Domů     Technika
Technobox
21.stoleti 20.6.2008

Novinky ze světa techniky

Garmin Colorado 300
Pokud hledáte rádi poklady, pak jistě znáte celosvětovou hru Geocaching. Právě speciální podporou pro stahování dat, pozice pokladů a jejich popisů ze serveru www.geiocaching.com  je vybaven Garmin Colorado 300. Tato navigace patří mezi nejvyšší modely turistických navigací a pro opravdu snadné ovládání nabízí velký displej s mimořádným rozlišením a unikátní ovládání pomocí rotačního kolečka „Rock´n´Roller“.
Díky robustní konstrukci Colorado odolává ponoření do vody, vibracím nebo běžným pádům na zem.
Cena:  12 990 Kč včetně podrobných navigačních turistických map


Telefon na dvě SIM karty
Evolve

Populární značka Evolve připravila další novinku, která může zaujmout funkcí, jakou má na českém trhu zatím jen několik přístrojů Ty se dají doslova spočítat na prstech jedné ruky. Podpora dvou SIM karet různých operátorů nebo dvou SIM karet stejného operátora je stále spíše výjimkou. Obě SIM karty jsou aktivní současně, takže uživatel nikdy nezmešká žádný hovor nebo SMS a pro odchozí hovory či SMS si může zvolit tu SIM kartu, která poskytuje pro danou situaci nejlepší podmínky. Telefon je samozřejmě vybaven fotoaparátem, českým menu, Bluetooth, podporou přehrávání videa ve formátu 3GP a hudebních souborů MP3. Podporován je také WAP i GPRS, přičemž je telefon vybaven time managementem (kalendář, úkoly, alarm, zapnutí/vypnutí v nastavený čas), slotem na microSD kartu (1GB karta je součástí dodávky), dvěma reproduktory s funkcí 3Dsound, USB portem a jako třešničkou na dortu též kvalitním dotykovým TFT displejem.
Dotykové pero je součástí dodávky spolu s bohatým příslušenstvím, dvěma bateriemi s nadstandardní kapacitou 1500 mAh a 1GB kartou microSD.
Cena: 6150 Kč

Víc než jen notebook
Acer Aspire 6920

Acer Aspire 6920 v originálním výrazném designu Gemstone Blue posouvá standardy zase o kus dál. Zobrazení s poměrem stran 16 : 9, které je ideální pro sledování filmů, a volitelný 16“ LCD displej s plným vysokým rozlišením HD (1920 x 1080 pixely) poskytují vizuální zážitek, který vám vezme dech. Tento displej zobrazí o 14 % víc obsahu než běžný displej 15,4″. Budete se moci dívat na filmy z disku Blu-Ray Disc™ na televizoru s rozhraním HDMI a podporou Digital Living Network Alliance (DLNA). Aspire 6920, který využívá převratnou procesorovou technologii Intel® Centrino® a je osazen výkonným procesorem Intel® Core™2 Duo, je určen pro nejnáročnější uživatele.
můžete využít jedinečný mediální panel CineDash při volbě zábavy jediným dotykem.  
Cena od 26 444 Kč

Nejen pro astronauty
Chronograf Fortis

Švýcarská hodinářská značka Fortis je velmi úzce spjata s Mezinárodní vesmírnou stanicí (ISS) a dlouhá léta je oficiálním dodavatelem hodinek při různých misích. Nechyběla tedy ani u té poslední, kdy 7. 2. 2008 odstartoval raketoplán Atlantis, který na ISS přepravil evropský výzkumný modul Columbus (vědecká laboratoř o délce 6,871m a průměru 4,487m). Hodinky B-42 jsou již 3. generací chronografů pro kosmonauty, kterou Fortis vyrobil. Automatický strojek této časomíry je uložen ve 20bar vodotěsném pouzdře z kartáčovaného titanu, jehož korunka a tlačítka jsou potaženy vrstvou kaučuku. Na zápěstí jej pak drží tah, jenž je zhotoven také z titanu, avšak je možné jej vyměnit za řemínek v požadovaném materiálu
Mechanický strojek kromě zmíněného chronografu nabízí také indikátor dne a data pod safírovým sklíčkem s oboustrannou antireflexní vrstvou. 
Cena: 74 200 Kč

Z pohodlí domova až k cíli
Nablýskaná kráska Strada
Míříte li na dovolenou či na obchodní cesty, po České republice nebo mimo ni, Panasonic Strada CN-GP50N vás doprovodí spolehlivě až na vytoužené místo. Chytrá, elegantní, vytrvalá a především spolehlivá společnice na cesty hovoří a píše plynně česky! Její míry jsou 128 x 84 x 30 mm a s orientací vám pomůže, i když vystoupíte z auta – díky integrované baterii až 4 hodiny. Všestranná navigační jednotkal je navíc rozšířena o funkce Hands Free a Bluetooth.
Významné architektonické památky, jako například Brandenburská brána nebo pařížský Vítězný oblouk, se na mapě zobrazí jako trojrozměrné ikony. Databáze zahrnuje celkem 220 památek v 10 evropských zemích.
Cena: 9995 Kč

Vše po ruce
Microsoft Laser Desktop 7000

Zase o něco pohodlnější je nová ultra tenkáklávesnice a bezdrátová dobíjecí myš. Tato aeroklávesnice s ergonomickým designem Laser Desktop 7000  byla navržena speciálně jakož to doplněk k operačnímu systému Windows Vista. Samozřejmě jí nechybí nastavitelné klávesy, které okamžitě spustí například vaše oblíbené internetové stránky nebo programy. Klávesnice s myší pracují na frekvenci 2,4 GHz.
Integrace spolu s Windows Vista je opravdu obdivuhodná a usnadňuje práci s tímto OS
Cenu odhaduje redakce na 3500 Kč

Neomezené mobilní tarify i v ČR
O2

S nabídkou „neomezených“ akcí se u mobilních operátorů můžete setkat poměrně často, tentokrát se ale o žádný reklamní trik nejedná. Telefónica O2 spustila od poloviny května nové, tzv. „neonové“ tarify, které za paušální měsíční poplatek nabízejí neomezený rozsah služeb. Na výběr je celkem šest variant, které jsou odstupňovány jak cenou, tak možností jejich čerpání. Nejlevnější tarif O2 NEON S nabízí bezplatné víkendové volání do vlastní sítě, na opačném pólu pak stojí O2 NEON XXL, se kterým mohou zákazníci za fixní poplatek volat kdykoli, kamkoli a zcela bez omezení.
Trend neomezených služeb za paušální částku se ve světě už prosadil, uvidíme, zda u nás budou O2 následovat i ostatní operátoři.

Inspirován kokpitem
Revue Thommen

Švýcarský výrobce hodinek Revue Thommen je spjat s leteckým průmyslem již řadu let. Právě proto je jeho model Airspeed Instrument Chronograf inspirován právě kokpitem letadla. Tyto hodinky se čtvercovým ocelovým pouzdrem s úctyhodným rozměrem 44 x 44 mm skrývají quartzový strojek ETA, který je rozšířen o funkci chronografu a data. Vodotěsný je do 50 metrů vodního sloupce.
Ocel potažená vrstvou černého uhlíku je zdobená zlacenými detaily do růžova (luneta, rohy pouzder, spona, korunka a tlačítka)
Cena: 30 000 Kč

 

Další článek
Související články
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz