Domů     Zajímavosti
Co je lepší zvolit pro hraní videoher – počítač nebo notebook?

komerční sdělení

Problém výběru hardwaru je palčivý, když je člověk průměrný v počítačovém hardwaru a nechápe, proč si nemůže pohodlně zahrát svou oblíbenou hru.

Každý má jiný vkus: někteří mají rádi střílečky, jiní strategie, další arkádové hry a další hledají casino bonus bez vkladu nejen zábavu, ale i výdělek.

Každá hra má své vlastní požadavky, takže je třeba se touto otázkou zabývat podrobně. Nejprve je třeba navštívit webové stránky vydavatele hry a podívat se na doporučené systémové požadavky. Pokud je nemůžete splnit, měli byste dosáhnout alespoň minimálních hodnot.

Tento článek tuto otázku podrobně řeší a snaží se zjistit, co je lepší koupit pro videohry – PC nebo notebook?

Jaké vybavení byste měli zvolit pro hraní online kasina

Většina legitimních kasin neklade na vaše herní vybavení žádné závažné požadavky. Ke spuštění výherního automatu a hře na něm zpravidla stačí základní charakteristiky.

Nejčastěji problémy vznikají ze strany regulačních orgánů, které mohou omezit přístup na stránky nebo dočasně pozastavit kajot bonus саsipo.

Chcete-li roztočit válce, můžete si pořídit chytrý telefon a hrát prostřednictvím mobilní aplikace. Nejoblíbenějšími značkami pro hazardní hry jsou dnes Samsung a Xiaomi; aktivně se používají i zařízení jiných výrobců.

Doporučené specifikace telefonu: 2 GB RAM nebo více. Výkon procesoru od 1100 MHz, počet jader 8. Dostupnost rozlišení Full HD, protože s grafikou 1080p budete moci rozeznat malá čísla a nápisy. Proces je detailnější a vypadá barevněji.

Minimální požadavky pro hraní na chytrém telefonu: obrazovka s rozlišením HD 720p, 4jádrový procesor, 1 GB paměti RAM, systém Android (některá kasina vydávají aplikace pro iOC), wi-fi nebo mobilní připojení k internetu.

Je možné hrát z tabletu: větší obrazovka, pohodlné ovládání. Hraní z počítače má řadu nevýhod – nemůžete hrát odkudkoli a nemůžete se se zařízením pohybovat. Malá část hráčů používá osobní počítač, lidé hrají doma na velkém monitoru.

Stačí notebook z rozpočtové kategorie. Hlavní je mít dostatečnou rychlost internetu: 100 Mbit/s nebo vyšší. Tím je zajištěno, že se válce nezadrhávají a připojení k webu je stabilní.

Proč je FPS pro hry tak důležité

Mnoho hráčů považuje za nejdůležitější FPS 60 pro pohodlný herní zážitek. Toho lze dosáhnout různými způsoby, ale nejčastěji je třeba zakoupit výkonnější hardware nebo použít akcelerátor. Výrobci desek varují, že vlastní změna frekvencí procesoru, paměti RAM a grafického adaptéru může vést k nepředvídatelným následkům.

V počítači můžete karty měnit sami a zkoušet různé možnosti s hardwarovou sadou. Notebook lze také upgradovat, ale ne každý bude schopen vyměnit procesor sám. To znamená, že při počítání s budoucností je lepší vzít počítač, protože si můžete vyzvednout kompletní sadu pro každou hru: přidat paměť RAM nebo dát dočasný pokročilý grafický adaptér.

Vysoké nastavení grafiky

Čím vyšší je nastavení grafiky, tím znatelnější je pokles FPS, což znamená, že potřebujete výkonnou grafickou kartu, abyste se mohli ponořit do hraní a nebyli rušeni lagy a dlouhým načítáním nových map a terénu.

Některé hry lze hrát s obnovováním obrazovky 30 snímků za sekundu nebo méně, zatímco jiné vyžadují maximální snímkovou frekvenci. Jinými slovy, pro některé hry je notebook vhodný, ale pro jiné je lepší zvolit osobní počítač.

Grafické karty pro PC a notebooky

Stejné karty jsou k dispozici ve dvou verzích: v plné velikosti a menší. Druhá varianta stojí mnohem více než první, takže notebook se stejnými grafickými schopnostmi bude stát více. Jediným problémem notebooku je nedostatečné chlazení karet s vysokým TDP. Je zapotřebí výkonných ventilátorů a pasivní chladiče na to nestačí.

Pro hry s nízkými až středními systémovými nároky bude notebook vyhovovat, s vysokými nároky si poradí pouze počítač s adaptérem RTX 3080 a procesorem Intel 9. generace.

Specifika některých her

Věnujte pozornost specifikům některých her. Nové verze jsou dobře přizpůsobeny dnešní technologii procesorů a využívají rovnoměrně všechna jádra. Některé klasické hity vyplňují jedno jádro a ostatní využívají jen málo.

Například Starcraft 2, kde je potřeba procesor s frekvencí maximálně jednoho jádra a počet jader není rozhodující. Tyto nuance najdete v tematických fórech nebo v sekcích věnovaných nuancím určitých verzí.

Hraní strategií z notebooku je ještě pohodlnější – jak si někteří hráči všimli, totéž lze říci o nyní populární hře Dota 2, většina hráčů používá notebooky.

Jak jste již pochopili, volba nákupu notebooku nebo počítače závisí na úrovni her, které plánujete hrát. Pokud se rozhodnete koupit počítač, zjistěte, co potřebujete pro herní počítač.

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
Tuto otázku si položili vědci z Friedrich Alexander Universität v Německu a hledali na ni odpověď. Zkoumání podrobili chemikálie obsažené v tělesném pachu, jejichž koncentrace se liší u kojenců a dospívajících. Malé děti voní rodičům příjemně, jako květiny, zato při zachycení tělesného pachu puberťáků, kteří nepoužili deodorant, sebou nejeden rodič trhne a nakrčí nos. V […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz