Domů     Zajímavosti
Robotické milenky a virtuální realita: Jak umělá inteligence a robotika mění erotický průmysl?
Jan Zelenka 28.2.2024

Už jsme zažili několik sexuálních revolucí, ta nadcházející a přicházející ale poprvé bude mít nádech tak trochu „umělého sexu“. Podle expertů se během 15–20 let stanou běžnou součástí sexuálního života roboti určení na sex – sexboti.

Využívat je budou muži i ženy, a to nejen svobodní, ale i manželské páry. Lidé s nimi budou podle oborníků souložit častěji než se skutečnými partnery..

Možná ale ta revoluce přijde dřív. Možná už klepe na dveře, protože technologický pokrok, umělá inteligence a robotika přináší revoluční změny překotně, a to do všech aspektů našeho každodenního života. I do intimní sféry.

Sex s pannou. Ze silikonu…

Před několika lety byl v Praze otevřen první nevěstinec Naughty Harbor, jehož „zaměstnankyně“ jsou tak trochu netradiční. Nejedná se totiž o živé osoby, ale silikonové panny, které si zákazník může pronajmout a využít je pro naplnění svých sexuálních fantazií.

Ted tu máme čísla a data, jak jsou na tom Češi/Pražané s „umělým sexem“…

Pražský privát má průměrně 7 stabilních rezervací denně, přičemž nejčastěji využívaná rezervace je na 60 minut v hodnotě 2 290 Kč.

foto: Naughty Harbor

Typickým zákazníkem je muž ve věkovém rozpětí 25–60 let. Možná ale (ne)překvapí, že lidé, kteří se rozhodnou pro návštěvu privátu, mají svou sexualitu vyřešenou, a jsou otevření novým zkušenostem, což v případě privátu Naughty Harbor odpovídá intimnímu zážitku se silikonovou pannou v kombinaci s virtuální realitou.

Silikonové panny se dají pronajmout i koupit. Typů je více a každá z nich ztělesňuje tak trochu jiné vlastnosti a křivky. „Nejvíce se prodávají ty panny, které ztělesňuji určitý ideál krásy, takže jinými slovy takové, jaké se nám líbí ženy, takové se líbí zákazníkům i realistické panny,“ říká Patrik Duda, zakladatel Naughty Harbor, podle kterého se trh s erotickými hračkami výrazně posunul a s ním i jejich kvalita.

foto: Naughty Harbor

Je sex se silikonovou pannou překážkou pro navazování vztahů?

Podle mnoha vztahových odborníků se tajemství zdravého plnohodnotného vztahu ukrývá v otevřené komunikaci, budování důvěry a udržování intimity. Z průzkumu od agentury STEM/MARK pro společnost Naughty Harbor mezi 503 respondenty ve věku 18-64 vyplynulo, že se 3 ze 4 respondentů dokážou bavit o svých sexuálních preferencích a spousta z nich se netají ani používáním erotických hraček v intimním životě.

A co třeba sex se silikonovou pannou? Je na stejné příčce jako ostatní hračky?

65 % respondentů napříč pohlavími nepovažuje sex se silikonovou pannou pouze za intimní chvíli s hračkou. Vyšší podíl zastánců názoru, že sex se silikonovou pannou je na stejné úrovni jako použití erotických pomůcek či sexuálních hraček, patří mužům. U žen ve značné většině převažuje názor, že už se jedná o něco jiného.

39 % mužů respondentů by se odhodlalo zkusit sex se silikonovou kráskou

Podle průzkumu 39 % mužů je otevřeno tomu si vyzkoušet sex s robotem či silikonovou pannou. Nejvíce jsou tomu otevřeni respondenti pod 45 let. S vyšším věkem pak už zájem významně klesá. 2 % by si ji dokonce chtěly pořídit domů.

K tomu, zkusit sex se silikonovou pannou a následně se o tom někomu svěřit, jsou více nakloněni ti, kteří se dokážou otevřeně bavit o svých sexuálních preferencích, nebo respondenti, kteří používají erotické pomůcky. 69 % mužů by se však stydělo s touto zkušeností někomu svěřit.

Představují silikonové panny hrozbu pro vznik nových vztahů?

Návštěva tohoto typu privátů může u některých vzbudit silné obavy z toho, že v budoucnu poklesne procento lidí, kteří mají zájem o aktivní budování partnerských vztahů v reálném životě. Průzkum prozradil, že v součtu 60 % dotázaných si myslí, že používání silikonových panen či robotů může mít negativní vliv na navazování reálných mezilidských vztahů. Ženy tento názor zastávají častěji než muži.

Je to hra nebo nevěra?

72 % dotazovaných nepovažuje sex se silikonovou pannou za nevěru. Ovšem více než pětina dotázaných si myslí, že záleží na konkrétní situaci. K tomuto názoru se spíše přiklánějí ženy, protože muži jsou ve větší míře přesvědčeni, že sex s robotickou silikonovou pannou se nedá považovat za nevěru.

Je sex s umělými pannami nevěra?

Je důležité si uvědomit, že každý vztah je jedinečný, a to, co jednotlivci považují za nevěru, může být velmi subjektivní. „Důležité je otevřeně diskutovat o očekáváních, hranicích a hodnotách ve vztahu, aby oba partneři respektovali své vzájemné pohledy,“ říká Patrik Duda.

A jak to máte vy? V jaké situaci byste považovali sex s pannou za nevěru? Budou mít podle vás roboti negativní vliv na navazování lidských vztahů?

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz