Domů     Zajímavosti
Zlaté české ručičky eŽen…
Jan Martinec 26.3.2022

Řemeslo má zlaté dno a v 21. století se k tomu přidává i e-commerce. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) vůbec poprvé představila a vyhlásila anketu o nejlepší eŽeny v ČR – právě v oblasti e-commerce v drobném podnikání.

Cílem soutěže bylo a je ocenit práci malých podnikatelek a zviditelnit jejich schopnosti, samostatnost a kvalitu služeb. Soutěž je určena pouze ty ženy, které v rámci podnikání provozují vlastní e-shop nebo jej plánují založit a posílají z něj balíky svým zákazníkům.

Záštitu poskytl soutěži interní projekt AMSP ČR „Podnikavá žena“ (www.podnikavazena.cz). „Doputovalo k nám množství inspirativních příběhů žen podnikatelek, kteří se zabývají vlastní produkcí,“ okomentoval první ročník soutěže předseda představenstva AMSP ČR Josef Jaroš.

Často nám píšete, že je dobře, že píšeme o českých úspěších, proto v jednom z následujících čísel časopisu 21. STOLETÍ se podíváme na unikátní technologie a výrobní postupy českých produktů, českých firem a českých živnostníků.

Mezitím gratulujeme třem nejlepším eŽenam roku 2022…

1. místo: Kamila Černá

Kamila Černá se zabývá prodejem parukových výrobků a s podnikáním začala už v roce 1994. Rozhodla se vybudovat síť prodejen, které by nabízely kvalitní paruky i v menších městech, a tím pomohly zvýšit sebevědomí a kvalitu života už tak zkoušených žen (později i mužů).

2. místo: Jana Mráčková

Jana Mráčková působí v oboru online vzdělávání, knih a vydavatelství, papírnictví, druhé místo získala za svůj e-shop www.papirovestesti.cz. Aktuálně také chystá sérií praktických zápisníků pro domácnost i kancelář a zápisník finančně úspěšné ženy pro lepší finanční gramotnost a zručnost.

3. místo: Pavla Šťastná

Třetí místo obsadila Pavla Šťastná s projektem www.krasnamamka.cz. Jako vystudovaná textilačka věděla, že existují nádherné materiály a že se dá výrobek opravdu precizně zpracovat, když se chce.

Jejím hlavním důvodem pro vstup do podnikání ale byla potřeba vnést do módy pro kojící maminky trochu (víc) elegance. V úplných začátcích to byla také její vlastní potřeba mít něco hezkého, v čem by se dalo jednoduše nakojit dcerku.

„Jsem přesvědčena, že bojovat za lokální český výrobek a tím i podporu naší vlastní české ekonomiky je velmi důležité. Je pro mě smysluplné vytvářet prostředí, ve kterém zaměstnáte a zabezpečíte další schopné lidi,“ řekla Pavla Šťastná.

Zajímal by vás článek o pokrokových českých firmách a jejich technologiích? Preferujete české výrobky před čínskými? A víte, co to obnáší, když česká firma šije české oblečení ze špičkové evropské bavlny? Brzy v časopise 21. STOLETÍ.

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz