Domů     Technika
Notebooky v ceně do 4 000 Kč – jak vybrat ideální model pro sebe?

komerční sdělení

Nákup notebooku s rozpočtem do 4 000 Kč ve skvělé kvalitě je možný! Pokud je to tedy váš rozpočet, nemusíte se ničeho obávat – určitě najdete model, který splní vaše očekávání. Jak na to? Věnujte pozornost několika důležitým aspektům a učiníte správnou volbu.

Jaké jsou to aspekty? Jak vybrat notebook do 4 000 Kč? Zde je několik tipů!

Za prvé: Vaše potřeby a očekávání

Abyste mohli učinit správné a odůvodněné nákupní rozhodnutí, důkladně si promyslete, k jakým účelům ho budete potřebovat. Notebooky v ceně do 4 000 Kč mohou být používány k různým úkolům, ale vyplatí se přizpůsobit výběr svým očekáváním.

Potřebujete vybavení pro kancelářskou práci a ke studiu? Pokud používáte notebook hlavně k prohlížení internetu, úpravě dokumentů nebo používání kancelářských aplikací, nemusíte investovat do nejvýkonnějších modelů.

Pokud ho budete používat k zábavě, například k prohlížení filmů, poslechu hudby nebo hraní nenáročných her, věnujte pozornost kvalitě obrazovky a zvuku. Anebo jste student? Notebook pro studenta by měl být lehký, mít dlouhou výdrž baterie a pohodlnou klávesnici.

Širokou nabídku notebooků do 4 000 korun najdete zde: https://computer-outlet.cz/cs/notebooky-do-4-000-kc.

Za druhé: technické parametry přizpůsobené potřebám

Při nákupu notebooku do 4 000 Kč je třeba brát na vědomí určité kompromisy, které mohou být s nízkou cenou spojeny, například starší modely procesorů nebo nižší operační paměť RAM. To však neznamená, že se musíte vzdát základních funkcí nebo že tím budou ovlivněny vaše možnosti!

Například v rámci rozpočtu do 4 000 korun se nejčastěji setkáte s procesory řady Intel Core i3 nebo i5. Pro běžné činnosti, jako je prohlížení internetu, učení nebo kancelářské práce, jsou tyto procesory zcela dostačující.

V této cenové relaci by měl mít notebook minimálně 4 GB operační paměti, ale najdete i modely s 8 GB RAM.

Důležitý je také samotný pevný disk. Hledejte notebook s SSD, protože ve srovnání s tradičními pevnými disky je výrazně výkonnější než tradiční HDD. Nezapomeňte také na displej! V ceně do 4 000 korun jsou nejčastější notebooky s obrazovkou o úhlopříčce od 13 do 15,6 palce a rozlišením HD nebo Full HD.

Za třetí: věnujte pozornost značce

Před konečným rozhodnutím zvažte, zda máte populární značku notebooku. Dell, HP, Lenovo… Mnoho osob nerado mění své zvyky a více jim vyhovuje jedna konkrétní značka. Pokud je to i váš případ – vezměte to v úvahu.

Shrnutí

Výběr notebooku do 4 000 korun může být poměrně snadné, pokud správně stanovíte své potřeby a budete věnovat pozornost výše uvedeným technickým parametrům. Notebook za tuto cenu bude splňovat požadavky běžného uživatele a zároveň nabídne dobrý výkon. Poohlédněte se důkladně v tak široké nabídce a najděte si ten ideální!

Související články
Ve stájích koně za miliony, stejně tak auta na parkovišti. K tomu francouzské jídlo, francouzské pití, petanque a několik VIP osobností. Peugeot pozval na statek Dvůr Hoffmeister pár vyvolených – instagramové výherce „O den s ambasadory“. A tak tu byl Peugeot 208 i Adam Mišík, Peugeot 308 a operní pěvkyně Andrea Kalivodová, Peugeot 408 a […]
Společnost OpenAI slaví. Nedávno totiž světu představila nový model umělé inteligence o1-preview, která dokáže uvažovat jako člověk. Namísto běžných situací by však měla najít uplatnění především v profesionální sféře. Jedná se o první model z nové řady, který má ambici zlepšit schopnosti strojového uvažování a řešení složitých problémů – zejména v oblastech vědy, kódování nebo […]
Na letošní olympiádu lákali její organizátoři jako na hry poháněné inovacemi. A nešlo o plané řeči. Kromě nových světových rekordů a nezapomenutelných sportovních okamžiků představovala Paříž 2024 také defilé nejnovějších moderních technologií. Organizátoři v Paříži posunuli vytvořením digitálních dvojčat téměř všech svých sportovišť tuto iniciativu na novou úroveň. Na hry se tak bude možná vzpomínat […]
Gaming disorder neboli závislost na videohrách je Světovou zdravotnickou organizací uznávaná jako duševní choroba. Je jí myšleno hraní her na počítači, notebooku, tabletu, konzoli či mobilu v takové míře, že hráči přináší negativní důsledky v oblasti duševního a tělesného zdraví i mezilidských vztahů. Tato závislost ohrožuje až čtvrtinu českých dětí! Z vládní Zprávy o digitálních […]
Omezení rychlosti na 30 km/h vede podle nového výzkumu k sedmatřicetiprocentnímu poklesu úmrtí při dopravních nehodách. Kromě toho se při takovém snížení rychlosti snižuje jak hluk, tak i emise a spotřeba paliva. Studie, jejíž autory jsou řečtí vědci George Yannis a Eva Michelaraki, se zaměřila na kvantifikaci v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, energie, dopravy, obyvatelnosti […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz