Domů     Zajímavosti
„Taková chybovost podpisů je vyloučena,“ říká Tomáš Březina ke své kandidatuře na Prezidenta České republiky.

komerční sdělení
“Odevzdali jsme před 80 tisíc podpisů. Byli jsme si jisti naší téměř nulovou chybovostí,“ říká Tomáš Březina

„Je naprosto vyloučené, aby tzv. chybovost podpisů předaných Ing. Tomášem Březinou činila v průměru 29 procent, jak je uvedeno v rozhodnutí MV ČR č.j. MV-193543-5/OV-2022 ze dne 25.11.2022,“ říká ve svém prohlášení Tomáš Březina..

Zde je celé jeho znění:

Stanovisko k neregistrování pana Ing. Tomáš Březiny mezi zákonné kandidáty pro volbu prezidenta ČR dne 13. a 14. ledna 2023

1. Dne 25.11.2022 vydalo Ministerstvo vnitra ČR rozhodnutí č.j. MV-193543-5/OV-2022, na základě kterého Ing. Tomáš Březina nebyl zaregistrován jako oficiální kandidát pro volbu prezidenta ČR. Důvodem je dle MV ČR nedostatek platných podpisů občanů podporujících kandidaturu pro volbu prezidenta na petičních arších.

2. Na MV ČR bylo dne 7.11.2022 mnou osobně předáno a protokolárně převzato 14 065 petičních archů, každý s pěti podpisy petentů. Celkem tedy bylo předáno a ze strany MV ČR protokolárně převzato 70 325 podpisů petentů. Předávací protokol máme archivovaný.

3. Ing. Tomáš Březina a jeho tým získal od 13.4.2022 do předání petičních archů s podpisy celkem 80 344 podpisů. Po dosažení tohoto čísla jsme sběr zastavili pro dostatečnost počtu podpisů. Následně jsme provedli trojnásobnou administrativní kontrolu podpisů.

Vyřadili jsme 10 000 podpisů, u většiny se jednalo jen o naši předběžnou opatrnost. Byli jsme si proto jisti naší téměř nulovou chybovostí. Námi vyřazené petiční archy a podpisy máme archivované a k dispozici.

4. Ve světle uvedených a doložitelných faktů nechápeme, jak je možné, že mediálně je uváděno, že Ing. Tomáš Březina odevzdal na MV ČR pouze 64 758 podpisů. Je to lživá informace. Je zcela lhostejné, jestli se jedná o manipulaci MV ČR nebo o úmyslnou a negativní informaci médií.

5. Je naprosto vyloučené, aby tzv. chybovost podpisů předaných Ing. Tomášem Březinou činila v průměru 29 %, jak je uvedeno v rozhodnutí MV ČR č.j. MV-193543-5/OV-2022 ze dne 25.11.2022. Chybovost u vládou a médii preferovaných kandidátů činí dle zveřejněných rozhodnutí ohledně jejich kandidátních listin pouze 2,9 %, je tedy 10x nižší.

Takový rozdíl je objektivně nemožný. Vládní kandidáti využívali naprosto stejných metod sběru podpisů jako Ing. Tomáš Březina. Tedy petiční stánky po celé republice, zaměstnávání dobrovolníků a brigádníků.

Pro výroky typu, že „vládní kandidát podpisy sesbíral sám na ulici, zatímco nezávislý kandidát s pomocí nekorektní agentury“, sděluji fakta:.

− Ing. Tomáš Březina nezaměstnával žádnou agenturu;

− Jakýkoliv kandidát se naprosto nemohl obejít bez pomoci cizích pracovníků. Sesbírat sám 80 000 podpisů během tří měsíců bez pomoci cizích pracovníků by znamenalo osobně oslovit a získat podpis (včetně vyplnění všech zákonných dat v petičním archu) každých 20 sekund od jednoho občana.

Celých 8 hodin denně, nepřetržitě, bez jídla, pití, bez přestávek. To není lidsky, matematicky, fyzikálně možné. Kdo uvádí tuto variantu sběru podpisů u vládních kandidátů jako provedenou, uvádí občany ve zlý a nenávistný omyl. A sám se představuje jako velmi, velmi hloupý.

„Jsem přesvědčen, že bych s odvoláním uspěl,“ tvrdí Tomáš Březina

Závěr:

Ing. Tomáš Březina, neboli já, mám zákonem danou lhůtu na odvolání u Nejvyššího správního soudu. Jsem přesvědčen, že bych s odvoláním, ve světle výše uvedených faktů, bezpečně uspěl a mohl pokračovat v kampani a usilovat o post prezidenta republiky.

Bohužel s třítýdenní přestávkou, bohužel v horké části kampaně. Tedy s velkými negativními důsledky mojí dočasné absence.

O pozici prezidenta republiky jsem se ucházel proto, že Česko neprožívá šťastné období. Potřebuje silného a schopného prezidenta. Nikoliv loutky nebo zoufalé neprezidenty. Neucházel jsem se o tento post proto, abych byl nenávistně a negativně manipulován.

A pak se soudil a vyhrával soudy za neoprávněné manipulace s mými daty, případně podával trestní oznámení na ministerské úředníky. Není mým cílem podat žalobu k Ústavnímu soudu pro manipulaci a neregulérnost prezidentské volby, k čemuž nepochybně došlo.

Nehodlám zatížit Českou republiku obrovskými finančními i lidskými náklady na opakování prezidentské volby.

Oficiálně sděluji, že odstupuji z kampaně o zvolení prezidenta České republiky.

Oficiálně sděluji, že se neodvolám ke správnímu soudu.

Tomáš Březina, 28. 11. 2022

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
Tuto otázku si položili vědci z Friedrich Alexander Universität v Německu a hledali na ni odpověď. Zkoumání podrobili chemikálie obsažené v tělesném pachu, jejichž koncentrace se liší u kojenců a dospívajících. Malé děti voní rodičům příjemně, jako květiny, zato při zachycení tělesného pachu puberťáků, kteří nepoužili deodorant, sebou nejeden rodič trhne a nakrčí nos. V […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz