Domů     Medicína
Proč je ideální volbou transplantace vlasů na podzim?

komerční sdělení

Už déle uvažujete o transplantaci vlasů, ale neumíte se rozhodnout, které období je nejvhodnější pro zákrok a následnou regeneraci? Níže uvádíme komplexní obraz o tom, proč je podzimní období nejideálnější pro transplantaci vlasů..

Transplantace vlasů je jediným odborným zákrokem, který může poskytnout trvalé definitivní řešení plešatosti, která pacientovi často způsobuje nejen estetické, ale také vážné psychické problémy.

Klinika PHAEYDE má dlouholeté zkušenosti v oblasti transplantace vlasů. Na klinice pracují zkušení specialisté, kteří používají nejmodernější techniky s nejvyšší úrovní hygieny.

Metody transplantace vlasů na klinice PHAEYDE

Na klinice pro transplantaci vlasů PHAEYDE používáme nejmodernější metody pro transplantaci vlasů. Podstatou transplantace vlasů je, že se folikulární jednotky – také známé jako štěpy, odeberou a poté se implantují do oblasti s nedostatkem vlasů.

Štěpy sestávají z vlasového vlákna, vlasové cibulky a části tkáně kolem něj, které může být nervového, cévního, svalového nebo tukového původu.

Tento zákrok se považuje za nejmodernější chirurgický zákrok. Oproti starším technikám je velkou výhodou, že na povrchu kůže nevznikají žádné jizvy, čímž se výrazně zkrátí proces hojení a nezůstávají žádné trvalé stopy po transplantaci vlasů.

Při metodě, kterou nazýváme FUE (Follicular Unit Extraction) se skupiny vlasů (štěpy) vyřežou kolem dokola s dutou jehlou o průměru 1,0 – 1,2 mm. Doktor poté vytvoří pomocí mikro řezu otvor do pokožky hlavy v cílové oblasti, do kterého implantuje štěp.

Cílová oblast je část hlavy, kde nastalo řídnutí vlasů či plešatění. Štěpy jsou vlasové jednotky, které mohou obsahovat 2-3 ba dokonce v ojedinělých případech až 4-5 vlasů.

Metoda S.H.E (Single Hair Extraction) vyvinutá klinikou PHAEYDE je nejmodernější technika pro transplantaci vlasů. Vyvinula se z metody FUE. Díky mikrotenké duté jehle o průměru 0,5 – 0,8 mm, stopy po zákroku zmizí asi za týden, maximálně ale za 10 dní, stejně jako stopy po menších vpicích jehlou.

Nevznikají žádné velké řezy a proto ani jizvy. Stehy nejsou zapotřebí. Největší výhodou této techniky je, že díky extrémně tenké precizní duté jehle se štěpy v dárcovské oblasti nepoškodí a pro dosažení co nejpřirozenějšího výsledku mohou být vlasové folikuly vsazeny mimořádně hustě.

Proč by se transplantace vlasů měla provádět na podzim?

4 týdny po zákroku se důrazně doporučuje chránit pokožku hlavy před silným přímým slunečním zářením. To vyžaduje v létě mnohem více pozornosti a může vám to i pořádně ztížit dovolenou. Nedoporučuje se trávit venku více než 20 minut na silném slunci. Kšiltovkou si můžete chránit hlavu před sluncem až po týdnu.

Na podzim však již pacient není vystaven silnému slunečnímu záření a UV hodnota není vysoká, proto tomu po transplantaci vlasů není třeba věnovat speciální pozornost.

Pokrývku hlavy můžete začít nosit nejdříve týden po transplantaci vlasů, ale nejlépe tak, aby se nedotýkala implantované oblasti. Naštěstí v přechodném období podzimu je zřídka nutné nosit čepici denně.

Právě proto je toto období nejideálnější. Pokožka hlavy se může větrat a tím se podpoří proces regenerace.

Máte-li další dotazy týkající se transplantace vlasů nebo ohledně termínu zákroku, kontaktujte nás a přijďte na osobní konzultaci spojenou s vyšetřením vlasů.

Vysoce kvalitní transplantace vlasů v roce 2022 pouze na klinice PHAEYDE!

Související články
Bolest hlavy trápí až 85 % dospělých, častěji se objevuje u žen a více než polovina pacientů bývá do věku 45 let. Nejčastěji se bolest hlavy, která není spojena s jiným onemocněním, například virózou, projeví jako migréna či tenzní bolest hlavy. Odborníci upozorňují, že mohou mít spojitost s přetížením a změnami na trapézovém svalu. Trapézový […]
Od loňska známe celkem přesnou odpověď: U štíhlého dospělého muže vědci napočítali celkem 36 bilionů buněk, u ženy 28 bilionů a u desetiletého dítěte 17 bilionů. Zjistili i počty jednotlivých typů buněk. Do mravenčí práce s počítáním buněk se pustil tým Iana A. Hattona z Institutu Maxe Plancka pro matematiku ve vědách, který sídlí v Lipsku. Dali […]
Kdo by nechtěl být zamilovaný, cítit motýly v břiše, neustále myslet na protějšek bez nutnosti spát či jíst. I když zamilovanost netrvá věčně, protože pro tělo je velmi vyčerpávající, přináší řadu zdravotních benefitů. Po fázi zamilovanosti následuje buď přetavení vztahu v dlouhodobý, nebo rozchod. A ten pořádně bolí, protože hormony, podílející se na pocitu zamilovanosti, […]
Dnes žijeme mnohem déle než lidé před pouhými 120 lety. Velký podíl na tom mělo zejména zlepšení lékařské péče a životních podmínek. Delší život ovšem nutně neznamená více let prožitých ve zdraví. V naší společnosti se však nachází mnoho 90 a více letých, u kterých to platí. Mají zdravější životní styl, nebo se liší jejich […]
Ve svém nejmenším provedení měří 11–13 milimetrů. Je tedy tak akorát drobný, aby se vešel do trávicího ústrojí. Řeč však není o žádné bakterii, ale o unikátním vynálezu vědců z Univerzity v Novém Jižním Walesu, který dokáže tisknout efektivní náhrady tkáně přímo v lidském těle. Nový chirurgický nástroj pojmenovali u protinožců jako F3DB, což je […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz