Domů     Technika
Technobox
21.stoleti 20.8.2010

Technické hity

Revoluční smartphone
Samsung Galaxy S I9000

Galaxy S I9000 je chytrý telefon s elegantním tělem, který je ideálním zařízením pro lidi vyžadující praktický a efektivní přístroj. Pod zářivě jasným 4“ displejem Super AMOLED je ukryt 1GHz procesor a operační systém Android. Vedle možnosti využití nepřeberné nabídky inteligentních integrovaných funkcí a extrémně rychlého uživatelského rozhraní TouchWiz 3.0 se uživatel seznámí i s konceptem Smart Life. Ještě lepší uživatelský zážitek bude zajištěn díky více než 50 000 aplikací, které jsou k dispozici prostřednictvím Android Market a Samsung Apps.
Uživatelé budou mít také přístup k mobilním službám Google, jako např. Google Search, Gmail a Google Maps.
Cena: 13 990 Kč

Když motory a hodinky souzní
Oris RAID Chronograph
Opravdu s nádhernou limitovanou edicí přichází švýcarská značka Oris. Ta sklání poklonu už 20. ročníku závodů veteránů RAID. Jedná se o ocelové hodinky s průměrem pouzdra 43,5 mm, které disponují automatickým kalibrem ETA 7753, kterému nechybí pro společnost typický červený rotor. Design číselníku a sčítačů chronografu vychází z přístrojové desky Jaguaru XK 120, který zkrášluje nejenom silnice, ale i soukromé sbírky už od roku 1952.
Celkem bylo zhotoveno 500 exemplářů
Cena: 65 990 Kč

Telefon s jemnou mechanikou
Kadloo Vertigo
Basilejská společnost Kadloo, soustřeďující se na výrobu natahovačů a kožených doplňků, představila svůj první mobilní telefon Vertigo. Ten nabídne kromě 2,6“ dotykového LCD displeje také dnes již klasické funkce, jako kameru, MP3 a MP4 přehrávač a například Blootooth. Navíc však disponuje dvojicí automatických strojků pro indikaci času ve dvou různých zónách.
Originální telefon, který kloubí svět techniky s jemnou mechanikou.
Cena: 21 700 Kč

Soustava pro vaše PC
B&W uspokojí jako vždy
MM-1 od Bowers & Wilkins zcela mění zažité představy o počítačových reprosoustavách. Díky tomuto technickému i designovému skvostu si lze užívat hudbu z počítače ve špičkové kvalitě. Přibaleným dálkovým ovladačem můžete nejen regulovat hlasitost, ale také ovládat přehrávání (volbu skladeb atd.) v aplikacích iTunes a Windows Media Player. Dvoupásmové reprosoustavy mají v sobě zabudovanou vlastní zvukovou kartu, DSP procesor a hned čtyři 18W zesilovače třídy D.
Připojení je možné digitálně po USB, nebo analogově (3,5mm jack). K dispozici je i velmi kvalitní sluchátkový výstup.
Cena: 14 490 Kč

Pozorujte Slunce
LUNT LS35THa
Kompaktní specializovaný dalekohled pro pozorování Slunce a dynamických jevů v jeho atmosféře – protuberancí a erupcí v čáře vodíku H-Alfa. Průměr dalekohledu je 35mm a ohnisko 400mm, přičemž propustnost činí 0.8Å.
Dalekohled LUNT LS35THa  lze připojit k fotostativu.
Cena: 20 600 Kč

Vítěz ve srovnání devíti nástěnných plynových kondenzačních kotlů
Vitodens 300-W společnosti Viessmann
Nástěnný kondenzační kotel prémiové třídy Vitodens 300-W s výkony od 3,8 do 35 kW je vhodný zejména pro použití v rodinných a dvougeneračních domech. Jeho srdcem je tepelný výměník Inox-Radial z nerezavějící ušlechtilé oceli, odolné proti korozi. Sálavý hořák MatriX zajišťuje ekologické spalování s nízkým obsahem škodlivin. Integrované vysoce efektivní čerpadlo spotřebuje ve srovnání s běžnými čerpadly asi o 70 % méně elektrické energie. Proto dostal kotel Vitodens 300-W v kategorii „energetická efektivita“ známku „dobrý“ (1,8), v případě ekologických vlastností byl ohodnocen dokonce známkou „velmi dobrý“ (1,5).
Přeměňuje použitou energii téměř beze ztrát na teplo pro vytápění.
Cena: 3155 euro (81 000 Kč)

Nová svěží letní chuť
Malinová Mattoni
Novinkou letošního babího léta je nová příchuť minerální vody Mattoni. Krásné červené až temně rudé plody malin inspirovaly k vytvoření osvěžujícího nápoje Mattoni malinová.  Spojením malin a minerální vody Mattoni vznikla originální chuť s vyváženým obsahem minerálů. Malinová příchuť je již 11. v řadě ochucených minerálních vod Mattoni na českém trhu.
Další příchutě ochucených perlivých Mattoni jsou pomeranč, citron, jablko, hruška, bílé hrozny, grapefruit, broskev, granátové jablko, borůvky a černý rybíz.
Doporučená cena:  14,90 Kč pro balení 1,5 litru.

Související články
Někteří lidé používají chatboty s umělou inteligencí k vytváření avatarů svých zesnulých blízkých. Pro někoho je to zdroj útěchy, ale jiné z toho tak trochu jímá hrůza… Doktorka Stephenie Lucas Oneyová nedávno oslavila pětasedmdesáté narozeniny. Její otec, bývalý policista a soudce, je už na věčnosti, ale ona s ním stále hovoří. Nikoli však jen v […]
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz