Domů     Zajímavosti
Prázdniny se blíží ke konci. Prodlužte si léto u moře

komerční sdělení

Letní prázdniny jsou v plném proudu a jejich konec je bohužel na dohled. Proto neotálejte a naplánujte si ještě jednu nezapomenutelnou dovolenou u moře. Egypt je takovou sázkou na jistotu.

Člověk by si měl užívat, dokud to jenom jde. A v létě to platí dvojnásob.

Přesně kvůli tomu se nebojte najít dovolenou na poslední chvíli a vyrazit, ať už s přáteli nebo s rodinou.

Jestliže hledáte slunné podnebí, průzračné moře, cenovou dostupnost a patřičný servis, volba bude celkem jasná. Vsaďte na některou z vyhledávaných lokalit v Egyptě.

Hurghada je pro každého

Jestliže stále váháte, jakému místu dát přednost, máme pro vás jeden praktický tip. Co takhle nejznámější turistické letovisko Egypta? Ano, správně tušíte, že jde o Hurghadu. Kouzlo tohoto města si zamiluje naprosto každý stejně, jako přepych v tamních hotelových resortech.

Spojení historie a možnosti zážitkového potápění je na místě. K vidění je toho více než dost.

– Mešita El Mina Masjid

– Koptský kostel

– Stará část města El Dahar

Kromě pamětihodností se vám dostane i novodobého zážitku. Přesvědčit se o tom můžete například v nákupním centru Senzo Mail. Navštivte robustní akvárium Hurghada Grand Aquarium a zajděte s dětmi do Jungle Aquapark.

Oblíbená Hurghada toho pochopitelně ukrývá hodně.

Jmenovat lze vyhlášené pláže. Jsou to Dream Beach, Mojito Beach a jedna z těch nejstarších zvaná Old Vic Beach. Z Hurghady můžete podnikat výlety lodí, potápět se nebo dáte přednost písečným dunám ve vnitrozemí. Přesně takhle vypadá dovolená v Egyptě zaměřená na relaxaci a dobrodružství.

Další zajímavosti Egypta

Hurghada pochopitelně není tím jediným místem, kde se může odehrávat váš letní zájezd. K dispozici je i přemíra ostatních měst a přímořských letovisek. Záleží, čemu dáváte přednost, jakým aktivitám se chcete věnovat a co od takové dovolené vlastně očekáváte.

– Káhira

– Asuán

– Alexandrie

Návštěva Egypta se v každém případě stane nezapomenutelným zážitkem. Dokazují to například pyramidy v Gíze. Pohled na sedmý div světa je jistě dech beroucí.

Levná dovolená v Egyptě vás zavede do luxorského chrámového komplexu, nabídne pohled na Memnonovy kolosy a jedinečnou atmosféru Údolí králů a Údolí královen.

Egypt, to pochopitelně nejsou pouze písečné duny, ale i vodní plochy. Důkazem toho je Násirovo jezero, popřípadě se můžete vydat na dlouhou plavbu po řece Nil.

Poznávání Egypta doslova nezná hranic. Co byste řekli na chráněnou podmořskou oblast Ras Nasrani nebo na Národní park Gebel Elba? I tohle je jedna z úchvatných podob Egypta, jíž můžete mít na dosah.

Jeden den strávíte na luxusní pláži, ten další se octnete mezi památkami starými stovky let.

Cenově výhodné zájezdy do Egypta

Nepropásněte jedinečnou příležitost, podívat se o prázdninách do Egypta.

Vyberte si zájezdy odpovídající vašim potřebám a vyrazte.

Zvolte si typ stravování, kvalitu ubytovacího zařízení a ostatní přidružené služby. Tohle všechno a mnohé další najdete na cestovatelském portálu cKlub.cz. Ten předkládá nadšeným cestovatelům přemíru hodnotných informací.

– Recenze hotelů

– Cestopisy

– Diskuze

Kromě pestré volby zájezdů na vás čekají rady, tipy a inspirace na zajímavá místa v konkrétní destinaci. Zjistěte, jak je to s počasím v Egyptě, zda potřebujete vízum, očkování a jestli se něčeho obávat z pohledu bezpečnosti.

Tohle všechno jsou cenné informace, které snadno zužitkujete a postaráte se o krásnou letní dovolenou v Egyptě. Nyní je ten nejlepší čas vyrazit do destinace, kde si kromě hřejivých slunečných paprsků a čistého moře užijete i pestrý kulturní zážitek. Třeba na slavném bazaru Chán al-Chalílí..

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz