Domů     Zajímavosti
Jak zařídit moderní dětský pokoj, který poroste s vaším miminkem?

komerční sdělení

Většina rodičů se na zařizování pokojíčku pro svou drobotinu nesmírně těší. Někdo připravuje pokoj ještě před jeho příchodem, v jiných rodinách se řeší až po narození miminka. Ať už patříte do kterékoli kategorie, máme pro vás tipy, jak zařídit pokoj nejen prakticky, ale také stylově a podle nejnovějších trendů.

Přebalovací pult či komoda?

Až s vlastní zkušeností zjistíme, které vybavení pro miminko skutečně využijeme a co jsme pořizovali zbytečně. Tato doporučení se velmi těžko generalizují a nelze sepsat univerzální seznam pro všechny.

Mezi vybavení, které rodičům ale jednoznačně usnadní práci, patří přebalovací pult.

Jednou z možností je vybrat si dřevěný přebalovací pult. Ten vám poskytne dostatek prostoru k přebalení miminka a obvykle má i poličky, na které si můžete položit plenky či krémy, které chcete mít po ruce, aniž byste museli miminko nechat bez dozoru.

Pokud chcete ale myslet o krok napřed a přebalovací pult využít i v době, kdy už budete mít batole bez plenek, je lepší pořídit přebalovací pult na komodu nebo přímo komodu s pultem. Jejich výhoda spočívá v tom, že až vám dítko odroste z plenek, přebalovací pult jen sundáte a komodu můžete využívat jako skříňku na oblečení a hračky.

Máte v plánu komodu přesouvat? Sázkou na jistotu je komoda na kolečkách, které manipulaci usnadní.

Dětská postýlka jako místo k odpočinku a snění

Výběr postýlky pro miminko patří mezi jeden z těch těžších úkolů.

Je dobré si předem promyslet, co vše si přejete, aby postýlka pro miminko splňovala. Chcete postýlku, která vám vydrží až do předškolního věku, nebo naopak toužíte po designovce i za cenu toho, že ji budete muset vyměnit za klasickou postel mnohem dřív?

Z praktického pohledu je ideální investovat do postýlky s nastavitelnou výškou roštu a vyjímatelnými příčkami nebo celou sundávací bočnicí. Matraci lze dát do roviny s vaší postelí a se sundanou stěnou postýlku snadno přirazíte k lůžku. Tento typ postýlky vaše dítko využije klidně až do předškolního věku.

Mezi stálice bez ohledu na to, jak moc se mění trendy, stále patří postýlky ze dřeva. Dřevěná postýlka zkrátka vypadá nadčasově, materiál vydrží celé generace a když vás omrzí barva, jednoduše ji natřete na jiný odstín.

Úložné boxy – trendy řešení, jak zatočit s nepořádkem

Kromě komody na přebalování a postýlky v dětském pokojíčku oceníte další úložné prostory. Miminko bude potřebovat prostor na hračky, knížky, ale i oblečení. Myslete na to, že dítě do předškolního věku bude pokoj využívat především na hraní. Je tedy zbytečné zastavět plochu skříněmi nebo obrovským stolem.

Moderním řešením jsou různé úložné boxy. Existují v dřevěném provedení, v různých plastových variantách nebo jako látkové koše. Skvěle se v nich schovají hračky a dítě se snadno obslouží samo. Výhodou dřevěných bedýnek je to, že z nich můžete snadno sestavit skříňku, knihovnu či je využít jako květináče a odkládací stolky.

Smysluplné hračky pro děti jako základ

Děti ke svému rozvoji nepotřebují  velké množství hraček, paradoxně u nich přemíra podnětů naopak způsobuje roztěkanost a to, že si pak hraček často neváží. Je dobré vybírat hračky, které dítěti pomohou rozvíjet motorické či logické schopnosti a kromě zábavy je budou také stimulovat a učit.

Veliký boom zažívají dřevěné hračky.

Svou oblibu si získaly nejen díky tomu, že v dětském pokoji vypadají krásně, ale také proto, že dřevo jako přírodní materiál tolik nezatěžuje životní prostředí. Hračky od kvalitních výrobců jsou bezpečné, neobsahují ftaláty či jiné škodliviny.

A jejich schopnost přežít neohrabanost dětských ručiček zajistí, že si s nimi mohou hrát i další generace.

Související články
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz