Domů     Technika
TECHNICKÉ HITY: Pro každého něco…
21.stoleti 17.3.2006

Orientovat se dnes v bouřlivém světě elektroniky je stále těžší. Ze záplavy novinek přesto i dnes vybralo 21.STOLETÍ pár zajímavých výrobků.Orientovat se dnes v bouřlivém světě elektroniky je stále těžší. Ze záplavy novinek přesto i dnes vybralo 21.STOLETÍ pár zajímavých výrobků.

Jak ochladit počítač?
Zalman TNN300

Výjimečná počítačová skříň s integrovaným chladícím systémem pro součástky každého počítače. Ke zdrojům tepla v počítači, jako je procesor nebo grafická karta, jsou přes masivní chladící bloky napojeny heatpipes. Ty odvádějí teplo do stěn počítačové skříně.
Heatpipes pracují na principu trubice, která pomocí kondenzace vnitřní kapaliny odvádí teplo z teplých částí na chladný konec trubice, kde kapalina opět zkondenzuje a vrací se zpět ke zdroji tepla. Díky použité hliníkové slitině skříň dokonale pohlcuje teplo, které za pomoci žebrování předává do okolí. Toto řešení nabízí naprosto tiché chlazení a velmi originální design.
Skříň je vybavena čtečkou paměťových karet a multimediálním dálkovým ovládáním, kterým lze snadno ovládat počítač z pohodlí křesla.

+ Absolutně neslyšné chlazení i pro velmi výkonné počítače.
+ Nekompromisní zpracování a použité materiály.
– Prozatím vysoká cena.
 
Cena: 21 419 Kč

Křišťálově čistý obraz
Nové LCD displeje Barco

Nedávno představené LCD monitory Barco díky rozlišení 1920 x 1080 bodů překonávají možnosti LCD displejů s WXGA rozlišením a nižším. Pouze High Definition displeje dokáží správně zachytit HD digitální obsah, čímž vzniká nejlepší možné věrné zobrazení, jasný a čistý obraz.
Displeje nabízejí vysoký jas 500 cd/m2 a kontrast 800 : 1.  Modely Barco LC-42 a LC-47 se dají využít jako samostatné nezávislé LCD zobrazovače řízené externím počítačem, video zdrojem nebo v kombinaci s kontroléry Barco. Mohou se však také stát součástí celé sítě displejů. Navíc je, díky bezvětrákovému chlazení, zaručen velmi tichý chod.

+ umožňují zobrazit dva zdroje signálu současně, buď vedle sebe, nebo jako vložený obraz (volitelné umístění i velikost)
– je vhodnější pro průmyslové použití a to kvůli jednoduchému designu a absenci tuneru

Cena Barco LC42: 238 000 Kč
Cena Barco LC47: 340 000 Kč

Pro pohodlnou práci s notebookem
Bezdrátová dobíjecí myš

Společnost Dicota začala dodávat na trh bezdrátovou myš Phasor, která dokáže skenovat povrch dvacetkrát častěji než běžné optické myši. Je to dáno novou laserovou technologií, která zaručuje větší přesnost, okamžitou reakci. Je tak připravena pro  absolutně přesnou a jemnou práci na téměř jakémkoli povrchu.
Phasor má, díky digitální RF 27 MHz-technologii, dosah až 1 metr. Samotná myš má tři tlačítka včetně rolovacího kolečka pro pohodlné listování. Je napájená dvojicí nabíjecích baterií, jež jsou součástí balení, a při vybití pak stačí myš připojit USB kabelem k notebooku a dále nerušeně pracovat, dokud se zas nedobijí.

+ díky symetrickému tvaru se přizpůsobí pro leváky i pro praváky
– není opatřena přídavnými tlačítky např. na přepínání webových stránek dopředu či dozadu, atd

Cena: 1 155 Kč

Profesionální detektor kovů
XP GMAXX 2 – 2006

Vynikající francouzský detektor kovů s extrémním hloubkovým dosahem a rozlišováním kovů. Díky multitónovému zvukovému výstupu se dá bezpečně poznat, zda je pod cívkou detektoru kus zrezlého železa nebo předmět z barevného kovu, např. zlatá mince, historický odznak atd.
Detektor nabízí širokou škálu příslušenství včetně speciálních bezdrátových sluchátek XP WS1 2CH, jejichž vysílač je standardně zabudován do jednotky detektoru.
Kvalitou a výkonem se tento detektor řadí ke světové špičce a je velmi oblíben mezi „lovci pokladů“ všeho zaměření, a to nejen kvůli svému hloubkovému dosahu a rozlišování kovů, ale také pro velmi odolné provedení a zpracování.

+  extrémní hloubkový dosah a vynikající technické zpracovaní
–  rušení detektoru pod vedením vysokého napětí

Cena: 25 130 Kč

Vše v jednom
Technisat HD Vision 32

HD Vision 32″ LCD je multifunkční zařízení značky TechniSat, které kombinuje vše v jednom. Přístroj je vybaven multi-tunerem – umožňuje všechny druhy TV a R příjmu, jak digitálního satelitního, pozemního i kabelového (DVB-T, DVB-S, DVB-C), tak i analogového (kabelová a pozemní TV + FM rádio). Je rovněž připraven i pro příjem budoucího HDTV vysílání a maximálně přizpůsoben českému prostředí (technické vlastnosti i podpora češtiny v menu, TXT i EPG).
Může se pochlubit úhlopříčkou 81cm a rozlišením1366 x 768 pixelů, vstupem z PC přes RS232, 2x HDMI, CI slot, čtečkou karet. Disponuje až 16,7 milionu  barev, kontrastem 1000:1 a časovou odezvou 8ms. Zvuk je produkován z páru reproduktorů u nichž lze nastavit prostorový zvuk i přes digitální audio výstup Dolby Digital AC3 a lze jej upravovat pomocí ekvalizéru.
 
+  Univerzální zařízení s mnoha možnostmi                  
–  Není vestavěn HDD

Cena: 53 990 Kč

MP3 v hliníkovém kabátě
Emgeton Meizu X6

Na trhu MP3 přehrávačů dochází stále ke zlepšování technologií a rozšiřování funkcí jednotlivých modelů. Nasycenost trhu nutí ke snižování cen. 
Emgeton Meizu X6 je MP3 přehrávač v mírně futuristickém stylu, hlavně pouzdra v hliníkové úpravě. Samozřejmě je připraven přehrávat standardní komprimované formáty a také přijímat či nahrávat rozhlasové vysílání s možností regulací basů a výšek. Další funkcí je přehrávání ve smyčce, a to po dobu až 12 hodin a při možném nastavení 40 úrovní hlasitosti.

+ na 4 řádkovém grafickém displeji lze zobrazovat texty písní
– 1 GB interní paměť nelze rozšířit například paměťovou kartou

Cena: 5 200 Kč

Sluchátka pro mladou generaci
Sennheiser CX300

V nabídce sluchátek Sennheiser se objevil nový typ ve street provedení typu plug-in. Ten je určen hlavně pro mladou generaci, která vyžaduje výrazný basový výkon a veliký útlum okolního hluku. Jsou určena pro veškeré MP3, CD, DVD a MD přehrávače či další přenosná zařízení. Kromě toho je díky ušním adaptérům zajištěno perfektní nošení různých velikostí.
Co se týče technických parametrů, tak frekvenční rozsah potěší vaše ucho v rozmezí 18 až 21 000 Hz a jejich citlivost je až 112 dB.

+ Extrémně malé a lehké ( 4g )
– Příliš silný akustický tlak může poškodit sluch

Cena: 1450 Kč

Související články
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz