Domů     .Top
Nejlepší dovolenou zažijete v Egyptě aneb 5 důvodů, proč vyrazit do Egypta
Martin Macourek 16.5.2019

Egypt je nejen Čechy milovanou dovolenkovou destinací, každoročně jich na sever Afriky míří zhruba sto tisíc. Někteří za odpočinkem, jiní za místní kulturou a historií. Egypt je ale zemí mnoha možností, nenabízí turistům jen pyramidy a azurové moře s písčitými plážemi, jak si někteří našinci myslí, v rukávu toho má ještě více.

Jestliže nad dovolenou v Egyptě stále váháte, řekneme vám, proč si letos tuto zemi jednoznačně nenechat ujít?.

Záruka krásného počasí

Mnohdy krásné ubytování a perfektní služby pokazí ošklivé počasí. To se vám na dovolený v Egyptě jen tak nestane.

V Egyptě panují tři roční období, a to zima a první a druhé léto. Nižších teplot pod 25 °C se tak dočkáte  od 15. listopadu do 15. března, po zbytek roku teploty jen stoupají. Skutečně parné sluneční dny pak panují od poloviny července, kdy čtyřicítky přes den nejsou výjimkou.

Luxusní hotelové komplex

Rádi byste si užívali luxusu v pětihvězdičkovém hotelu? To v Egyptě není žádný problém. Z turismu místní žijí, a tak kvalitou svých služeb rozhodně nešetří. Navíc ceny luxusních hotelových komplexů se vyrovnají tříhvězdičkovým evropským resortům, kvalitou je ale rozhodně předčí.

S hezkým ubytováním jdou samozřejmě ruku v ruce i další služby. Výtečné jídlo, čisté bazény, zdarma lehátka a slunečníky na pláži, bohatý animační program.

Pyramidy v Gíze

Pyramidy jsou nejznámější egyptskou památkou, ty nejnavštěvovanější jsou pak pyramidy v Gíze rozprostírající se v podstatě na předměstí hlavního města Egypta, kterým je Káhira.

A co všechno na vás v Gíze čeká? Cheopsova, Rachefova a Menkaureova pyramida, celá řada hrobek vysokých hodnostářů a samozřejmě i Sfinga. Navštívit pyramidy v Gíze je na dovolené v Egyptě doslova povinností.

Zážitky a dobrodružství

Egypt ale není jen o pyramidách, pokud netoužíte poznat egyptskou historii a raději dáváte přednost dobrodružství, pak i vám má průvodce pro Egypt, co nabídnout.

Jeden den se můžete vydat za poznáním podmořského světa, kde kromě korálových útesů lze na některých místech spatřit také delfíny a rejnoky, druhý den zas můžete trávit na poušti projížďkou na velbloudech nebo čtyřkolkách. Dále turisty láká plavba po Nilu nebo Podmořské muzeum nedaleko Hurghady.

Smlouvání na tržišti

V neposlední řadě si v Egyptě nesmíte nechat ujít místní trhy a šanci levně nakoupit. Češi si nejčastěji z Egypta vozí oblečení, kabelky,.

šperky, sošky, papyrus, koření a vodní dýmky včetně tabáku. Některé kousky nakoupíte výrazně za nižší ceny než u nás a některé v Česku dokonce ani neseženete.

Pozor, jestliže se vydáte na nákupy, buďte připraveni na smlouvání, mnohdy jdou prodejci s cenou dolů i o více jak třetinu, tak si slevu nenechte ujít..

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz