Domů     Zajímavosti
Budíte se unavení? Zkuste přestěhovat postel a přidat studené barvy

komerční sdělení

Přibližně třetinu lidí na světě trápí poruchy spánku. Může za to sedavý způsob života spolu s nevhodnou stravou, nadměrným užíváním technologií i nedostatkem kvalitního spánku. Poznáváte se? Proměňte ložnici v rozmazlující místnost, ve které se budete probouzet svěží a usměvaví..

Nepotřebujete luxusní postel ani záplavu nadýchaných hotelových polštářků. Proměňte svou ložnici v oázu nekonečného odpočinku. Jednoduše, pomocí několika chytrých zlepšováků.

Škatulata, škatulata, hejbejte se

Vzpomeňte si na místa, kde jste spali sladce jako děti. Z postele na chalupě vždycky vyskočíte, ale jak to? Může za to čerstvý vzduch a éterický klid venkova. Své lože tak přesuňte do místnosti, které má okna do dvora či na zahradu. Že jsou orientovaná na východ?

Schovejte postel za roh, aby vás po ránu nebudily přímé sluneční paprsky. Idylka probuzení sluncem totiž končí tam, kde začíná upocené ráno.

Okna potřebují sluneční brýle

Neumožňuje vám dispozice pokoje spaní ve stínu? Zařiďte si příjemný odpočinek jinak. Nasaďte oknům sluneční brýle v podobě kvalitních žaluzií či závěsů. Volte první variantu pro zachování vzdušnosti pokoje, druhou pro uspokojení vašich kreativních potřeb.

Závěsy nabízí pestrý výběr co do materiálů, vzorů i barev. A mají kouzelný zútulňovací efekt.

Tyhle barvy vás uspí

Některé barvy mají uspávací efekt. A přesně to v ložnici chcete. Usínání magicky zjednoduší vhodná barevná paleta ložnice. Zatímco rudá a další výrazné odstíny na vás budou „křičet“, zemité barvy zklidní tělo i mysl.

A nemusíte se spokojit jen s béžovou, hnědou či šedou. Spánkové divy přinese i stříbrná, modrá či levandulová:.

„Studené barvy snižují krevní tlak a tepovou frekvenci, a tím pomáhají zlepšovat noční spánek,“ vysvětluje certifikovaná lektorka spánku Terry Cralle.

Matrace podle hmotnosti i věku

S kvalitní matrací se prospíte k dobré náladě rychleji. Při výběru sledujte 4 parametry: velikost, tvrdost, výšku a materiál. Jednotlivcům postačí klasická šířka 90 cm. Náruživí spáči si mohou rozšířit pole působnosti na šíři 120 cm či 140 cm.

Velkorysých 180 cm ocení především dobře vycházející manželé.

Výběr tvrdosti matrace může být oříškem. Tuhost se měří na škále od 1 do 5, přičemž 5 je ta nejtvrdší. Při volbě tuhosti myslete na svou hmotnost, spánkovou polohu i věk. Senioři potřebují středně tvrdou matraci pro snadné vstávání a klouby bez otlačenin.

Děti zase tužší, aby se mohla správně vyvíjet jejich páteř. S tvrdší matrací získají dostatečnou oporu i lidé s hmotností nad 90 kg.

Tuhost matrace souvisí také s polohou, ve které nejčastěji spíte. Při spaní na zádech volte tvrdší oporu, měkčí podložka zase nebude tlačit při spaní na boku. A pokud většinu noci objímáte polštář, středně tuhá matrace vám porozumí.

Krátká zastávka ještě u výšky a materiálu. Tloušťku přizpůsobte hmotnosti a výšce rámu postele. Matrace musí trochu vykukovat. Selekci usnadní i preferovaný materiál – je libo dokonale přizpůsobitelný tempur, nebo vzdušnou pružinovou matraci v moderním provedení?

PUR pěna zase rozmazlí vaše záda za drobný peníz. Mrkněte, z čeho všeho můžete vybírat.

Pořádek na očích, pořádek v hlavě

Chcete usnout, ale nejde to, protože máte výhled na nepořádek v místnosti? Abyste se sklouzli do říše snů lehce jako mýdlo do vany, je potřeba klid. Zvukový, světelný i vizuální.

Mějte v ložnici pouze to nejnutnější – tedy ideálně jen postel, noční stolek, stmívací lampu a odkládací plochu – na telefon či aroma lampu.

Umístěte odkládací stolek či polici tak, abyste na ně z postele nedosáhli. Čím méně modrého záření z mobilu před spaním, tím více energie po ránu!

Obraz místo ukolébavky

Les při rozbřesku. Tyrkysová laguna. Fotka oblíbeného člena rodiny. Kterou vstupenku do říše snů si vyberete? Obraz navozující příjemné a klidné emoce vás jemně uloží ke spánku.

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz