220 000 obětí – mužů, žen i dětí.
Jak se ukazuje, podobný běs nám mohou dnes snadno způsobit dobře utajované geofyzikální, klimaticko-tektonické zbraně!

Tajemstvím není, že dokážou vyvolat umělé zemětřesení, výbuchy vulkánů, hladomor ze sucha či naopak ničivé záplavy a další hrůzy, při kterých by měl husí kůži a strachem o holý život se chvěl i nejodvážnější autor sci-fi!

Poroučejí dešti a větru?
Světové velmoci (zejména USA a Rusko) mohou sehrát drama hrůzné tiché války, ve které hlavní role obsadí různé typy klimaticko-tektonických zbraní. Zásadní teoretické principy vyvolávání zdánlivých (!) přírodních katastrof objevil geniální Nikola Tesla už před 100 lety!

Princip: Cca 80 km nad našimi hlavami je řídká část atmosféry – ionosféra. Obsahuje velké množství nabitých částic (iontů) a mj. umožňuje šíření různých rádiových signálů.
V ionosféře se molekuly vzduchu rozštěpí ultrafialovým zářením na kationty a elektrony. Elektrony jsou o mnoho lehčí než kationty, takže se pohybují mnohem rychleji a ve větších výškách. Spodní vrstva ionosféry je nabita kladně, horní záporně.
Hrozba: Když v takové situaci použijeme výkonný americký vysílač HAARP (viz dále) a ionosféru zahřejeme, urychlí se pohyb částic – zejména elektronů. Ze zahřátého místa ionosféry tak vyletují elektrony a přebytečné kationty se začnou ukládat do mraků. Ovšem jestliže na obloze mračna nejsou, ukládají se kationty do zemského povrchu.

Klimatické zbraně ovlivňují podnebí
Princip: Pokud je mrak silně elektricky nabitý, kapičky vody se vzájemně odpuzují a nesrážejí se. Mrak roste na velikosti, má podivnou barvu, ale nevypadávají z něj dešťové kapky. V oblasti pod ním vznikne velké sucho. Musí se však jednat o mohutná mračna.
Samozřejmě lze postupovat i opačně – náboj z mraků odstranit. Co se stane? Nastane katastrofa – mohutné ničivé záplavy.
Nikdy v historii lidstva neměly povodně tak ničivou intenzitu za tak krátké časové období.
Hrozba: Po obloze se už dá uměle přepravit značné množství vody v krátkém čase a poté ji v případě potřeby uvolnit na vybranou oblast.

21. STOLETÍ upozorňuje:
Nejen odborníci si všímají, že oblaka na obloze v posledních letech mají dříve nevídanou barvu. Souvisí právě s tímto nábojem.

Tektonické zbraně přemísťují části zemské kůry
Princip: Kationty se ukládají do zemského povrchu a pronikají do spodních vod. V půdě se zdržují dlouhou dobu na jednom místě.
Hrozba: V geologickém zlomu po dostatečném nabití dochází k elektrickému výboji do zemského pláště. Jeho vybití se podobá jadernému podzemnímu výbuchu. Mocný výboj uvolní silné zemětřesení nebo dokáže iniciovat sopečnou erupci. Použití tektonické zbraně může předcházet klimatická zbraň (viz výše), která zajistí čisté nebe.

21. STOLETÍ upřesňuje
Podmínkou podobného útoku je čistá obloha. Pokud by se tam totiž objevila mračna, mohla by odnášet náboj pryč.

Záhadný americký HAARP se představuje
Uvedené poznatky proměňuje v děsivou praxi americký systém HAARP (High-frequency Active Auroral Research-Program čili nízkofrekvenční aktivní polární výzkumný program.)
Oficiálně jde o program vědeckého výzkumu ionosféry, ale prozradilo se, že HAARP představuje účinné vojenské zařízení v podobě smrtonosného hořáku.
Princip: Jak upřesnil známý odborník Lukáš Visingr, systém na ploše 13 ha tvoří 180 antén; každá má dva dipólové přenašeče o výkonu 10 000 W. Celá soustava dosahuje výkonu 3,6 MW (3,6 milionu wattů). Antény mají dvě kmitočtová nastavení (2,8–7 MHz a 7–10 MHz.) HAARP vysílá elektromagnetické vlnění do ionosféry, která slouží zejména jako gigantická „anténa“. Její pomocí se dá signál zaměřit na libovolné místo na zeměkouli.
Hrozba: Pokud se celý výkon HAARP za vhodných podmínek zaměří na jediný bod oblohy, původní signál se zesílí až tisíckrát, tedy na 3,6 miliardy wattů! Tato hodnota se rovná dvojnásobku výkonu všech vodních elektráren v ČR dohromady!

21. STOLETÍ zjistilo:
Za určitých meteorologických podmínek lze z ionosféry odčerpat značné množství elektromagnetické energie. HAARP může ionizací či ohřevem atmosféry výrazně ovlivnit proudění vzduchu, a tak způsobit třeba bouřku, tornádo, extrémní vedra či mrazy. Např. je možné kdekoli na světě vyvolat umělý blesk, mnohem silnější než kterýkoli přírodní;

Vraždil v Číně HAARP?
Loni 12. května postihlo nečekané silné zemětřesení o síle 9 stupňů Richterovy stupnice čínskou oblast S‘-čchuan. Střechu nad hlavou ztratilo cca 5 000 000 obyvatel, zahynulo či beze stopy zmizelo 88 000 lidí.
Nenasytná smrt mohla mít hody ještě bohatší: V epicentru zemětřesení totiž leží přehrada, po jejímž protržení by vodní živel utopil další desítky tisíc životů. Přehradní nádrž naštěstí vydržela, ale popraskala a její technické zařízení je zničeno.

21. STOLETÍ vypátralo:
Mnozí odborníci uvádějí, že tragédii zavinil mohutný energetický náboj, vytvořený systémem HAARP.

Jaký by byl důvod k útoku? Tato oblast patří mezi nejdůležitější oblasti čínského jaderného průmyslu, jsou zde velká skladiště zbraní. Navíc si krátce před katastrofou četní svědci všimli nezvyklých úkazů na obloze – zejména podivné silné záře.

Kam se vypařili vojáci?
Nezvyklé atmosférické jevy (duhová mračna aj.) se prý objevily, když americký systém HAARP z Aljašky před pár roky zaútočil na ruský komplex tzv. atmosférických radarů na březích Bajkalského jezera. Cíleným zemětřesným jevem zde byl zničen i velice nákladný podvodní neutrinový dalekohled (BDUNT).
Rusko údajně vzápětí reagovalo vytvořením gigantického energetického paprsku. Vyvolal hurikán Katrina, který devastoval americké město New Orleans. Američtí meteorologové poznali, že hurikán má od vzniku nezvyklý průběh rozpadu nad americkou pevninou. Později se něco podobného dělo s tropickou bouří Gustav. Ta se kupodivu oproti obvyklému průběhu podobných pohrom pohybovala v blízkosti zdejších naftových rafinérií, jako by byla dálkově řízena.
Záhadou také zůstává údajné náhlé „vypaření“ mnoha tisíc čínských vojáků, kteří se v roce 1969 střetli na Sibiři s Rusy poblíž hraniční řeky Ussuri. Zůstaly po nich jen perleťové knoflíky z uniforem. (Odborníci hovoří o použití ruské palivo-vzdušné bomby.)

Co dalšího ještě ukrývají tajné arzenály?
Na svou chvíli na dobře utajených místech čekají další poslové smrti: Pumy z antihmoty nebo jejich příbuzné umožňující přeměnit kyslík z ovzduší na jedovatý plyn. „Vědci“ se snaží o vytváření umělých tzv. černých děr či umělého zatmění Slunce, což by v postižené oblasti negativně ovlivnilo vývoj vegetace i život lidí. Výjimkou nemá být ani umělé plazmové slunce, které žárem zničí vegetaci i živočichy. Příčinou určitých požárů jsou prý blesky z umělých bouří.
Varování se vztahuje zejména k roku 2012, kdy prý „temné síly“ chtějí využít jako roušky ke svým barbarským pokusům zvýšenou sluneční aktivitu! Uvidíme!

Více se dozvíte:
F. Ništiar: Bioterorizmus – zhubný nádor tretieho tisícročia, Amicus, Košice, 2002
http://cs.wikipedia.org/
http://www.military.cz/usa/weapons/haarp/haarp.htm
http://www.matrix-2001.cz


Geofyzikální válka (z angl. Geophysical warfare; též se používá spojení Earth as weapon – Země jako zbraň ) označuje záměrné zasahování do geofyzikálních procesů Země pro vedení války nebo obecně k vojenským účelům.

Geofyzikální válečníci mají pestrý arzenál
V různých stadiích výzkumu, ale také praktických zkoušek, ba i přípravy k použití jsou součásti děsivé mozaiky, kterou nelidské mozky plánují k použití na bezbranných obětech.

21. STOLETÍ se podařilo zjistit, na co se především zaměřují:
* umělé změny klimatu na velkém prostoru
* vyvolání dlouhotrvajících dešťů
* vyvolání sucha
* vyvolání změn teplotního režimu
* vyvolání změn směru a intenzity cyklonů
* destrukce ozónové vrstvy
* změna elektromagnetických poměrů atmosféry
* toxikace atmosféry na základě přeměny atmosférického kyslíku v ozón za použití  „superpumy“
* změny fyzikálních poměrů v mořích a oceánech, zvláště za účelem paralyzování činnosti ponorek
* radioaktivní zamoření vod
* zaplavení přímořských oblastí a přístavů umělým vlnobitím
* uměle vyvolané zatopení zemského povrchu
* vyvolání umělého zemětřesení a vulkanických výbuchů s využitím aktivních tektonických vrstev
* porušení soutěsek, změny toků řek
* úmyslně založené rozsáhlé požáry
* oteplení permafrostu (věčně zmrzlá půda), které povede ke zničení objektů (tradičních dřevěných staveb apod.)
* ničení rostlinné zeleně a vrchní vrstvy zemského povrchu
* usměrnění letu a dopadu asteroidů na určité oblasti.

Po světě číhají desítky smrtonosných „hořáků“
Americká hlavní základna HAARP se nachází na Aljašce, v oblasti Gakona (poblíž města Anchorage). Poněkud menší zařízení takového typu se ukrývá v Norsku, třetí v Portoriku. Důvěryhodné zdroje tvrdí, že další jsou na jižní polokouli (snad i poblíž jižního pólu). Kromě toho je po Zemi rozmístěno několik desítek dalších atmosférických „hořáků“ mnohem menších rozměrů, ale plně funkčních.

21. STOLETÍ vypátralo:
Systém obsluha spouští nejméně jednou za měsíc.

Mezinárodní zákazy neplatí?
Už roku 1976 podepsalo přes 60 států dohodu o zákazu geofyzikálních zbraní, která ovšem platila na dobu určitou, a to 20 let. Např. už v roce 2002 ruská Duma připravila memorandum doporučující zákaz používání tzv. geofyzikálních zbraní. Zaslala ho všem státníkům, představitelům OSN a významným vědcům. V současnosti se podobné snahy o objevují stále více.

Nenechte si ujít další díly seriálu
1. Jaderné zbraně: Jasnější než tisíc Sluncí!
2. Biologické zbraně milují epidemie, které zahubí jen život
3. Botulismus je masovým vrahem
4. Kde chemie slouží hromadnému zabíjení?
5. Nováček (Novičok) předčí vyzkoušené nervově paralytické látky
6. Otec všech bomb sedmikrásky neseká
7. Nejnovější zbraně budoucnosti pro přímé působení na lidi
8. Zásahy do přírody (geofyzikální zbraně) a následná likvidace živých organismů
9. Relativně neagresivní informační válka
10. Jisté je, že na svou šanci čekají i teroristé

Předchozí článek
Další článek
Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz