Domů     Zajímavosti
Zimní dovolená v Egyptě: Tajuplný Sinajský poloostrov bez vízové povinnosti

komerční sdělení

Egypt láká svojí tajuplnou atmosférou světově proslulých památek a celoročně slunečným počasím s přívětivými teplotami, které jsou v zimě příjemnější než v létě. Křišťálově čisté moře a bílé pláže lákají celoročně, ovšem pouze v zimě je možné navštívit Egypt a užít si návštěvu jedinečných památek jako jsou pyramidy v Gíze, Luxor a Karnak bez vyčerpávajících, spalujících veder, které zemi trápí v létě.

Šarm aš-Šajch: potápění, šnorchlování a delfíny

U návštěvy Egypta je ovšem kromě pasu platného minimálně následujících šest měsíců rovněž potřebné zaopatřit si vízum.

Tato povinnost vás ovšem obejde u návštěv resortů Šarm aš-Šajch, Nuweiba, Dahab a Taba, pokud tam jdete na maximálně 14 dní. Je ovšem potřeba si vízum zajistit v případě, že plánuje výlety mimo Sinaj, třeba do Káhiry a vízum do Egypta potřebují i děti, bez ohledu na věk.

Rezorty v oblasti Sinaj nabízejí nepřeberné možnosti potápění a šnorchlování. Od mořského břehu se táhne až 80 kilometrů dlouhý korálový útes, jenž se svažuje 40–50 metrů kolmo dolů a nabízí tak potápěčům možnost pohybovat se po něm jako po stěně a sledovat tak podmořský život.

Národní park Ras Muhammad kolem stejnojmenného mysu poskytuje útulek rozmanitým živočichům, jako jsou želvy, manty, ale i barakudy a žraloci.

V letovišti Šarm aš-Šajch se kromě toho nacházejí hned dvě delfinária se zábavním i edukačním programem. 

Windsurfing, safari a Mojžíšova hora

Pro potápění je rovněž jako stvořena kotlina Modrá díra v Dahabu, která se vyznačuje skalnatými, prudce klesajícími stěnami. Díky příznivým povětrnostním podmínkám jsou tady v oblibě vodní sporty, jako windsurfing a jachting. Ovšem zajímavé aktivity se tady vyskytují i na souši, včetně početných nabídek safari, ať už velbloudích, koňských nebo čtyřkolkových.

Přitažlivým místem pro výlet na Sinajském poloostrovu je nesporně Mojžíšova hora, která se považuje za mytický Sinaj nebo klášter svaté Kateřiny, zapsán na seznamu UNESCO. Celkově je Sinajský poloostrov pokládán za velice klidné místo bez velkého ruchu.

Centra měst vycházejí ovšem turistům vstříc a nachází se v nich množství kaváren, restaurací i obchodů se suvenýry. .

Z Taby je možné navštívit tři další země

Nádherná příroda a azurově modré vody dělají ze Sinajského poloostrova jedno z nejkrásnějších egyptských míst a překvapují svou barevností a svěžestí. Nabízí poklidnou atmosféru, ale současně aktivní zábavu v podobě vodních sportů, potápění a šnorchlování.

Místní pláže se vyznačují neobvyklým klidem a soukromím, přesto ale nabízí dostatek rozptýlení i u nočního života, který je i v hotelových resortech mimořádně pestrý. V nabídce jsou různá představení, taneční vystoupení i další akce.

Město Taba je současně skvělým výchozím bodem pro mnohé výlety a to hned i do tří dalších států, Jordánska, Izraele a Saudské Arábie, takže je odsud možné navštívit i třeba Jeruzalém nebo skalní město Petra.

Samotná Taba neoplývá množstvím památek, jako jiná egyptská místa, jelikož byla původně beduínským sídlem, ale v nabídce je například vzrušující safari na velbloudech, džípu nebo na čtyřkolkách.

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz