Domů     Zajímavosti
Co vidět na Mauriciu a kdy se sem vydat?

komerční sdělení

Poznejte krásy ostrovního státu, který vás ohromí dech beroucí přírodou, výjimečnými plážemi a celkově exotickou atmosférou. Prozradíme vám, kdy je nejlepší tento ostrov navštívit a k jakým cílům se vydat.

Mauricius se nachází v Indickém oceánu. Toto místo dokáže nabídnout každému cestovateli něco. Na své si přijdou třeba milovníci pohybových aktivit. Od windsurfingu, přes golf, až po poznávání podmořského světa.

Zároveň jde o ostrov, který je doslova protnutý historickými památkami a přírodními zajímavostmi. Pojďte s námi poznat Mauricius do nejmenšího detailu.

Vhodná doba pro návštěvu ostrova

Dovolenou na Mauriciu je ideální plánovat na základě tamního počasí. Vhodné je zvolit měsíce, kdy se vyhnete příliš velkým teplotám a případným dešťovým srážkám. Nezapomenutelnou dovolenou na ostrově plánujte kupříkladu od dubna do června.

Pak se jako správná doba jeví září až prosinec. V těchto časech máte jistotu, že si na ostrově užijete všeho plnými doušky.

Začněte u krásných pláží

Plánování dovolené na Mauriciu byste rozhodně neměli podceňovat. Zajímejte se o každé krásné místo této země. A tím jsou bezpochyby pláže. Bělavý písek, šnorchlování a palmy v zádech. Nic z toho by jistě nemělo ujít vaší pozornosti. A jaké pláže si zaznamenat do itineráře?

– Le Morne

– Pereybere

– Tamarin

– Trou aux Biches

Každá z těchto pláží nabízí něco, ať už jde o výhledy a panoramata, okolí nebo gastronomický zážitek a zábavu. Mezi nejkrásnější pláže na Mauriciu se mimo jiné řadí i Grand Baie. Tato pláž předkládá návštěvníkům dokonalé zázemí pro rodiny s dětmi.

Co byste na Mauriciu neměli vynechat?

Mauricius pochopitelně není jenom o plážích, jak by si mohl, kdo myslet. Vedle koupání je tu také poznávání a objevování, které je velkým lákadlem cestovatelů. Pokud dáváte přednost architektuře a historickým stavbám, máme pro vás několik tipů.

– Château Labourdonnais

– Mahebourg Historical Naval Museum

– Maison Eureka

Ano, i na takové skvosty můžete v této mnohdy až nedotčené zeleni narazit. Pravdou ovšem zůstává, že Mauricius je primárně o krásách přírody.

Ta je na mnoha místech doslova dech beroucí a jen stěží vymažete některé výhledy ze svých vzpomínek. Důkazem toho jsou vodopády Tamarin Falls, k nimž byste se měli určitě vydat. Pak můžete navštívit i tato z níže uvedených míst.

– Krokodýlí park La Vanillle

– Přírodní rezervace Île aux Aigrettes

– Botanická zahrada Pamplemousses

– Národní park Black River

Tohle jsou cíle s bohatou faunou a flórou, kde načerpáte duševní klid, odpočinete si a budete se cítit skvěle. Ať už to bude Podmořský vodopád nebo země sedmi barev Chamarel, okusíte opravdovou exotiku na vlastní kůži.

Pakliže by vám při poznávání ostrově chyběla civilizace, zábava a větší zázemí, není nic jednoduššího než se pustit do objevování hlavní metropole zvané Port Louis.

Příprava je základ nezapomenutelné dovolené

Víte, jak to chodí na Mauriciu z pohledu dopravy? Zajímá vás, jakou měnou se zde platí, jak je to s bezpečností a na co všechno byste si měli dát pozor? Tak přesně na takové otázky si odpovězte ještě dříve, než odletíte na Mauricius. Věřte, že se to vyplatí a takovou dovolenou si užijete plnými doušky.

Ve všech těchto případech vám bude nápomocen cestovatelský portál cKlub.cz. Dovolená na Mauriciu v jeho podání bude skvělá. Získáte tipy na krásná místa, pročtete si přemíru cestopisů, budete vše probírat s ostatními cestovateli a vyberete si zájezd na Mauricius, který vás nadchne do nejmenšího detailu.

Sami se můžete přesvědčit o tom, že patřičná příprava se zkrátka vyplatí. Poznejte exotický Mauricius od A až do Z a prožijte dovolenou snů. Na Mauricius se budete ještě rádi vracet.

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz